Game of Thrones

H

HoT IcE

Гостин
Шо ако ви кажам дека не памтам спојлер појќе од 10 дена?

Се заебавам.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.786
Е така почнува дебата , тој ќе стави Сандра Булок зела улога , другиот ќе се надврзи од каде знаеш ти дека тој ќе остане жив , па овој му враќа претпоставив , па тие пак значи книга си читал , и си верглаат до бескрај .
Кажи ми сега оваа дефиницијава твоја за спојлери важи или не ?
Чекај малку....значи ако некој весник/тв/интернет портал ти пренеси информација ШТО е потврдена од ХБО, или пак еве не потврдена ама најлошо скриена тајна, ти истата таа информација ја пренесуваш овдека, тоа е спојлер ?! ШТО СУМ ТЕ СПОЈЛНАЛ ЈА БРЕ КОА ОФИЦИЈАЛНО НЕШТО ВАДАТ...информација што се однесува на СЕРИЈАЛОТ, не на книгата...тоа тебе ако не те интересира или не сакаш да знаеш, не читај ...шо да ти речам :) гаси интернет дур не ја изглеаш цела серија

R

Rigel Kent

Гостин
Чекај малку....значи ако некој весник/тв/интернет портал ти пренеси информација ШТО е потврдена од ХБО, или пак еве не потврдена ама најлошо скриена тајна, ти истата таа информација ја пренесуваш овдека, тоа е спојлер ?! ШТО СУМ ТЕ СПОЈЛНАЛ ЈА БРЕ КОА ОФИЦИЈАЛНО НЕШТО ВАДАТ...информација што се однесува на СЕРИЈАЛОТ, не на книгата...тоа тебе ако не те интересира или не сакаш да знаеш, не читај ...шо да ти речам :) гаси интернет дур не ја изглеаш цела серија
Ова е само едно во низата , другите само што насетив дека нешто ќе напишат одма ја затворив темава и отштиклирав од набљудувани теми . Јас си се вардам :) , нема зошто стресови да ми правите. :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Има разлика меѓу стари или нови потврдени ликови кои ќе се појават во 5та сезона (при крај сме со 4ва сезона) и на пример да ви откријам која е мајката на Џон Сноу. Не квичевте кога најавија нов актер за Mountain. Не квичевте кога ги најавија Иларија Сенд и Оберин ко нови ликови за 4та сезона. Одеднаш сте ги кренале спојлер стандардите до облаци, да не смее човек да пише ништо.

R

Rigel Kent

Гостин
Има разлика меѓу стари или нови потврдени ликови кои ќе се појават во 5та сезона (при крај сме со 4ва сезона) и на пример да ви откријам која е мајката на Џон Сноу. Не квичевте кога најавија нов актер за Mountain. Не квичевте кога ги најавија Иларија Сенд и Оберин ко нови ликови за 4та сезона. Одеднаш сте ги кренале спојлер стандардите до облаци, да не смее човек да пише ништо.
До сега не сум се помислил која е мајка му на Сноу сега што има потреба тоа да ми го нагласуваш дека ќе биде во наредните сезони . Значи непоправливи сте, нема надеж , или ред да се воведе овде или нека се кажат кои се стриктно правилата и да си одлучиме дали сакаме или не да учествуваме во темава.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.786
^
уф ама ќе се истрчав да те спојлнам сега, среќа на време се сетив :D ( најсериозно )

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Сандра Булдог ќе ја превземи улогата на The Hound од наредната сезона, кога во финалето Арија ќе му го отсечи пенисот --- СПОЈЛЕР :icon_mrgr:
Не мораше ова да им го кажеш, ќе беше изненадување пар екселанс, али се надевам дека модераторите ќе те банираат и ќе го избришат постот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
не зезајте сега, ако не и одлајкнете ги ХБО и ГоТ од Фејсбук каде што има информации за кастинг и слични глупости. Сега наеднаш ви смета ако некој каже дека имало нов лик, а лани после Ред Вединг точно памтам дека искочи инфо за Паскал дека ќе биде Оберин Мартел и 20 души постираа у гневот, леле ајде, овој ги мрази Ланистерс, едвај чекам следна сезона, мамата ќе им ја ебе :mad: :drk: не се бега од такво инфо. Секој јули искача листа на актери што во август ќе почнат да снимаат. Ако од ХБО решиле да искочи предвреме такво инфо, ок е.
Ај ако не специјално за Македонија нека не прават ни трејлери, ништо не треба. Атмосфера се подгрева со такви работи.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најглупа одлука во мојот живот е што ја надгледувам темава. Спојлер било зашто најавиле нови ликови или пак зашто некој спомнал како пример. Ебате луѓето, јас гледам серијава и знам спојлери до крај на сезонава па и после па пак уживам во неа. Вие што палите СПОИЛЕР ЛЕЛЕ МАЈКО аларм за глупости, заслужувате да ви добиете вистински спојлер. Не забегувајте, изгледате како да сте фанови на Судбината на Фатмаѓул.

R

Rigel Kent

Гостин
Ебате луѓето, јас гледам серијава и знам спојлери до крај на сезонава па и после па пак уживам во неа. Вие што палите СПОИЛЕР ЛЕЛЕ МАЈКО аларм за глупости, заслужувате да ви добиете вистински спојлер.Не забегувајте, изгледате како да сте фанови на Судбината на Фатмаѓул.
Ако ти уживаш во нешто што знаеш што ќе се случи тогаш твој избор , јас не. Инаку фановите на Фатмаѓул и слични срања гледаат однапред на интернет што ќе се случи за да се фалат на комшивките .
Ете толку за Фатмаѓул.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако ти уживаш во нешто што знаеш што ќе се случи тогаш твој избор , јас не. Инаку фановите на Фатмаѓул и слични срања гледаат однапред на интернет што ќе се случи за да се фалат на комшивките .
Ете толку за Фатмаѓул.
Гледам дека се налути што Шкорпи кажа пример ако објават кој е ликот на мајката на Џон. Смешно е брат, ептен смешно да се лутиш на примери извадени од воздух. Али ај гледам ти и Иосоно сакате само да кажуваме работи кои се случиле во серијата (не тие цртаните кои ги даваат заедно со серијата, а стварно немам поима зашто некој би се лутел за спојлер за историја) или пак да не кажуваме некакви теории зашто случајно може да погодиме. Уствари па шо се замарам јас...

Џон Сноу и Калиси се близнаци на главниот White Walker и на сестрата на Оберин, но тоа ќе го дознаат откако ќе се бацат по уништувањето на Ѕидот со помош на змејовите кои ќе бидат јавани од Тирион, Хот Пај и исечениот кур на Греј Ворм. Банирајте ме.

R

Rigel Kent

Гостин
Гледам дека се налути што Шкорпи кажа пример ако објават кој е ликот на мајката на Џон. Смешно е брат, ептен смешно да се лутиш на примери извадени од воздух.
Никој не се налути :) , тоа го посочив дека таков пост е основа за реплики од видот - тоа го прочита во книгата , па овој претпоставувал , оној читај , оној разбрал , друг не разбрал итн. А потоа следуваат спојлерите како непишано правило.
Целта ми беше да се спречи таа низа , како со отровот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Никој не се налути :) , тоа го посочив дека таков пост е основа за реплики од видот - тоа го прочита во книгата , па овој претпоставувал , оној читај , оној разбрал , друг не разбрал итн. А потоа следуваат спојлерите како непишано правило.
Целта ми беше да се спречи таа низа , како со отровот.
И за отровот бев обвинет (намерно не кажа ник типот) дека сум знаел од негде чим сум бил толку сигурен, па испаднав грешка за мојата теорија дека питата уствари била со отров. Толку од таквите сигурни обвиненија дека спојлери вадиме од книги. И претходно кажави сега ќе кажам, само првата книга ми е читана (и тоа не е дочитана, чекам да заврши серијата па фино лепо да седнам да ги читам сите по ред), се што кажувам за наредни епизоди се теории, прогнози или надежи (дека ќе се случи тоа и тоа). Инаку тоа беше само пример, како што рече Родаст, неам поим уствари која е мајката на Џон Сноу, дали и кога би се открило тоа во епизодите. Сакав да ти доловам што е спојлер а што не е. Дискусии за било што не можеш да спречиш, а низа прашања какви што пиша не можат да се спречат, затоа што некои од луѓето не разликуваат спојлер од теорија.[DOUBLEPOST=1401989134][/DOUBLEPOST]
До сега не сум се помислил која е мајка му на Сноу сега што има потреба тоа да ми го нагласуваш дека ќе биде во наредните сезони .
Не реков ништо кога и дали ќе биде откриено, правев само споредба да знаеш што е спојлер а што не е.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Се сложувам дека се претерува со ова со спојлериве освен со @iksimkd. Брат ти лупна спојлер за наредна епизода, значи твоето беше спојлер, никаде не беше кажано во оваа епизода дека
Планината ќе умре, се што видовме ние беше дека го смачка Оберин, дека легна до него, ама дали ќе умре е ствар на следна епизода. Е сега да можеш да имаш теорија дали умрел или не, ама ти го пиша тоа како да го знаеш (што ваљда го знаеш). Џабе се лутиш кога плесна спојлер за наредната 9та епизода кога ваљда верувам дека ќе откриеме за Планината (и не не ме интересира дали ќе биде тогаш, дали не).

R

Rigel Kent

Гостин
Не го отворам , и сега не знам дали е спојлер или зафрканција. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom