The Sopranos

Член од
23 февруари 2011
Мислења
14
Поени од реакции
2
Вистинските Сопранови, благодарение на серијата, фамилијата од Њу Џерси завршува зад решетки:)

F

Frankie Yale

Гостин
hahah sto vikas za ova
Ова е најбоље, слуша човекот "Art of War" од Сун Цу а 30 секунди подозна крши двајца од ќотек без око да му трепне...

Вистинските Сопранови, благодарение на серијата, фамилијата од Њу Џерси завршува зад решетки:)
Нема врска уште постојат овие :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
„Сопранови“ прогласени за најдобра серија на сите времиња
Серијата за животот на семејството на мафијашкиот бос Тони Сопрано е прогласена за најдобра серија на сите времиња.

Приказната за шефот на италоамериканското мафијашко семејство Тони Сопрано, која беше емитувана од 1999 до 2007 на каналот Ејч-би-о, се нашла на врвот на 10-те најдобри ТВ-серии во историјата.
Серијата освои голем број награди, вклучувајќи 21 еми и пет златни глобуси. Како еден од најпознатите производи на поп-културата на 2000-те, серијата стана предмет на многу анализи, контроверзии, пародии, а се прошири и на книги, видеоигри, музички изданија и други комерцијални производи.
„Тоа не е случајно, бидејќи тој период се поклопи со значителен пораст на оригинални програми на кабелските мрежи, на кои сценаристите добија повеќе слобода да ја истражуваат моралната комплексност на социјалните средини што ги создаваа“, објаснила агенцијата ВГА, која ја спровела анкетата, во своето соопштение.
Второто место на листата го освоила хумористичната серија „Зајнфелд“, а третото „Зона на самракот“, култна серија од 1950-тите, спој на фантастика, научна фантастика и хорор.
Ретро серијата „Момците од Менхетн“ се нашла на седмото место, „Свртување на лошо“ на 13-тото, „Декстер“ на 66-тото, а „Игра на престолите“ на 40-тото.
Не се заборавени ни сценаријата на анимираните серии, па така „Симпсонови“ го освоиле 11-тото, а „Саут парк“ 63-тото место.
Десетте најдобри серии врз основа на сценаријата:
1. Сопранови (1999-2007)
2. Зајнфелд (1990-1998)
3. Зона на самракот (1959)
4. Сѐ во семејството (1971-1979)
5. Меш (1972-1983)
6. Шоуто на Мери Тајлер Мур (1970-1979)
7. Момците од Менхетн (2007- )
8. Кафулето наздравје (1982-1993)
9. Кодоши (2002-2008)
10. Западно крило (1999-2006)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.065
Поени од реакции
12.611
Ако не сте задоволни од услугата, ќе ви го вратиме ѓубрето.

Ако не сакате да ви го вратиме ѓубрето, тогаш значи сте задоволни од услугата.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Колку ми падна жал за Гандолфини кога почина, ама па и тоа е некоја судбина, Итало-американец, а си умре токму во Италија.
Инаку серијата треба од УНЕСКО да ја заштитат како уметничко дело, го претставува американското општество на дланка, меѓучовечките односи, лицемерието, не е претставен само орг. криминал. Влегува во психата на криминалецот, не само на криминалецот, туку и на социопатот.

D

dystopian

Гостин
Една од моите најомилени сцени:

Совршенство човече. Од дијалогот, глумата на Џејмс Гандолфини и Аида Туртуро, до изборот на музика. Мислам дека Сопранови имаат најдобар саундтрак во историјата на сериите. Сцената каде Тони покажа дека е патолошки неспособен да прифати туѓа среќа, и перфектно е доловена неговата црна душа. Sacre bleu, where is me mama! Остани џубре до краја...

Бонус:

:cuc:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Wellcome to my world...

Одлична серија...видео кое ја доловува динамиката на заплетот и расплетот...

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Што серија е Сопранови, динамична или не?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.132
Што серија е Сопранови, динамична или не?

Воопшто не е динамична, напротив, бавна е, повеќе драма неголи акција, ништо налик ББ како што бараш, ама на квалитет исти.
Реална серија, совршена, препорачувам, ама знаејќи те.. ќе ја хејташ. :rolleyes:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Воопшто не е динамична, напротив, бавна е, повеќе драма неголи акција, ништо налик ББ како што бараш, ама на квалитет исти.
Реална серија, совршена, препорачувам, ама знаејќи те.. ќе ја хејташ. :rolleyes:
За првото, фала ти.
За второто, зошто да хејтам нешто ако ми се свиѓа, никаде не ја исхејтав пример Брејкинг бед.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Хмм ББ брза е, во однос на дејство? Од секогаш сум мислела дека е бавна.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Хмм ББ брза е, во однос на дејство? Од секогаш сум мислела дека е бавна.
Многумина велат дека е бавна, мене ми е совршена во дејство, ни многу бавна ни многу брза.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.453
Јас се што сум гледал споредувам со Сопранови. Какви Брејкинг Бедови какви пичке матерне.

Kajgana Shop

На врв Bottom