- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
Може и на оџа.Почитуван Докторе,
Ви благодарам за советот. Треба веројатно да се обратам на психијатар?
Секое добро.
Може и на оџа.Почитуван Докторе,
Ви благодарам за советот. Треба веројатно да се обратам на психијатар?
Секое добро.
Најверојатно ке е од тоа,во последно време бев изложена на огромен стрес.Фала,ке побарам да ми направат преглед.Можно е да биде од стрес, но немора да значи побарајте да ви биде направено снимање на белите дробови за да бидат исклучени проблеми со овие органи
ПОЗДРАВ
Ај баш да пробам. Знаеш, барам нешто што ќе ми го омекне скалпот, секако перфекција не постоиОд пред 12-15 години откако почнав да го користам wash & go против првут (редовно при секое миење) досега сум немал проблем со првутот. пред тоа пробував сешто без резултат. Пробај со мало пакување само со тој шампон 2-3 недели дали ќе ти делува оти не значи дека делува добро кај секого. За храна или чај немам слушнато дека делува, не знам.
Погрешно можи сум те разбрал оти тој шампон е за првут. Додуша само него го користам и немам проблем со скалпот ни со влакното ама ако ти е за омекнување, освежување и хранење на скалпот, види ја и оваа тема (иако е за опаѓање, нешто можеби ќе најдеш и за нега и потреба на влакното и кожата )Ај баш да пробам. Знаеш, барам нешто што ќе ми го омекне скалпот, секако перфекција не постоифала.
Да,да фала, супер за советивеПогрешно можи сум те разбрал оти тој шампон е за првут. Додуша само него го користам и немам проблем со скалпот ни со влакното ама ако ти е за омекнување, освежување и хранење на скалпот, види ја и оваа тема (иако е за опаѓање, нешто можеби ќе најдеш и за нега и потреба на влакното и кожата )
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%93%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0&
на природна база -чај, витамини
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-Проблеми-со-опаѓање-на-косата&p=572143&viewfull=1#post572143
Да ги имаш као втора варијанта, или комбинација![]()
Тест за алергијии, алергични сте на некој препарат што се користи често во шампоните за да знаете кој е мора да направите тестИ мене ред ми дојде, не се трпи више..
Страшно ме иритираат шампониве/купки за тело и коса, абе незнам што се немам пробано ме чеша кожата ко никад.. чаре некое да не знае некој некој нов шампон што не би ме иритирал или кожен доктор не ми бега м?
Се работи најверојатно за ингвинална хернија, ВЕДНАШ ПОСЕТЕТЕ ЛЕКАР!!!Да ве прашам зашто кога кашлам или кога дувам нос или се напрегам обвивката на тестисите ми се собира т.е. се крева нагоре ?
Пробај со антибиотската маст за очи Хлорамфеникол, би можела да помогне, без рецепт се продава во секоја аптека, не ми текнува колку е цената, ама е под 100 денари сигурно. А, пробај и со најобична паста за заби, стави малку на местото и остави да се исуши, нека стои така некое време. Ќе пече, ама помага. Труди се да одржуваш повисоко ниво на хигиена, внимавај да се миеш раце обавезно пред јадење, не ја допирај устата ако немаш измиено раце и приборот за јадење внимателно миј го.Дај кажете што да ставам на устата на краевите кај што се спојуваат горниот и долниот дел ми испука цело .. боли ептен неможам ни устава да ја отворам како што треба а недај боже па да јадам салата со оцет и слични работи :/
А да пробаш само со обичен Сулфаре шампон. И не ставај многу. Се што е претерано е штетно. :smir:И мене ред ми дојде, не се трпи више..
Страшно ме иритираат шампониве/купки за тело и коса, абе незнам што се немам пробано ме чеша кожата ко никад.. чаре некое да не знае некој некој нов шампон што не би ме иритирал или кожен доктор не ми бега м?
Симптомите што ги набројавте укажуваат на пневмонија или други респираторни инфекции, немој да чекаш природни лекови, нема да ти помогнат, оди веднаш на лекар направи снимање на белите дробови и што побрзо нека ти одредат дијагноза, ако помине во бронхитис или по сериозно тогаш незнам колку ке ти помогнат и лековите, сите сте запнале со тоа природно, но природните лекови ке те излечат доколку болеста се открие во почетокот (без разлика за која и болест да се работи), не само Вие туку и многу други, чекате сериозноста на симптомите да се интензивира а потоа јас не сакам лекови, никој не ги сака ама некогаш мора, како што е твојот случај, топол чај ли ќе ви помогне, септолете или сличните тие таблети прават дезинфекција на грлото, но не и на белите дробови, прегорен шеќер? повеќе штети одколку што користи, иако точно е дека малку ја смирува кашлицата, мислете на природните препарати ПРЕД да се разболите, а не одкако ќе се разболите....Ве молам за помош. Имам страшна кашлица. Кога кашлам осеќам како да имам рана на грлото. Кога ќе се закашлам ги осеќам градите како ми се стегаат, а исто така ми се напрегаат и стомачните мускули. Кашлицата е сува, кога ќе се закашлам по неколку минути не можам да престанам. Зимам од бонбоните на Септолете за да ми ги ублажат болките во грлото, редовно пијам топол чај со лимон и прегорен шеќер. Не помага ништо. Не сакам да пијам апчиња, па затоа би ве замолила ако знаете некој лек на природна база што се пригодтвува во домашни услови. За да биде полошо, не можам да јадам мед, организмот не ми го поднесува
И да не пушам цигари и воопшто не ги ни поднесувам.