Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Go isforsiravte Twilight Zone, fantasy e ipak, a se znae sho e najbitno kaj toj zanr, ne e ko 12 Angry Men ili To Kill a Mockingbird koi se drami pa seushte da ja ima istata tezina.

TZ неможе да биде исфорсирана.

Ја ќе се повторам.
Ако во 2014 сеуште мислите дека филмови од 1960 се подобри од било кој филм од 2013/14 тогаш слободно може да си користите фиксни телефони пошто се класика и се од телефони што излегло у меѓувреме е непотребно бидејќи "Се знае за што е телефон-за зборење, ова камери и глупости се само рандом ефекти што не се потребни како напредок на човештвото."
Филм е уметност, а телефонот, климата, таблет, лаптоп... Се предмети.
Во новиве филмови го нема шармот кој го има во старите, еве на пример Бонд сеа иде на МТВ, уживам дур ги гледам старите, а ова сега со даниел е катастрофа, камен е Бонд.

Не постои застрен филм, ниту застарена музика, пошто и двете треба да се поврзуваат со уметност, а уметноста е безвременска :)

Се се тоа фази низ кои поминува човек, и мигови. Еве јас во последно малку повеќе завлегов во онаа Чешка кинематографија од 70-ти, 80-ти, така да кога симнав неколку од најновиве филмови, од оние убаво нашминканите, имав мачнина да ги догледам, затоа што не гледав задоволство во визуелната естетика со 500 ефекти и мирудии, туку уште бев во потрага по добар дијалог, интересни мисли, несекојдневна тематика и по некој мајдфак кој очекував да ме здрви од нигде никаде. Дури и едвај сум ги догледал :)

Шо значи, исто како и музиката. Имаш периоди кога сакаш да слушаш Doors, имаше периоди кога сакаш да слушаш некој 2014-та албум од рандом алтернативен бенд, имаш периоди кога сакаш да слушаш Џони Кеш и така натака. Али не е убо да исплукаш во стилот во 60-ти бендовите свиреле со поедноставни инструменти/педали/дилејој/ефекти, а сега има не знам си какви појачала, сајзери курци палци, па не треба да ги слушаш тие застарените. Едноставно не поминува таквата споредба. :)

Ја ќе се повторам.
Ако во 2014 сеуште мислите дека филмови од 1960 се подобри од било кој филм од 2013/14 тогаш слободно може да си користите фиксни телефони пошто се класика и се од телефони што излегло у меѓувреме е непотребно бидејќи "Се знае за што е телефон-за зборење, ова камери и глупости се само рандом ефекти што не се потребни како напредок на човештвото."

Види Златко.... една споредба да направам.... F&F серијалот може гомна да јаде за филмов правен пред 40 години. Доволни ти се само еден Плимут и Камион од 50-те години за да створиш вакво епик дело... Нема нит ефекти, нит јаки коли, нит добри пички, нит бедес набилдани дечки... ама затоа содржината во филмот те тера да го изгледаш до крај без да трепкаш...Тоа е вистината братче, сакаш ти сложи се со тоа, или не :coffee:

Дали напоменав дека филмов никогаш не бил прикажан во кино... туку дека е DTV :unsure:

Ио, цел пост ти беше одличен и на крај мораше да се закопаш со Мурињо...
Да не заборави дека сме пријатели, ако се налути на репликата имам план Б:

7TnPYe7.jpg

Ја ќе се повторам.

И мислам дека некој филмови од 40-50-60та се бољи од денешниве срања кога гледам филмови како double indemnity,vertigo,citizen kane,12 angry men,It's a Wonderful Life,The Third Man,The Apartment,rififi,white heat и да не ги редам уште да,а сеа да се прерфлиме на холивуд и на тоа на нивни пример 100 извадени филмови колкав процент вредат ај еден просек да извадиме поголемиот дел се шлагерски сега јеста да има напредок и сето тоа ама филмовите од 40-50-60 се за почит и тука нема дебата не дека почнало сето од нив не дека се почетокот тука колку се добри оргинални креативни одлилчни идеји кој ден денеска тешко ги гледаме

http://www.google.com/url?sa=t&rct=...=K1iLB0fRWP6vyJW2q4Rheg&bvm=bv.71198958,d.bGQ[DOUBLEPOST=1406056382][/DOUBLEPOST]
image.png

image.png

blind-man.png

Последно уредено:
тих тих :love: приказната ми стои одлична, актерската екипа да се наежиш, Oscar contender?

Promising! Освен Бенедикт Кумбејгхдсахдгкгфгдскјфбфдскбајмч, Кира Најтли и Тајвин Ланистер (Бог знае како се вика типот од оваа страна на Вестерос), го забележав и Ален Лич - актер кој го запознав преку Downton Abbey и кој за мене беше навистина пријатно изненадување. Се надевам нема да ме разочара овде.

Незнам дали си го гледал 21 Grams со Бенисио Дел Торо, Шон Пен и Наоми Вотс. Мене ми е меѓу поомилените филмови.
Ова ќе го сметам како навреда :)
Хаха, извини ако не :)
Се зезам, нема гајле гледан ми е да :)
:pos:

Веројатно најмизерниот постер за филм што сум го видел :facepalm:

13698821161.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1568346/?ref_=nv_sr_1
Inaku ova e filmishte, na nivo so knigite i edvaj cekam Fincher da gi izvadi prviot i tretiot del. Steta so tretiot del od knigite e napisan posthumno. Najdobar film u poslednite 3/4 godini. GG

Ја прво го гледав филмот ( на Финчер верзијата ) и стварно ми се свиѓаше али сеа од кога ја прочитав книгата.............филмот ни од далеку не и приоѓа на книгата. Што е разбирливо пошо немоеш у 2 и пол саати да прикажеш све али ипак книгата некако ми остави поголем впечаток.

Е што беше толку посебен филмот ? Мислам, ок си е филмот, ама немаше ни еден дел некако што остава впечаток. Идејата милион пати обработена, Деп изглеа ја имитраше онаа од Твајлат со глумата, цело време иста фаца. Некои тензични моменти, мистерија ( како што најаавуваше трејлерот ) и тоа нема. Усвари како скоро секој друг филм со добар трејлер - крајниот матерјал = сивило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom