Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Никаква индикација нема дека Сер Ализер е мртов , напротив дека е само повреден , не му забија стрела во чело.

Сеедно - не е способен да се бори и со тоа е „паднат“ т.е. не може да ги команда.

Нели сите мислат дека Сноу е мртов по тоа што им го кажа Игрит , од каде сега ова дека не знаеле на која страна е Сноу ?

ova slobodno mozam da kazam deka bese najkvalitetnata epizoda do sea napravena od site sezoni vtora sezona napadot na kings landing bese smeski vo sporedba so ova!rabotata so kamerata dvizenjeto borbite sve bese na nivo na visoko budzeten film ova bese najdobroto do sea od GOT...svaka im cast!

Нели сите мислат дека Сноу е мртов по тоа што им го кажа Игрит , од каде сега ова дека не знаеле на која страна е Сноу ?
Па не им кажа дека е мртов, им кажа дека со неколку стрели го погодила и дека би требало да е мртов, ама сите се сомневаа. Ама како и да е, им кажа на тие со неа што веќе беа од другата страна на ѕидот. Ние збориме за Менс кој немаше контакт со нив откако го поминаа ѕидот минатата сезона.

Нели дивјаците преку животните со варговите гледаа што се случува во замокот, па како тогаш не знаат не знаат дека во замокот нема 1000 туку стотина чувари.

Нели дивјаците преку животните со варговите гледаа што се случува во замокот, па како тогаш не знаат не знаат дека во замокот нема 1000 туку стотина чувари.
И не само тоа можеа да знаат дека има и други места на ѕидот кои воопшто не се чувани.

Хмм, ама мислам дека тунелите се запечатени на другите места, а неможат сите да се качуваат по ѕидот.

Тоа со варговите според мене функционира само ако пратат некој , а во случајов ја пратеа Гили со бебето. Претпоставка.

И мене ова ме буни.

Исто малку глупа работа е како што спомна @ElNinho за џинот и портата. Ако оправдувањето е дека се глупи, како овој се опамети? Друга работа, никој друг не виде дека еден џин може да ја отвори портата, па сега да им пренесе на другите војници? Јеби га, не верувам дека Менс имал само 2 џина.

Гледајќи ја епизодата, и со искуство од претходните 9ти епизоди, цело време си мислев дека Џон е готов и дека Игрит ќе го убие. Така да за мене на крај епизодава си имаше еден вид на happy-end. Е сега што шансите за преживување му се минимални од другата страна на ѕидот, тоа е друг муабет.

Неможе од дивјаците да очекуваш тактики бе, а не па од џиновите. Нели виде како урлаа само, дивјаци бе. Затоа отиде Џон да го убие Менс, бидејќи после сами меѓу себе ќе се отепаат. Они незнаеја напочеток колку е силна вратата, а баеги беше цврста, бидејќи овој ја дигна само и влезе. А они сакаа со мамутот да ја срушат за да мине цела војска после.

Одлична епизода, ја изгледав во еден здив, особно битката многу ми се допадна. Она кога со стрела го убија големиот човекојадец и кога се качуваа по мразот нагоре (y) Ова ми беше епик:

ah9NME3.gif

Според промото финалво ќе биде :vozbud:

Мене едно нешто ме буни. Нели овие што напднаа ( не им ги знам имињата :( ) го имаа искачено ѕидот? Зошто тогаш борбата се одвиваше во подножјето на ѕидот? Се вратија назад? И побогу зошто некој би правел напад диверзијата, со многу мал број на војници и притоа би се обидел да руши некоја си врата? Која е поентата да нападнеш тврдина со 1% од војската? Да ја тестираш одбраната? Лол работа....

Мене едно нешто ме буни. Нели овие што напднаа ( не им ги знам имињата :( ) го имаа искачено ѕидот? Зошто тогаш борбата се одвиваше во подножјето на ѕидот? Се вратија назад? И побогу зошто некој би правел напад диверзијата, со многу мал број на војници и притоа би се обидел да руши некоја си врата? Која е поентата да нападнеш тврдина со 1% од војската? Да ја тестираш одбраната? Лол работа....

Ја догледа епизодата до крај кај што Џон одговори баш на ова прашање?

Ги тестираа, видоа дека се малце и следниот напад ќе ги уништат па затоа и Џон тргна да го убие Менс.

Ginger minge е изрека на неделата :icon_lol:

Одлично направено , мислам со едно трепкање ја изгледав епизодава , штета за Јигрид но тоа е тоа.
Сеа се останува на Џон ,имам големи очекувања од него и се надевам нема да заврши ко Вајперот.
А Сем ,кој лик чоече , прво утепа Вајтвокер а сеа лидерот на Канибалите , среќа у г‘с. Гарант Сем е алтер егото на РР Мартин
Сте приметиле дека секоја недела сите викаме Аууу врв ,најјака епизода до сега:)

^ се јаде со fucked a bear моментот :icon_mrgr: сепак “ минџа ’’ е универзален термин , не е само кај циганите ::D

Обично на пола епизода идам да пушам цигара , денес не се деси тоа за прв пат. Ради вакви епизоди вреди серијава, битки, крвишта, адреналин. Убаво е да пододмори човек од Денерис, Бејлиш и другите Телевиза пресента-ликови.

Ја догледа епизодата до крај кај што Џон одговори баш на ова прашање?

Ги тестираа, видоа дека се малце и следниот напад ќе ги уништат па затоа и Џон тргна да го убие Менс.
Па видов, само не ми е логично. Има еден куп начини за тестирање на способноста на непријателот, на пример тоа гледањето низ очите на животните...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom