Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Па кога праќаш некој да искрши врата за да може војската да помие ќе ја донесеш и целата војска. Мислам собрале 100 луѓе и ај ќе ја напаѓаме вратата ние, а војската во позадина нека мирува. ќе опколиш ќе заштитиш. Што знам, чудно ми беше, посебно кога видоа колку crows има внатре во замокот... А за групата што нападна, прашањето ми беше зошто тие повторно се вратија назад, слегоа по ѕидот и се тоа. Зошто тогаш воопшто одеа позади ѕидот? Не им беше целта да ги нападнат од позади?
Мене ми личи дека ти нешто не си разбрал баш.

Ај престани да пишуваш вакви постови , ти знаеше дека Игрит ќе умре?
Кога Милош Обреновиќ се спремал да го збрца султанот мислиш имал ескејп план?
Џон нема ескејп план.

Џон никаде не кажа у епизодата дека се потпира на тоа дека Менс сеуште мисли дека е од нивна, па ќе му се приближи (нити пак спомна за ескејп план). Присуството на варги, тоа некако го оневозможува. Но, од друга страна, земајќи ги варгите в предвид, in the first place, како Џон мислеше дека го излажал Менс за бројноста во Кесл Блек? Замешателствата на D&D околу менување на канонот, во врска со настаните околу биткава, мислам дека fail-уваа поради не земањето во предвид на варгите. Со прост јазик - мењале од книгата ствари, ама не воделе сметка за се баш.

IMO, иде да преговара демек, па да го кркне, а може и стварно се надева дека Менс не знае за менувањето страни. Важно, ја нигде у епизодава не приметив дека Џон спие на тоа уво.

Знаев дека Игрит ќе умре (но не знаев од кого (све до e01s04), у канонот не пишува кој и кркнал стрела)

Последно уредено:
Настрана сцените со борбите, на почетокот Сем со Џон се понашаше како тинејџер кој го прашува татко му прв пат за секс, толку му се сака на човекот што дури и заклетвата ја протолкувал на свој начин.

Кога Милош Обреновиќ се спремал да го збрца султанот мислиш имал ескејп план?
Џон нема ескејп план.

Џон никаде не кажа у епизодата дека се потпира на тоа дека Менс сеуште мисли дека е од нивна, па ќе му се приближи. Присуството на варги, тоа некако го оневозможува. Но, од друга страна, земајќи ги варгите в предвид, in the first place, како Џон мислеше дека го излажал Менс за бројноста во Кесл Блек?

IMO, иде да преговара демек, па да го кркне, а може и стварно се надева дека Менс не знае за менувањето страни. Важно, ја нигде у епизодава не приметив дека Џон спие на тоа уво.

Знаев дека Игрит ќе умре (но не знаев од кого, у канонот не пишува кој и кркнал стрела)

Кизне дали знаат да бројат варговите :D А и тешко би било да види точно колку се пошто не се сите на исто место, замок е, некој внатре, некој надвор, некој клецка во соседното село и така.

За шо би преговарал ? Тие и вака и онака ќе го преминат ѕидот, не преминуваат оти сакаат, туку нели оти мораат.

Мене ми личи дека ти нешто не си разбрал баш.
Епа ќе може да ми појасните? Која е логиката да правиш тест напад на тврдина во која знаеш колку луѓе има, дека ги надбројувате 1000 на 1? Да губиш време и да им овозможиш можност противниците да добијат било какво засилување?
И зошто групата отиде позади ѕидот?

Super epizoda samo malce cudno mi bese deka cela epizoda se svede na edno mesto ne vidovme ni malce od ostanatite.

Za Jigrit znaev veke deka ke umre me spojlnaa od poodamna, samo me iznenadi maliot ne ocekuvav deka on ke ja ubie.

I planot na Jhon e super toa e toa nema izlez edinstveno resenie mu e, ne znam so ocekuvate da napravi ?

Епизода тестостерон boost , исто и сцената со Ghost. SAM : " We need you boy" , GHOST: "Wuf" .. Дефинитивно добро полуфинале ,за дијалозите да не зборам, на Love мотивациониот е за тетоважа,омразени ликови ти стануваат инстант фаворити,богзнае Џон што ке напраи,.. да не експонирам многу дека дефинитвно ке ја заебеме темава како и обично.Како и да е ,од почеток до крај бев ко земунац у трансу.

А да сцената со Игрит и Џон беше емоции во движење. Титаник говна да јајт.
Leonardo_682x400_453794a-480x281.jpg

You know nothing, Jack Dawson.

Како ли само ќе успеат да ги склопат Калиси и змејовите, кингс лендинг ,ѕидот ,Бран и остали ке видиме. Кој ке чека уште една недела у пм

Како ли само ќе успеат да ги склопат Калиси и змејовите, кингс лендинг ,ѕидот ,Бран и остали ке видиме. Кој ке чека уште една недела у пм
Ај една недела ќе исчекаме некако, ама после тоа што праиме? :eek:

Во последнава епизода, очекувам и Сноу и Манс да загинат. Незнам зошто ама се ми вели дека нема да има место за Сноу во 5та сезона :), а Манс мора да загини, од проста причина што мора во оваа сезона да се реши проблемот со Дивјаците, а единствен начин е да се убие Манс.
А незнам зошто, се ми вели дека Тирион некако ќе се спаси. Мислам дека ќе биде премногу, веројатно најомилениот лик на гледачите на GOT да загине сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom