Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Јас имам големи очекувања од A Most Wanted Man

А Lego беше тешко срање, издржав 15мин и мислев дека сум на работ да добијам епилептичен напад[DOUBLEPOST=1405781698][/DOUBLEPOST]Барав на нет кога ќе излезе на блуреј пакистанскиот филм Waar бидејќи филмот е од 2013та година. Одговорот зошто до сега не е излезен е :facepalm:

Blu-ray was being mass produced in Islamabad but a US drone just destroyed a neighboring building to the Blu-ray processing facility. So employees arent allowed to go into their facility for now until investigation and clean-up crew are done. Mr. Sanji Kaan, president of the video processing facility, says Blu-ray production may continue for Waar in fourth quarter 2014.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.996
Поени од реакции
37.286
Катастрофа е филмот, глумата 0,режија 0 ,камера 0, како студенти да го снимале. Ајде приказната не е лоша али не е доволно добра да ги покрие 0те.
Се на се лош филм.
Се работи за филмче од независна продукција. Ова не е холивудски блокбастер за да биде технички перфектен. Сепак, филингот кој го остава е неспоредлив со останатите од овој тип што сум ги гледал.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.211
Поени од реакции
8.312
Не ќе биде лошо следниот 007 место партнерка да се користи партнер, и така све накоштрени станаа со тие хомо филмови, а и ке добие сигурно милиони плус заработувачка.

W

wicked_1

Гостин
Rundskop ептен јак.
Филм што прави студија на еден лик што има пеколна судбина. Приказната е одлично избработена и ни кажува за мафијата што се бави со трговија на вештачки хормони за раст на животни и сплетката на главниот лик во нивната шема. Филм со меланхолична атмосфера.
I taka i taka e Rundskop, gledaj neso od Bela Tarr (steta so se penzionira) ili postaro neso od Darren Aronofsky.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
I taka i taka e Rundskop, gledaj neso od Bela Tarr (steta so se penzionira) ili postaro neso od Darren Aronofsky.
Од Аронофски само Requiem for a Dream кој е екстра филм и The Wrestler кој е ништо посебно ги имам гледано, ниту фамозниот Black Swan кој има girl on girl сцена меѓу Мила Кунис и Натали Портман го немам гледано :D
Но на watchlist ми е овој и Пи, The Fountain и Noah не знам дали сакам да ги гледам.
A од Bela Tarr ништо немам гледано, но дефинитивно ќе гледам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Не ќе биде лошо следниот 007 место партнерка да се користи партнер, и така све накоштрени станаа со тие хомо филмови, а и ке добие сигурно милиони плус заработувачка.
Weeeeeell....techincally....имаше една релативно геј сцена во последниот филм што имплицираше нешто..

W

wicked_1

Гостин
Од Аронофски само Requiem for a Dream кој е екстра филм и The Wrestler кој е ништо посебно ги имам гледано, ниту фамозниот Black Swan кој има girl on girl сцена меѓу Мила Кунис и Натали Портман го немам гледано :D
Но на watchlist ми е овој и Пи, The Fountain и Noah не знам дали сакам да ги гледам.
A од Bela Tarr ништо немам гледано, но дефинитивно ќе гледам.
Zatoa i rekov postaro od Aronofsky :). Gledaj gi Pi (1996) i The Fountain (2006), malce se teski za gledanje no Aronofsky ostava gledacot da go interpretira konceptot na filmot, genij e , steta so pocna da snima sranja ko Black Swan i Noah. C.R.E.A.M i toj stana izglea.
Bela Tarr e sledniot cekor posle Aronofsky, melanholicni filmovi so predobra kinematografija, Turin Horse , Werckmeister Harmonies i Damnation mi se najdobri.
Turin Horse mu e najdobar, vo nego e obrazlozena ideologijata na Friedrich Nietzsche, onaka kako sto ja razbira Bela Tarr.

p.s nov sum na forumov , predobra tema za debata.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
>sranja

>black swan, noah

hmmmm

W

wicked_1

Гостин
Nikoj li ne go gleda Under the Skin? Scarlet razvali. 5/5

*ne e preporacliv za Io poso nema vkus, i za anon poso ima nudity a lot :D
Scarlet glumenje ? :D Edna faca imashe niz celiot film, ne ni zbori, samo se soblece malce i toa bese.
Filmov e celiov sveden na minimalizam, depresiven, melanholicen, so mal broj na glumci, a najmnogu od se amaterski produciran, morbidna muzika staeno a in-movie dejstvoto ne e ni priblizno napnato, nerazvieni likovi, nitu pak inicijacii niz filmot koi ke mu pomognat na gledacot da gi razbere.
Aj da ne pisam spoileri, neka go izgleda koj ima vreme.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
Zatoa i rekov postaro od Aronofsky :). Gledaj gi Pi (1996) i The Fountain (2006), malce se teski za gledanje no Aronofsky ostava gledacot da go interpretira konceptot na filmot, genij e , steta so pocna da snima sranja ko Black Swan i Noah. C.R.E.A.M i toj stana izglea.
Bela Tarr e sledniot cekor posle Aronofsky, melanholicni filmovi so predobra kinematografija, Turin Horse , Werckmeister Harmonies i Damnation mi se najdobri.
Turin Horse mu e najdobar, vo nego e obrazlozena ideologijata na Friedrich Nietzsche, onaka kako sto ja razbira Bela Tarr.

p.s nov sum na forumov , predobra tema za debata.
Scarlet glumenje ? :D Edna faca imashe niz celiot film, ne ni zbori, samo se soblece malce i toa bese.
Filmov e celiov sveden na minimalizam, depresiven, melanholicen, so mal broj na glumci, a najmnogu od se amaterski produciran, morbidna muzika staeno a in-movie dejstvoto ne e ni priblizno napnato, nerazvieni likovi, nitu pak inicijacii niz filmot koi ke mu pomognat na gledacot da gi razbere.
Aj da ne pisam spoileri, neka go izgleda koj ima vreme.
Мене пак Bella Tar ми е претенциозен, со неверојатно долгите кадри знае да е монотон, но ете трите негови "блокбастери" се must! Аronofsky го изгуби респектот од мене после Noah, класичен блокбастер, очекував каде каде поапстрактни ствари место мерички ефекти. А што се тиче Скарлет.. немој :D со малава трансформација и ладноќата сосема долови тоа што требаше да го долови. Филмот воопшто не е нападен и флуидно си се распакува, не се рандом нафрлени сцени па после да се бара тешки интерпретации, туку океј знаеме што се дешава, но не знаеме зошто. Веќе има створено култ, и според мене оправдано. Филм на годината ми е.

Добредојде.

Инаку де4ки, сношти си го пуштив на тв 2001: Space Odyssey.. :vozbud:

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
http://www.breathecast.com/articles/sandman-movie-release-date-confirmed-joseph-gordon-levitt-to-play-morpheus-the-lord-of-dreams-17472/

Не знам дали ова е за овде, извинете ме ако сум ја утнал темата, ама многу сум узбуџена Драган.

Ова е вест многу поголема од секој Бетмен и Супермен филм заедно, со оглед на тоа кој е Нил Гејмен и колкаво е значењето на Морфиус и Сендмен у стрип индустријата.

OMG! OMG! OMG! :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom