Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
искрено крајот ми остави најголем впечаток, џони докажа дека сепак е човек, а не некоја скрипта која прави само едно да преживее и да ги уништи заканите. Зборам за тие преџваканите идеи, кои се претставени во други филмови, и се разликува многу од нив. Ми се допадна делот кога пред да го пренесе вирусот на него и ја кажа приказната што би било доколку отиде глобално со неговите идеи. Ипак е научна фантастика и доколку барате логика поарно не го гледајте воопшто. Нешто наредно што го чекам е Interstellar.

Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.
Mislev na filmot deka si vredi, dobar balans na se, od kastingot timot so D.Craig do Rooney Mara(ja ograbija trebase da i daat oskar ne na starata babuskera so i go daat po difolt), scenarioto nema so da se zbori, kinematografija isto predobra, kvalitetna muzika, zasluzeno 8/10.
Inaku normalno knigite se nesto posebno, ipak Stieg Larson na 15 god. bil svedok na siluvanje na devojce koe isto se vikalo Lisbeth(kako u knigite) od strana na svoi trojca drugari, go progonuvalo niz celiot zivot, zatoa i taka vizuelno go opisuva nasilstvoto vrz zenite i toa mu e glavna tematika.

Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.
Додади го и Mark Strong, кој е одличен глумец и екипава е импресивна. Дефинитивно на watch list.

Филмови што се дел од франшиза/трилогија/уатевер се уствари филмови за фан бојови/грлови.

Х-Мен,Хангер гејмс,Стар Трекови,Џејмс Бондови и сл. Секој следен филм има цел да им биде омилен на фановите на таа франшиза. Со други зборови ако ти се допаднал еден филм ќе ти се допадне и другиот најверојатно. Ако не ти се допаднал едниот најверојатно нема ептен да ти се допадне и другиот.
Барем кај мене е така.

Е сега ова го пишувам пошто ги гледав Мајмуните на Ио.
Првиот филм ми се допадна. Ми се допадна и овој. Буквално исто мислење имам за двата филма.
Нормално овој е малку помрачен филм, со посериозна приказна од првиот демек и уствари е филм за преживување пред се. Дејството на филмов се дешава 10 (?) години после првиот филм и во меѓувреме и луѓето и мајмуните сакат да преживеат пред се. (СПОЈЛЕРИ ОМГ ИМА МАЈМУНИ ВО ФИЛМОВ БАНИРАЈТЕ ГО ЧОВЕКОВ СЕ РАСФРЛА СО СПОЈЛЕРИ !)

Е сега во филмов луѓето се и позитивни ликови и негативни ликови а истото важи и за мајмуните.
За секој филм во кој што можеш да сфатиш зошто тој и тој лик размислува на тој и тој начин и можеш да му го оправдаш однесувањето до негде, може да се каже дека направил добра работа тој филм во билдот на ликовите за тој филм
А ова го има и кај човечки а и кај мајмунски ликови.

Е сега филмов е добар има некои клише т.е. да не речам lazy script writing моменти ама дефинитивно не ја уништува целата слика за филмов.

Е сега при гледањето на овој филм може да се сфати колку е напредната човечката/филмската технологија.

Главната улога на овој филм е мајмун. И тој "мајмун" е феноменален во оваа улога. Луѓето скоро и да не се потребни во овој филм бидејќи мајмуните ја "крадат" секоја сцена во која што се.

Се надевам дека во следниот филм ќе има човек-главен лик со кој што ќе можеме да се поврземе т.е. некој што ќе го води филмот а да не е мајмун (бидејќи нели ова веќе го видовме во овој филм)

Да не толжам:Добар филм со добри ефекти и добра глума.Сето тоа пропратено со добра приказна. 8/10 за филмот и се надевам дека Енди Серкис ќе биде препознаен од Академијата ако не сега барем во иднина за неговата улога во Холивуд. Фантастичен актер :cuc:

tl;dr: Ако ви се допадна првиот ќе ви се допадне и овој. Добар.

Се надевам дека во следниот филм ќе има човек-главен лик со кој што ќе можеме да се поврземе т.е. некој што ќе го води филмот а да не е мајмун
A @turvior со што ќе се поврзе, ебаго?

Инаку не знам што е планот, дефинитивно ќе следи филм во кој астронаутот (Чарлтон Хестон) ќе биде главен лик, но не знам дали тоа ќе биде следниот или планираат да снимат филм за војната прво. Во старите делови филмот со Хестон се случува 700 години подоцна. Мислам дека овој пат ќе одат полека.

Како бре?

Лошо напишана приказна со слаба глума и глупа реализација.

Кои елементи според тебе го прават ова смече, филмиште

*Spoiler alert*
Ne e do tolku "smece" sea filmot, glumata e okej i konceptot, realizacijata i scenariskite greski malce ja utnaa rabotata, Posebno delot kaj so nekoj tretorangiran detektiv odlucuva da sorabotuva so nekoi navodni teroristi da ja izgasat strujata i internetot u celiot svet za spas na istiot. Rly?

A @turvior со што ќе се поврзе, ебаго?

Инаку не знам што е планот, дефинитивно ќе следи филм во кој астронаутот (Чарлтон Хестон) ќе биде главен лик, но не знам дали тоа ќе биде следниот или планираат да снимат филм за војната прво. Во старите делови филмот со Хестон се случува 700 години подоцна. Мислам дека овој пат ќе одат полека.
Па јас би сакал ова приказна што сега ја раскажуваат да заврши со големо финале на трилогија во следниот филм со војна на луѓето и мајмуните а потоа да почнат некоја нова трилогија со астронаутите многу многу години после случувањата во оваа трилогија.

Вчера го гледав Трансформерс во Милениум ужас слика ко кино снимка да гледам на тв, горе српски превод доле испод него македонски .

Имаше народ?:D
Како бре?

Лошо напишана приказна со слаба глума и глупа реализација.

Кои елементи според тебе го прават ова смече, филмиште

ти више критики читаш ко што те гледам него сам што оценуваш.

ти више критики читаш ко што те гледам него сам што оценуваш.
После толку изгледани филмови ако треба да читам за да го оценам Трансенденс тогаш и заслужувам само такви филмови да гледам

После толку изгледани филмови ако треба да читам за да го оценам Трансенденс тогаш и заслужувам само такви филмови да гледам

Не сум експерт критичар и битно ми е да ми биде мене интересен. Трансенднс ги исполни моите очекувања, го изгледав у еден здив и не зажалив, сеа некому ако не му се свиѓа тоа е негово мислење.

Тоа е таа кампања:

10570412_10152690598238949_4484140395363673549_n.jpg

funny-pictures-dont-kill-sean-bean.jpg

So mislite za Brazil (1985) go ima li nekoj izgledano? Uste ne sum se resil da go pustam, a mi iskaca redovno na suggestions na IMDB-vo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom