Game of Thrones

R

Rigel Kent

Гостин
Многу сте чувствителни, ко да ви кажале некој лик дека умира наредната епизода. Се станува спојлер одеднаш.
Спојлер си е спојлер , дали бил најдиректен или индиректен или којзнае каков подвид , сепак е спојлер . :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
24 март 2010
Мислења
15.328
Поени од реакции
26.278
Спојлер си е спојлер , дали бил најдиректен или индиректен или којзнае каков подвид , сепак е спојлер . :)
Ако било каква информација надвор од тоа што го гледаме во тие 40-50 минути е спојлер, тогаш нема ама баш никаква причина темава да постои.

R

Rigel Kent

Гостин
Ако било каква информација надвор од тоа што го гледаме во тие 40-50 минути е спојлер, тогаш нема ама баш никаква причина темава да постои.
Затоа и постои темава , а сите додатоци дискутирајте си на други форуми , блогови итн.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мислам дека ќе биде паметно од модерацијата да направат дефиниција (според нив) што е спојлер а што не е, и врз основа на тоа да реагираат (или не реагираат), и колку за увид, да се стави како почетен пост на темава како предупредување/информација.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Абе ја тоа што мислам дека не е споилер, ќе го кажам. Ме боли ташакот ако некој член според свои согледувања мисли дека тоа е споилер. Некој можда мисли дека и ова е споилер:
White Walker (Other) и Wights не е исто.
Има секакви луѓе и ја неам време ни желба да водам сметка за нив (ако не морам).

Но, ако редарството смета дека сум згрешил нека ме санкционира и нека го избрише постот. Ја ништо не им можам на нив.

Иначе сум против споилерисување во темава, ама "споилерисување" - не.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.328
Поени од реакции
26.278
Затоа и постои темава , а сите додатоци дискутирајте си на други форуми , блогови итн.
Ако секој кастинг, најава за ликови, најава за филм е спојлер тогаш секоја тема на потфорумов за било која серија е преполна со спојлери.

Не може на тема за серија која се базира на целосно измислен свет за кои авторот има извадено илјадници и илјадници страници со географски и историски податоци и дообјаснувања да не може да се дискутира за нив. Бидејќи тие не менуваат апсолутно ништо во расплетот, туку само ги дообјаснуваат односите. Затоа и истите излегуваат во специјални изданија и од ХБО.

Смешен пуританизам е да се инсистира дека ништо од тоа не смее да се спомене.

R

Rigel Kent

Гостин
Ако секој кастинг, најава за ликови, најава за филм е спојлер тогаш секоја тема на потфорумов за било која серија е преполна со спојлери.

Не може за серија која се базира на целосно измислен свет за кои авторот има извадено илјадници и илјадници страници со географски и историски податоци и дообјаснувања да не може да се дискутира за нив. Бидејќи тие не менуваат апсолутно ништо во расплетот, туку само ги дообјаснуваат односите. Затоа и истите излегуваат во специјални изданија и од ХБО.

Смешен пуританизам е да се инсистира дека ништо од тоа не смее да се спомене.
Јас ја гледам серијата , ова е тема за серијата а не за книгата и за кастинзи . Што ти објасни во односите кастингот за ќерките на Оберин , јас не се ни сеќавам дека тој рекол колку ќерки има а уште " протекло видео" , ма немој да ме зафркаваш.
Темава има прв пост во кој е објаснето што е забрането овде .

Правила:

1. Отворен спојлер во оваа тема е втор најбрз начин да добиете бан на Филм и ТВ, после јадење бурек на фан-клуб Ане. Секој спојлер мора да биде ставен во таг.

2. На темава влегувате на сопствена одговорност. Во превод, ако не сте ја изгледале последната емитувана епизода, голема е веројатноста да налетате на спојлери. Затоа наш предлог е да ја посетите темава откако ќе ја изгледате епизодата. Всушност, зошто и би ја посетувале, нели?

3. Под спојлер се подразбира информација за дејството во следните епизоди или сезони. Вашите теории за што може да се случи не се спојлери, ако при тоа не ги земате книгите како извор.

4. Љубителите на убавиот пишан збор можат да си чатат ОВДЕ. Темава е за серијата.
Ова на големо се злоупотребува од многу членови овде.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Ако ми кажеш нешто што не е во епизодите а истото подоцна излезе во серијата, си ми кажал спојлер.
И сега од каде знам дали ќе бидат во идната сезона ?.
И покрај тоа што признавам дека овие аргументи имаат некоја логика, држам до тоа дека информација од додатоците на HBO, не е споилер (особено ако се однесува на историјата). Така да, останувам на кажаното во мојот предходен пост на темава.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.328
Поени од реакции
26.278
Јас ја гледам серијата , ова е тема за серијата а не за книгата и за кастинзи . Што ти објасни во односите кастингот за ќерките на Оберин , јас не се ни сеќавам дека тој рекол колку ќерки има а уште " протекло видео" , ма немој да ме зафркаваш.
Ти мислиш дека е комплетна трагедија тоа што си дознал дека Оберин има ќерки, други веројатно не гледаат ништо фрапантно во тој податок, се додека некој не напише што тие ќе прават. Тоа веќе би било спојлер, според моите стандарди за спојлер.

Ама во ред, има модератори, тие ќе си одлучат која дефиниција за спојлер е прифатлива и најдобра за темава да остане во контрола. Бидејќи не треба да се изнапишат милион страници со „теории“ кои всушност се прераскажани од книгите, ама не треба и да се пишуваат по 3 поста од епизода до епизода.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.734
Поени од реакции
12.785
Како бе мајката само на оваа тема не смее да се прави муабет за кастинзи, нови продуценти, интервјуа што ги дале на кај ќе тече серијата, интервјуа во кои МОЖЕ да има и некој несакан спојлер...а во секоја друга тема за филм/серија може ? о.О

Строго сум против спојлери..и се гледаат спојлерите од немајкаде, ама ги гледаат само тие што веќе ги читале книгите..и ако тие што ги читале книгите не посочат, кажи ми ти од кај ќе знаеш дека е спојлер ? :)

Разграничете.. пример :

Сандра Булдог можно е да ја превземи улогата на The Hound ( извор BBC ) - НЕ Е СПОЈЛЕР
Сандра Булдог ќе ја превземи улогата на The Hound од наредната сезона, кога во финалето Арија ќе му го отсечи пенисот --- СПОЈЛЕР :icon_mrgr:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Јас сум против спојлери, мразам да сум спојлерисан, и ги мразам тие што намерно спојлаат информации за серија или филм (поради whatever причини). Проблемот овде е што имаме два-тројца од вас кои имате поинаква дефиниција за тоа што е спојлер а што не е и затоа ја давиме темава за глупости. Имате модератор кој ја има поминато литературата, и знае во споредба со серијата што е спојлер што не е, оставете да одлучи.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
За некои луѓе може да има спојлери и ако сега почнал да ја гледа серијата и влегол на темата па почнал да чита од страна 420 нагоре и оп гледа дискусии за случувањата во трета или четврта сезона... Епа во тој случај никој не ви е крив. Додека на ја изгледате последната епизода ич не ни помислувајте да ја отварате темата. Мене ме дојадовте дека сум напишал спојлери откако ја изгледав осма епизода а се што направив беше што ја искоментирав епизодата и како мене ми се допадна што не ми е прв пат досега да го направам на темата. Ама поради неколку членови кои каснат со реалноста месец дена други ќе го јадат крапот.

Како и да е, наредната епизода очекувам да биде најјака. Како што беше и во претходните сезони, деветта епизода едноставно прави кулминација на целата сезона и прави со нетрпение да ја чекаш наредната сезона што патем е цела година и умираш од чекање.

R

Rigel Kent

Гостин
Како бе мајката само на оваа тема не смее да се прави муабет за кастинзи, нови продуценти, интервјуа што ги дале на кај ќе тече серијата, интервјуа во кои МОЖЕ да има и некој несакан спојлер...а во секоја друга тема за филм/серија може ? о.О

Строго сум против спојлери..и се гледаат спојлерите од немајкаде, ама ги гледаат само тие што веќе ги читале книгите..и ако тие што ги читале книгите не посочат, кажи ми ти од кај ќе знаеш дека е спојлер ? :)

Разграничете.. пример :

Сандра Булдог можно е да ја превземи улогата на The Hound ( извор BBC ) - НЕ Е СПОЈЛЕР
Сандра Булдог ќе ја превземи улогата на The Hound од наредната сезона, кога во финалето Арија ќе му го отсечи пенисот --- СПОЈЛЕР :icon_mrgr:
Е така почнува дебата , тој ќе стави Сандра Булок зела улога , другиот ќе се надврзи од каде знаеш ти дека тој ќе остане жив , па овој му враќа претпоставив , па тие пак значи книга си читал , и си верглаат до бескрај .
Кажи ми сега оваа дефиницијава твоја за спојлери важи или не ?[DOUBLEPOST=1401983441][/DOUBLEPOST]
Може наредната епизода сите ќерки се убиени од стрико им , од каде знам јас дека тие ќе се појават во наредната сезона . Не објаснувајте неоправдливи работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom