Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako moze kontakt od deckite koi prodavaa gree mislam zorba bea ili taka nekako, mi treba odvlaznuvac a tesko se naoga vo mk

Pozdrav

Вчера го гледав Трансформерс во Милениум ужас слика ко кино снимка да гледам на тв, горе српски превод доле испод него македонски .

Абе шо и да правите немој во Милениум во кино да одиш, посебно не на 3Д.
Дај уште 50-60 денари плус и оди во Синеплекс, барем и звук е подобар и слика, ако го читаш преводот, ставен е на нормално место со нормална големина на буквите, а не како во Миелниум го напикале доле, со фонт 3 абе очи да ти се истечат. А тоа наочарите последен пат им се чистени првиот пат кога даваа 3Д.

Абе шо и да правите немој во Милениум во кино да одиш, посебно не на 3Д.
Дај уште 50-60 денари плус и оди во Синеплекс, барем и звук е подобар и слика, ако го читаш преводот, ставен е на нормално место со нормална големина на буквите, а не како во Миелниум го напикале доле, со фонт 3 абе очи да ти се истечат. А тоа наочарите последен пат им се чистени првиот пат кога даваа 3Д.

Јас во Синеплекс го гледав G.I Joe 2 3д преводот е буквално ист како во Милениум ситен,
сликата да почиста беше каде каде од овој вчера.

@Iceboy
miss-julie-618x400.jpg

Го знам овој. Тројца актери, интересна приказна, треба да биде одличен.

Bi v zamolil za sovet. Vo momentot se razmisluvam za stavanje na klima ured ili inverter koj bi go koristel za prostorija od 35 m2.

Po razgleduvanje vo prodavnicite i po sugestija na poveke prodavaci predlog mi bea dadeni klima uredi od 3.5 kw i toa
St koj go ima vo setec i so se montaza cini 14000 denari i crypton klima koja cini 11000 bez montaza. Navodno dvata se so toshiba kompresor.
Isto taka predlog m dadoa inverteri istite marki.

E sega bidejki nikogas sum nemal klima doma i plus ne sum slusnal za brendovite koi se navedeni ve molam za vase mislenje i sugestija. Isto taka ako moze ; sugstija za toa dali da bide klima ili inverter?

Ve molam spodelete mislenje i za brndovite crypton i ST???
Dali nekoj koristel ili koristi vo momentot[DOUBLEPOST=1406201241][/DOUBLEPOST][quomomn
Најефтиниот инвертер на пазаров... наводно со Тошиба компресор.

Прегледај го приврзокот 95981 Прегледај го приврзокот 959

Vo momentot inverterot crypton cini 19990 vo amc. E sega bidejki razmisluvam dali da zemam vakov so ogled deka ne go znam brendot ve molam za mslenje...
elec, post: 6689427, member: 1813"]Најефтиниот инвертер на пазаров... наводно со Тошиба компресор.

Прегледај го приврзокот 95981 Прегледај го приврзокот 95982
Прегледај го приврзокот 95983[/quote]

Vo momntot

Последно уредено:
Bi v zamolil za sovet. Vo momentot se razmisluvam za stavanje na klima ured ili inverter koj bi go koristel za prostorija od 35 m2.

Po razgleduvanje vo prodavnicite i po sugestija na poveke prodavaci predlog mi bea dadeni klima uredi od 3.5 kw i toa
St koj go ima vo setec i so se montaza cini 14000 denari i crypton klima koja cini 11000 bez montaza. Navodno dvata se so toshiba kompresor.
Isto taka predlog m dadoa inverteri istite marki.

Moj совет е обична клима ( без инверетер )

Vo red go pocituvam sovetot no zosto????
Zosto???? Cena ili????
Поедноставна е конструкцијата, значи помали се шансите да се расипе. Самиот инвертер е електронски уред кој ја менува фреквенцијата на струјата. Тој уред може да се расипе.
Разликата во работењето на клима со и без инвертер е следна:
Ако климата без инвертер ја ставиш на 25 степени ( во режимот на затоплување ), таа ќе се вклучи кога температурата ќе биде 24, а ќе се исклучи кога ќе достигне 26 степени.
Климата со инвертер не се исклучува компресорот. Кога температурата ќе се приближи кон 25 степени инвертерот ја намалува фреквенцијата односно брзината на моторот. Значи по рамноерна е регулацијата кај климите со инвертер.
Можеш да купиш клима со инвертер сепак тоа е твој избор, сега ни цените не се многу различни за со и без инвертер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom