True Detective

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.322
Поени од реакции
46.928
Epizodava bese odlicna podloga za ona sto sledi, ednostavno gi naredija i gi podgotvija neshtata za dobri dve finalni epizodi, u toj kontekst, super bese epizodata, osnovata e postavena , its time for the real shit. sega za sega sve e na mesto. (y)
Ocekuvanjata ostanuvaat previsoki, se nadevam nema na krajot da bideme razocarani, bar golem del od nas, nekoj sekako ke umara i cepidlaci.

p.s. najzadovlniot od epizodava

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Epizodava bese odlicna podloga za ona sto sledi, ednostavno gi naredija i gi podgotvija neshtata za dobri dve finalni epizodi, u toj kontekst, super bese epizodata, osnovata e postavena , its time for the real shit. sega za sega sve e na mesto. (y)
Ocekuvanjata ostanuvaat previsoki, se nadevam nema na krajot da bideme razocarani, bar golem del od nas, nekoj sekako ke umara i cepidlaci.

p.s. najzadovlniot od epizodava
Тагни бе, немој вака педерски. :D Го очекував моментот, не моеше да помине без неа у вистинско светло. Сите што сакате да погледнете повеќе од прикажаното у епизодава, глеајте Banshee.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ја изгледав и 5та епизода, да надополнам... Раст е на трагата на сектата, постојано се надополнува таа приказна со изјавите добиени од различни извори, Жолтиот крал, влијателните луѓе, сега големите момци...се споменува и теза дека наменската единица која претендираше да ја преземе истрагата беше дел од сценариото...самоубиството во притворот...
Во суштина цело време се работи на визуелизација на сослушувањето во кое детективите се осомничени, е сега нарацијата е она што го изјавуваат, додека визуелизацијата е она што се случило...Раст веќе ги лови, и по се изгледа на крај ќе ги улови влијателните, големи лоши момци. Дали ќе започне да им пресудува по кратка постапка, па така сегашната истрага за тие ликвидации да регресира кон него, или пак, големите момци, ако не сите, барем оние на кои не им пресудил ќе почнат да му монтираат процес останува да видиме...
Идемо даље...дали има шанси она што му се случува на Марти во приватниот живот, да има врска со истрагата т.е со сектата, или што и да е...се растури семејството, во истиот потег и Раст и Марти се вртат еден према друг...значи некој сметаше дека со тоа Раст ќе ја прекине истрагата, а најверојатно и отказот им сугерираше на тоа, ама тој е тип што си сфаќа за озбилно работата, само да видиме како им пресудил. Интересно заврши епизодата, истото стоп светло од камионетот на Раст што го скршија `во тепачката со Марти `02 остана скршено, изгледа ептен си ја има сфатено за озбилно работата...

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Никој не спомнува дека Maggie (theWhore) можи да е негативецот ? :D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Е ја гледам еј, серијата ја кажува вистината за сатанизмот :icon_lol:.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Некако се наѕираше тоа дека Раст ќе ја опне оваа Марти :icon_lol:

Очекувам mindfuck завршеток на серијава.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.445
Поени од реакции
30.952
I can't see from all these double standards :гик:

Инаку размислував за тоа
Дали намерно одбра да спие со Раст за да ги скара со Марти? Така ми се чини. Кога се расплака кај него го тераше да си оди оти Марти ќе биде скршен дека не смее да знае, а веднаш вечерта му кажа.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Рекоа дека ќе нема mindfuck twist крај. Но сепак останува можност да лажат за да не очекуваме...

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Серијава е совршена досега и мислам каков и да е крајот ќе задржи вакво ниво.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не знам за тоа, ама приметив дека во интервјуто со детективите зборува слично како Раст :cautious:
Слушајте повнимателно дека го „глуми“ Раст со начинот на говорот.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Иначе, колку ме фрустрира тоа што никој несака да го послуша Раст дека има подлабоки корења случајот и не е само со една девојка, како сите да се вмешани во истото јеботе, па за уште понервозно Марти незаинтересиран за соработка туку само на личен план работи, па и барем да постигнеше нешто веќе кога се посветува само на тоа, а не тој покрај онаква bombshell тој со ченгии шета...

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Па у такво конзервативно општество, закоравени у мозок, кој ќе го послуша Раст. Уште кога дојде тој неможе да се вклопи со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom