НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа и Корвер on fire.:cuc:

Уште Перо наш никако да погоди од игра. :icon_mrgr:

Метлава на Атланта со кинески квалитет одма им се скрши :(

хехе атланта ќе јадат компир хехе

Е до волку е мизерна Индијана у моментов. :facepalm:
10298693_10154052597350277_4183324798445658040_n.jpg
[DOUBLEPOST=1398771996][/DOUBLEPOST]
Метлава на Атланта со кинески квалитет одма им се скрши :(

хехе атланта ќе јадат компир хехе
Пер аман се посра после секоја утакмица. :D:D

Е до волку е мизерна Индијана у моментов. :facepalm:
10298693_10154052597350277_4183324798445658040_n.jpg
[DOUBLEPOST=1398771996][/DOUBLEPOST]
Пер аман се посра после секоја утакмица. :D:D
Па морам кога некој ме убедува дека сум будала кога викам дека Атланта може да "изненади", а вие будала ме правите :D :D

Интересното е што после сите критики за Мајами, само тие си покажаа зошто се фаворити. :)

Па морам кога некој ме убедува дека сум будала кога викам дека Атланта може да "изненади", а вие будала ме правите :D :D

Проблемот е што најлесното нешто на светот е да се каже "може да изненади". Скоро секоја екипа која стигнала во плејоф може да изненади. Тоа не значи дека тоа се очекува. Или ако се прогнозира дека на пример, Индијана ќе победи 4-1 тоа не значи дека Атланта не можи да изненади, туку дека тој што прогнозира очекува така да заврши серијата. Мешате прогнози со убедувања дека некој не можел нешто да направи. Не само ти туку и многу други се јавуваат со цитати на прогнози, демек еве ништо не знаете грешка бевте.

П.С. Јас на пример си признавам, Вашингтон и Портланд пријатно ме изненадуваат засега, не очекував дека ќе играат на толку високо ниво, ама останатите 6 серии се во рамките на очекувањата.

Не те правам будала него зборев од реален аспект, а ти зборуваш од патриотски аспект. Мислам дека и ти пишав, дај Боже на крајот на серијата да ме цитираш, нека иде Атланта само ради Перо, али после секоја утакмица некако не ми е баш интересно. Спорт е ова, сите предвидуваме, правиме претпоставки врз основа на случувањата во сезоната, па сега не секогаш излегуваат точни. Еве Xsago конкретно мислеше дека Портланд и метла ќе јаде, а јас искрено бев убеден дека ќе земат минимум две. Е сега можеше да се случи и она првото, да јадат метла, а еве сега се случува она моето па никому ништо, ипак НБА е ова и се е можно.

Мојсо, околу Мајами, секоја сезона е истата песна со нив, почнуваат да играат со 100% кога ќе стартува плеј офот, плус додади го фактот дека најдобриот играч на Шарлот е повреден и ја добиваш метлата. :)

П.с. Уште не ми се верува за Хиберт, немам видено откако пратам кошарка еден стартен центар кој патем е втор најбитен играч во тимот да има 0 поени и 0 скокови... Срамота, трагично.

Би било убаво ако клиперс ги купи некој газда и им направи една преселба во сиетл :свиркам:

:pos::pos: Вчера пред да легнам сакав да пишам за шутов на Кид али изумив. Најлошиот шут во НБА моментално, на изглед секако. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom