Исчезна малезиски боинг, лет MH370 со 239 патници

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Луѓе не ви личат овие на два дела од авион? Додуша мн. на површина се овие...А на првата слика напред ми личи на кабина. Можи и брод да си е. Можи па си правам филмови вака касно...

Attachments

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Се додека не се знае каде треба да го бараат, тешко и дека ќе го најдат. Денес еве информации дека авионот летал уште 4 часа откако изгубиле контакт со него. Всушност, велат контактот и не бил изгубен, затоа што на тие далечини (имаше некоја изјава) и не бил цело време на радар, туку има само аудио контакт. Еве почнуваат и теории дека пилотот намерно го урнал авионот (а зошто 27-годишен пилот, заводник, како што го портретираат сега би урнал авион во кој е и тој самиот, нема објаснување) и тоа само затоа што рекол „OK. Good night.“ Иако тој поздрав е најнормален во таа ситуација, му рекле ќе го преземе другата контрола на летање и човеков одговорил. Огромно пространство се пребарува, плус и со овој податок дека летал уште 4 часа... па на која страна прво летал и до каде би можел да стигне, тоа станува уште поогромна територија.
Греота за луѓето што биле во авионот и за нивните семејства кои се надеваат на чудо.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Луѓе не ви личат овие на два дела од авион? Додуша мн. на површина се овие...А на првата слика напред ми личи на кабина. Можи и брод да си е. Можи па си правам филмови вака касно...
И јас го видов истово. o_O Според мене и двата се некои помали бродови, небитни за истрагата.

Иначе, големо разочарување ова вчера. Тие големите парчиња „отпад“ кои биле забележани од кинеските сателити испадна дека биле само некои бродови зближени еден до друг :unsure:

Исто новост, некој спомна погоре, значи има некои репортови од превземена дата која пристигнувала од моторите дека можно е авионот да летал дури 4 саата откако исчезнал од радарите... Ова го демантираат од Малезија, али се е можно. Ако испадне ова точно, нема наоѓање никад. Еве го радиусот кај што може да се наоѓа авионот, ако ги летал тие дополнителни 4 саати.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Па полека полека и мене ми оди на теорија киднапирање или теророзам, од едноставна причина што ако летал уште 4-5 часа ќе стигнел до кај шо треба да оди. Така ? Радиоврската не се губи туку така, освен ако е оневмозможена лично од пилотот/копилотот, па дури и имало и уште една опција за контакт со ккулата, со притискање на копчето под седиштето на пилотот за слушање на звук што се се случува со кабината. Значи, ако станува збор за тероризам, тогаш тој терорист е добро информиран и знае што прави. Но, ваков патнички авион да слета не некој прометен аеродром во некоја држава, а да не биде заприметен, мноооогу тешко. Да слета на инпровиизрана писта, како на филмојте пак, мноооогу тешко. Така да, не знам поќе шо да мислам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па полека полека и мене ми оди на теорија киднапирање или теророзам, од едноставна причина што ако летал уште 4-5 часа ќе стигнел до кај шо треба да оди. Така ? Радиоврската не се губи туку така, освен ако е оневмозможена лично од пилотот/копилотот, па дури и имало и уште една опција за контакт со ккулата, со притискање на копчето под седиштето на пилотот за слушање на звук што се се случува со кабината. Значи, ако станува збор за тероризам, тогаш тој терорист е добро информиран и знае што прави. Но, ваков патнички авион да слета не некој прометен аеродром во некоја држава, а да не биде заприметен, мноооогу тешко. Да слета на инпровиизрана писта, како на филмојте пак, мноооогу тешко. Така да, не знам поќе шо да мислам.
Teрористички акт има за цел да сврти внимание на јавноста кон некои барања. Ни една терористичка сериозна група со докази не излезе да потврди дека стојат зад летот на малезискиот авион. Не се објавени никакви цели зошто би киднапирале или уништиле авион.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Teрористички акт има за цел да сврти внимание на јавноста кон некои барања. Ни една терористичка сериозна група со докази не излезе да потврди дека стојат зад летот на малезискиот авион. Не се објавени никакви цели зошто би киднапирале или уништиле авион.
Да, знам. То го напишав и јас предходно. Секогаш ја превземаат вината доколку има терористички акт и ги кажуваат нивните цели. Ми даде одговор како од учебник. Но целата ситуација станува толку контрадикторна. Еднаш на едно место наоѓаат сигнал, па на сосем друго, па на трето. Не знам, сепак, останува да видиме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да, знам. То го напишав и јас предходно. Секогаш ја превземаат вината доколку има терористички акт и ги кажуваат нивните цели. Ми даде одговор како од учебник. Но целата ситуација станува толку контрадикторна. Еднаш на едно место наоѓаат сигнал, па на сосем друго, па на трето. Не знам, сепак, останува да видиме.
може многу работи да се, ненадејна експлозија во воздух - се има случувано, киднапирање кое тргна на лошо па авионот се урна далеку од својата рута, соборување по грешка или не од воен авион - брод, дефект на систем за компресија... имаме примери и како ненадејно може да експлодира и биди соборен и падне при киднапирање и да лета сам авионот уште некое време без свесни патници и посада

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Ова е демантирано од официјалните лица од Малезија кои ја водат истрагата. Демантирана е и можноста дека авионот експлодирал во воздух...врз основа на податоците од некој сателит кој ги следел нуклеарните експлозии т.е. тестови што се изведуваат во тој дел. Значи според него, немало никаква експлозија во тој регион. Башка тоа демант и на сателитските снимки од Кина, биле пуштени по грешка...Не знам, многу контрадикторности, ''факти", деманти. Нешто е чудно тука.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Овие на СНН имат еден тон експерти, али и шпекулациите им завршија, а сите стручњаци им се тука. Ете моментално оди апдејт на СНН, на телевизија.

А

Атомската мравка

Гостин
Ама има и теорија дека авионот е киднапиран и слетан на некое друго место за со него покасно да извршат терористички напад.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ама има и теорија дека авионот е киднапиран и слетан на некое друго место за со него покасно да извршат терористички напад.
На кое тајно место може да слета па да полета боинг 777?
Му треба преку 3 километри писта, и ко ќе полета како “терористички“ авион, додека да стигне до целта ќе биде на радарите, ќе му треба ознака, насока, рута.... ако е сомнителен, ако нема нигде податок за него веднаш ќе го пресретнат ловци

Kajgana Shop

На врв Bottom