H
HoT IcE
Гостин
Шо ако ви кажам дека не памтам спојлер појќе од 10 дена?
Се заебавам.
Се заебавам.
Чекај малку....значи ако некој весник/тв/интернет портал ти пренеси информација ШТО е потврдена од ХБО, или пак еве не потврдена ама најлошо скриена тајна, ти истата таа информација ја пренесуваш овдека, тоа е спојлер ?! ШТО СУМ ТЕ СПОЈЛНАЛ ЈА БРЕ КОА ОФИЦИЈАЛНО НЕШТО ВАДАТ...информација што се однесува на СЕРИЈАЛОТ, не на книгата...тоа тебе ако не те интересира или не сакаш да знаеш, не читај ...шо да ти речамЕ така почнува дебата , тој ќе стави Сандра Булок зела улога , другиот ќе се надврзи од каде знаеш ти дека тој ќе остане жив , па овој му враќа претпоставив , па тие пак значи книга си читал , и си верглаат до бескрај .
Кажи ми сега оваа дефиницијава твоја за спојлери важи или не ?
Ова е само едно во низата , другите само што насетив дека нешто ќе напишат одма ја затворив темава и отштиклирав од набљудувани теми . Јас си се вардамЧекај малку....значи ако некој весник/тв/интернет портал ти пренеси информација ШТО е потврдена од ХБО, или пак еве не потврдена ама најлошо скриена тајна, ти истата таа информација ја пренесуваш овдека, тоа е спојлер ?! ШТО СУМ ТЕ СПОЈЛНАЛ ЈА БРЕ КОА ОФИЦИЈАЛНО НЕШТО ВАДАТ...информација што се однесува на СЕРИЈАЛОТ, не на книгата...тоа тебе ако не те интересира или не сакаш да знаеш, не читај ...шо да ти речамгаси интернет дур не ја изглеаш цела серија
До сега не сум се помислил која е мајка му на Сноу сега што има потреба тоа да ми го нагласуваш дека ќе биде во наредните сезони . Значи непоправливи сте, нема надеж , или ред да се воведе овде или нека се кажат кои се стриктно правилата и да си одлучиме дали сакаме или не да учествуваме во темава.Има разлика меѓу стари или нови потврдени ликови кои ќе се појават во 5та сезона (при крај сме со 4ва сезона) и на пример да ви откријам која е мајката на Џон Сноу. Не квичевте кога најавија нов актер за Mountain. Не квичевте кога ги најавија Иларија Сенд и Оберин ко нови ликови за 4та сезона. Одеднаш сте ги кренале спојлер стандардите до облаци, да не смее човек да пише ништо.
Не мораше ова да им го кажеш, ќе беше изненадување пар екселанс, али се надевам дека модераторите ќе те банираат и ќе го избришат постот.Сандра Булдог ќе ја превземи улогата на The Hound од наредната сезона, кога во финалето Арија ќе му го отсечи пенисот --- СПОЈЛЕР![]()
Ако ти уживаш во нешто што знаеш што ќе се случи тогаш твој избор , јас не. Инаку фановите на Фатмаѓул и слични срања гледаат однапред на интернет што ќе се случи за да се фалат на комшивките .Ебате луѓето, јас гледам серијава и знам спојлери до крај на сезонава па и после па пак уживам во неа. Вие што палите СПОИЛЕР ЛЕЛЕ МАЈКО аларм за глупости, заслужувате да ви добиете вистински спојлер.Не забегувајте, изгледате како да сте фанови на Судбината на Фатмаѓул.
Гледам дека се налути што Шкорпи кажа пример ако објават кој е ликот на мајката на Џон. Смешно е брат, ептен смешно да се лутиш на примери извадени од воздух. Али ај гледам ти и Иосоно сакате само да кажуваме работи кои се случиле во серијата (не тие цртаните кои ги даваат заедно со серијата, а стварно немам поима зашто некој би се лутел за спојлер за историја) или пак да не кажуваме некакви теории зашто случајно може да погодиме. Уствари па шо се замарам јас...Ако ти уживаш во нешто што знаеш што ќе се случи тогаш твој избор , јас не. Инаку фановите на Фатмаѓул и слични срања гледаат однапред на интернет што ќе се случи за да се фалат на комшивките .
Ете толку за Фатмаѓул.
Никој не се налутиГледам дека се налути што Шкорпи кажа пример ако објават кој е ликот на мајката на Џон. Смешно е брат, ептен смешно да се лутиш на примери извадени од воздух.
И за отровот бев обвинет (намерно не кажа ник типот) дека сум знаел од негде чим сум бил толку сигурен, па испаднав грешка за мојата теорија дека питата уствари била со отров. Толку од таквите сигурни обвиненија дека спојлери вадиме од книги. И претходно кажави сега ќе кажам, само првата книга ми е читана (и тоа не е дочитана, чекам да заврши серијата па фино лепо да седнам да ги читам сите по ред), се што кажувам за наредни епизоди се теории, прогнози или надежи (дека ќе се случи тоа и тоа). Инаку тоа беше само пример, како што рече Родаст, неам поим уствари која е мајката на Џон Сноу, дали и кога би се открило тоа во епизодите. Сакав да ти доловам што е спојлер а што не е. Дискусии за било што не можеш да спречиш, а низа прашања какви што пиша не можат да се спречат, затоа што некои од луѓето не разликуваат спојлер од теорија.[DOUBLEPOST=1401989134][/DOUBLEPOST]Никој не се налути, тоа го посочив дека таков пост е основа за реплики од видот - тоа го прочита во книгата , па овој претпоставувал , оној читај , оној разбрал , друг не разбрал итн. А потоа следуваат спојлерите како непишано правило.
Целта ми беше да се спречи таа низа , како со отровот.
Не реков ништо кога и дали ќе биде откриено, правев само споредба да знаеш што е спојлер а што не е.До сега не сум се помислил која е мајка му на Сноу сега што има потреба тоа да ми го нагласуваш дека ќе биде во наредните сезони .