Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Можно е да биде од стрес, но немора да значи побарајте да ви биде направено снимање на белите дробови за да бидат исклучени проблеми со овие органи
ПОЗДРАВ
Најверојатно ке е од тоа,во последно време бев изложена на огромен стрес.Фала,ке побарам да ми направат преглед.
Поздрав и вам,секое добро :smir:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Од пред 12-15 години откако почнав да го користам wash & go против првут (редовно при секое миење) досега сум немал проблем со првутот. пред тоа пробував сешто без резултат. Пробај со мало пакување само со тој шампон 2-3 недели дали ќе ти делува оти не значи дека делува добро кај секого. За храна или чај немам слушнато дека делува, не знам.
Ај баш да пробам. Знаеш, барам нешто што ќе ми го омекне скалпот, секако перфекција не постои :) фала.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.922
Поени од реакции
12.474
Ај баш да пробам. Знаеш, барам нешто што ќе ми го омекне скалпот, секако перфекција не постои :) фала.
Погрешно можи сум те разбрал оти тој шампон е за првут. Додуша само него го користам и немам проблем со скалпот ни со влакното ама ако ти е за омекнување, освежување и хранење на скалпот, види ја и оваа тема (иако е за опаѓање, нешто можеби ќе најдеш и за нега и потреба на влакното и кожата )
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%93%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0&

на природна база -чај, витамини
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-Проблеми-со-опаѓање-на-косата&p=572143&viewfull=1#post572143

Да ги имаш као втора варијанта, или комбинација :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Погрешно можи сум те разбрал оти тој шампон е за првут. Додуша само него го користам и немам проблем со скалпот ни со влакното ама ако ти е за омекнување, освежување и хранење на скалпот, види ја и оваа тема (иако е за опаѓање, нешто можеби ќе најдеш и за нега и потреба на влакното и кожата )
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%93%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0&

на природна база -чај, витамини
http://forum.kajgana.com/showthread.php?5000-Проблеми-со-опаѓање-на-косата&p=572143&viewfull=1#post572143

Да ги имаш као втора варијанта, или комбинација :)
Да,да фала, супер за советиве :) .Него пак успут да прашам, шампонон Фитовал што го фалат сите, многу суши кожа, не знам што е работата. НИРЕЛ против мастење пробал некој и како му се свиѓа?

Член од
7 јуни 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Да ве прашам зашто кога кашлам или кога дувам нос или се напрегам обвивката на тестисите ми се собира т.е. се крева нагоре ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.886
Поени од реакции
20.538
И мене ред ми дојде, не се трпи више..
Страшно ме иритираат шампониве/купки за тело и коса, абе незнам што се немам пробано ме чеша кожата ко никад.. чаре некое да не знае некој некој нов шампон што не би ме иритирал или кожен доктор не ми бега м?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Страшно ме иритираат шампониве/купки за тело и коса, абе незнам што се немам пробано ме чеша кожата ко никад.. чаре некое да не знае некој некој нов шампон што не би ме иритирал или кожен доктор не ми бега м?
Тест за алергијии, алергични сте на некој препарат што се користи често во шампоните за да знаете кој е мора да направите тест

--- надополнето ---

Да ве прашам зашто кога кашлам или кога дувам нос или се напрегам обвивката на тестисите ми се собира т.е. се крева нагоре ?
Се работи најверојатно за ингвинална хернија, ВЕДНАШ ПОСЕТЕТЕ ЛЕКАР!!!

М

Мартин`

Гостин
Дај кажете што да ставам на устата на краевите кај што се спојуваат горниот и долниот дел ми испука цело .. боли ептен неможам ни устава да ја отворам како што треба а недај боже па да јадам салата со оцет и слични работи :/

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Дај кажете што да ставам на устата на краевите кај што се спојуваат горниот и долниот дел ми испука цело .. боли ептен неможам ни устава да ја отворам како што треба а недај боже па да јадам салата со оцет и слични работи :/
Пробај со антибиотската маст за очи Хлорамфеникол, би можела да помогне, без рецепт се продава во секоја аптека, не ми текнува колку е цената, ама е под 100 денари сигурно. А, пробај и со најобична паста за заби, стави малку на местото и остави да се исуши, нека стои така некое време. Ќе пече, ама помага. Труди се да одржуваш повисоко ниво на хигиена, внимавај да се миеш раце обавезно пред јадење, не ја допирај устата ако немаш измиено раце и приборот за јадење внимателно миј го.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
А да пробаш само со обичен Сулфаре шампон. И не ставај многу. Се што е претерано е штетно. :smir:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Десното ребро забележав дека ми е па понапред и онака малку ми е по на десно телото.

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Ве молам за помош. Имам страшна кашлица. Кога кашлам осеќам како да имам рана на грлото. Кога ќе се закашлам ги осеќам градите како ми се стегаат, а исто така ми се напрегаат и стомачните мускули. Кашлицата е сува, кога ќе се закашлам по неколку минути не можам да престанам. Зимам од бонбоните на Септолете за да ми ги ублажат болките во грлото, редовно пијам топол чај со лимон и прегорен шеќер. Не помага ништо. Не сакам да пијам апчиња, па затоа би ве замолила ако знаете некој лек на природна база што се пригодтвува во домашни услови. За да биде полошо, не можам да јадам мед, организмот не ми го поднесува :toe:
И да не пушам цигари и воопшто не ги ни поднесувам.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Дедо ми прашува кои вежби можат да се прават соспондилоза на коленото*изедена рскавица* дали треба да се мирува, дали треба да се пешачи, возење велосипед на пр? ако има некој информации слободно пишете.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Ве молам за помош. Имам страшна кашлица. Кога кашлам осеќам како да имам рана на грлото. Кога ќе се закашлам ги осеќам градите како ми се стегаат, а исто така ми се напрегаат и стомачните мускули. Кашлицата е сува, кога ќе се закашлам по неколку минути не можам да престанам. Зимам од бонбоните на Септолете за да ми ги ублажат болките во грлото, редовно пијам топол чај со лимон и прегорен шеќер. Не помага ништо. Не сакам да пијам апчиња, па затоа би ве замолила ако знаете некој лек на природна база што се пригодтвува во домашни услови. За да биде полошо, не можам да јадам мед, организмот не ми го поднесува :toe:
И да не пушам цигари и воопшто не ги ни поднесувам.
Симптомите што ги набројавте укажуваат на пневмонија или други респираторни инфекции, немој да чекаш природни лекови, нема да ти помогнат, оди веднаш на лекар направи снимање на белите дробови и што побрзо нека ти одредат дијагноза, ако помине во бронхитис или по сериозно тогаш незнам колку ке ти помогнат и лековите, сите сте запнале со тоа природно, но природните лекови ке те излечат доколку болеста се открие во почетокот (без разлика за која и болест да се работи), не само Вие туку и многу други, чекате сериозноста на симптомите да се интензивира а потоа јас не сакам лекови, никој не ги сака ама некогаш мора, како што е твојот случај, топол чај ли ќе ви помогне, септолете или сличните тие таблети прават дезинфекција на грлото, но не и на белите дробови, прегорен шеќер? повеќе штети одколку што користи, иако точно е дека малку ја смирува кашлицата, мислете на природните препарати ПРЕД да се разболите, а не одкако ќе се разболите....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom