- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 1.935
- Поени од реакции
- 1.683
Цела лева страна од долната вилица ме боли, можно да расте умњак ?
И што превенција да земем ?
Иди на заболекар,ако не ти расте умник (некои и со операција излегуваат) тогаш можеби имаш џеб кој боли исто како умник.Цела лева страна од долната вилица ме боли, можно да расте умњак ?
Да се направи емулзија од хепатромбин и acidi borici, нека побара во аптека да му ја направат, а може и дома, едно шишенце ациди борици и некаде пола туба од хепатромбинот промучкајте го во пластично шише (малечко, од пола литар) и на местото нека стави облога со памук или оние тупферите што се. Нека става по неколку пати во денот, би требало брзо да помине.Братучед ми само што заврши со инфузија ама пошто докторката му ја утна вената инфузијата најверојатно течела во мускул и сега раката кај зглобот му е подуена. Чаре има некој ?
Проафтол, од 300 до 400 денари.Имало некој спреј за афти... знае некој како се вика точно и шо пари е?
И јас го имам истиот проблем. Пред некаде година и пол настинав и после тоа никако не можев да престанам да ги користам капките и се' уште ги користам. Има неколку методи за одвикнување кои јас никако да се решам да ги применам. Првиот е да си земеш едно шишенце капки аква марис и како што ќе ги трошиш оперилот, кога ќе бидеш некаде до пола на пример, да ставиш во нив од аква марисот за да се разредат. А, можеш и да земеш од детските оперил, тие се поразредени. Финтата е полека да ја намалуваш дозата, се' додека не ти стане непотребно да ставаш капки. Другата метода е одеднаш да престанеш комплетно да ги употребуваш, што за мене е невозможно бидејќи не можам да дишам без нив и нема шанса да издржам недела дена со комплетно затнат нос. Третата метода е да земеш од детскиот спреј оперил и спреј аqua maris strong, сабајле и навечер по еднаш од оперилот и преку ден колку треба од аква марис стронг-от. Има и начин со кортикостероидни спрееви, меѓутоа тие се поризични во однос на нуспојавите.Има ли некој на форумов зависник од КАПКИ ЗА НОС? Секогаш пред спиење едноставно морам капки за нос да ставам, немозам да заспијам иначе - носот ми е затнат.
Веќе 3 години вака..иначе оперил користам. Ако знае некој методи за одвикнување нека пише.
Ако капките се користат подолго од 7 дена имаат контраефект. Чаре: да се престане со нивно користење.Има ли некој на форумов зависник од КАПКИ ЗА НОС? Секогаш пред спиење едноставно морам капки за нос да ставам, немозам да заспијам иначе - носот ми е затнат.
Веќе 3 години вака..иначе оперил користам. Ако знае некој методи за одвикнување нека пише.
Активниот јаглен го неутрализира парацетамолот доколку се земаат заедно.дали активниот јаглен го уништува дејството на парацетамолот?