MoneyBookers (официјална тема)

Член од
6 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
7
Изгледа јас сум првиот македонец шо имат Skrill Prepaid MasterCard. Наплаќаат 10 евра годишно слично како кај нас само кај нас е 5 евра годишно. Можеш да ја користиш низ цел све и да вадиш пари од банкомати секаде. Лошо е што земаат провизија во конвертирањето од евра во денари. Незнам само колку точно беше, мислам дека е 4%. Најдобро е да плаќаш и да вадиш пари на пример во Грција зошто валутата им е евро и мислам нема никакви дополнителни трошоци.

Член од
29 септември 2008
Мислења
101
Поени од реакции
12
Изгледа јас сум првиот македонец шо имат Skrill Prepaid MasterCard. Наплаќаат 10 евра годишно слично како кај нас само кај нас е 5 евра годишно. Можеш да ја користиш низ цел све и да вадиш пари од банкомати секаде. Лошо е што земаат провизија во конвертирањето од евра во денари. Незнам само колку точно беше, мислам дека е 4%. Најдобро е да плаќаш и да вадиш пари на пример во Грција зошто валутата им е евро и мислам нема никакви дополнителни трошоци.
Фала за одговорот. :)

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
јас го користам скрил ( манибукерс ) веќе 5 години, деновиве треба нешто почесто да идам во странство и ми требаат пари али не сакам да ги носам в џеп ( 5000 - 10000 еу ), па затоа сакав да аплицирам за картица од скрил, ме интересира дали со нејзе можеш да плаќаш во продавница ( било каде па и тука ), за колку време ти дојде картицата, дали ако извадиш пари од тукашен банкомат ( и од која банка банкоматот најдобор е да е ) треба да ги пријавиш парите во ујп, колку е безбедна картицата, само да напоменам дека се работи за малку поголема сума која ми пристигнува на скрил ( 1500-2500 еу месечно )
До сега беше практиката ги префрлам во комерцијалана на девизна и после 15 дена идам во ујп и ги пријавувам па потоа ми стугнува решение за данок ( бидејки парите се заработени )

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
И мене ова шо го прашува нако ме интересира а ме интересира и како успеа Витомкд да добиеш скрилл картица кога на македонци сеуште не ги издаваат.

T

templar55

Гостин
И мене ова шо го прашува нако ме интересира а ме интересира и како успеа Витомкд да добиеш скрилл картица кога на македонци сеуште не ги издаваат.
Или лаже па суши, или има БГ државјанство. Ама пак ке треба со тоа БГ државјанство да потврди адреса на живеење во БГ и да му ја пратат картицата на таа адреса што е неможно затоа што сите тие имаат фиктивни адреси. Највероватно првото e точно :)

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
јас вчера аплицирав... ама ништо имаше опција за македонија, ваљда ке ја пратат, ставив адреса и тие работи ( истата адреса што ја имам верификувано од скрил ), ако не со ваква картица сигурно и потврдено работи payoneer ( еден другар ја има ) е сега финтата е парите да се префрлат од skrill на payoneer и колку ќе ти лапнат провизија, дали воопшто се исплати тоа

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Дали плаќате данок на парите примени преку Скрил, пари добиени како подарок од не се оданочени, дали секоја трансакција може да ја именуваме како таква и да избегнуваме данок или бараат доказ од трансакцијата?

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Дали плаќате данок на парите примени преку Скрил, пари добиени како подарок од не се оданочени, дали секоја трансакција може да ја именуваме како таква и да избегнуваме данок или бараат доказ од трансакцијата?
А кој тебе ти побарал да платиш данок?

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
не ми побарал никој, меѓутоа се плашам ради сумата, ќе имам трансакција по 45.000 месечно наредните неколку месеци.
Јас во претходните два месеци имам подигнато околу 3000 евра, ниту сум ги пријавил, ниту планирам да ги пријавам.

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
И за двете,а поготово дека не си пријавил на толкава сума ... ако си земал воопшто
А зошто би те лажел? Ќе ми ги вратиш нивите? Еве ти принт скрин од последното повлекување. Skrill.jpg

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
да се надоврзам околу плаќањето данок, све зависи од каде потекнуваат парите, ако некој ти ги праќа ( тетка - тетин или друг вид на роднина ), едноставно си пишеш дека парите ти се од нив то ес поклон, ама ако не ти се тогаш може ( значи може ) да банката те пријави во ујп како сомнителна трансакција и да го јадеш стапот, знам луѓе кои го јаделе така стапот ( ама за поголеми суми било тоа 3000-4000 еу )

Kajgana Shop

На врв Bottom