Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање. Имам 15 години и сакам да почнам да вежбам за гради, бицепс, трицепс, стомачни... Дали ако почнам да одам во теретана тоа ќе ми се одрази на растот или не? И што да вежбам дома (ако не одам во теретана)?
Може да ти се стимулира хормонот за раст, практично би требало да ти „помогне“ во растењето.
Сите ствари што некогаш некој ти ги кажал поврзани со тоа дека ќе останеш низок од теретана се митови, и единствената причина што оние што креваат големи килажи се ниски (powerlifterи, оние у теснана облека што се натпреваруваат у кој крева повеќе) е што ниските луѓе имаат предност во тој спорт.
Не е дека се ниски поради кревањето :icon_lol:

Така да, комотно можеш да почнеш теретана, само обавезно правилно изведување на вежбите. И нозете никако не заборавај да ги вежбаш, една од најважните ствари ти се, особено за растење. Не се секирај нема да ти станат такви големи и дебели и напумпани, нит нозете нити било кој дел на телото, неможеш „случајно“ да претераш и да се направиш облак. :)

Линк од вежба за најгорните плочки најслабо ми се развиени

Едно прашање. Имам 15 години и сакам да почнам да вежбам за гради, бицепс, трицепс, стомачни... Дали ако почнам да одам во теретана тоа ќе ми се одрази на растот или не? И што да вежбам дома (ако не одам во теретана)?
i noze vezbaj :)

Може некој вежби за во домашни услови за нозе (поточно за подобрување на циркулацијата на крвта)?

Ако може тренинг програма за развивање на стомачните мускули и дефиниција на мускулите?

Секако и намалување на боди фат.

Имаш повеќе телесни масти,немаш проблем со преголем мускул...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom