UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Како бе среќа, а имаат исто бодови со Реал и Барса? Тоа што ве посраа на Бернабеу и тоа да не беше среќа? Гледам дека ги деградирате успесите на Атлетико сезонава, јасно е дека ви се градски ривали и слично ама не е лошо да се биде малце објективен. Пази, со каков фонд на играчи, со каков буџет се држат рамо до рамо со едни Реал и Барса, светлосни години понапред од нив во секој аспект. Океј, може денес имале среќа во првото полувреме, две стативи погодија Милан, ама дека цела сезона ги прати среќа тоа не сум сигурен.
Лол јакиве градски ривали со 2 победи у 15 години, Гетафе имаат повеќе. :D

Атлетико сезонава игра строго два типа на натпревари.
1. Дава гол у првите 15 минути и после лагано ја привршува утакмицата.
2. Противникот ги пика у шише првото полувреме, летаат стативи, вадења од линија и парадишта на Куртоа. Атлетико не излага од центар. Али не примаат гол, и во последните 20 минути даваат гол.
Сезонава Реал ја има таа г’зларска среќа да се вади тесно, ама Атлетико ја има 10х повеќе него сите останати екипи моментално.

Никој не им го негира успехот, туку напротив, вие играте дупло овде, од една страна дркате на нив како најнапалена екипа во Европа а од друга ги сметате за аутсајдери. o_O

M

Mario Gómez

Гостин
Играва на Баерн многу се разликува од таа на Барселона на Пеп, сфати Пеп дека мора да се има директни играчи у тимот, сфати дека крупните напаѓачи се јаки, затоа и го зема Левандовски, затоа и го игра Манџукиќ. Сфати дека има екипи против кои едноставно тика така не функционира. На пример еве против трите најјаки екипи сезонава шо игравме, Челзи, Дортмунд и Арсенал игравме на високи топки и многу центаршутеви. Исто да се спомне дека играчи као Рибери и Робен кој вчера неколку пати дома ќе си ја земеше топката не би играле под него у Барса, исто и Милер кој се сопка со топката и има лош центаршут. Сакам да кажам дека има некои сличности, бековите играат преофанзивно, далеку напред се и Алаба и Рафиња/Лам, и пресингот, но има и работи кои ги немаше у Барселона како многу голови со глава и повеќе игра преку крила.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

2. Противникот ги пика у шише првото полувреме, летаат стативи, вадења од линија и парадишта на Куртоа. Атлетико не излага од центар. Али не примаат гол, и во последните 20 минути даваат гол.
Сезонава Реал ја има таа г’зларска среќа да се вади тесно, ама Атлетико ја има 10х повеќе него сите останати екипи моментално.

Никој не им го негира успехот, туку напротив, вие играте дупло овде, од една страна дркате на нив како најнапалена екипа во Европа а од друга ги сметате за аутсајдери. o_O
А неможе некој да има фаворит од сенка, т.е. тим што би можел да изненади?
Нормално дека Атлетико се аутсајдери, најмногу по квалитет и искуство во ЛШ, ама имаат неколку добри индивидуалци и очигледно одличен тренер, па барем мене ми се меѓу тимовите што можат да стигнат далеку отколку што повеќето рачунаат на нив.

А тоа што многу луѓе ''дркаат'' на нив, повеќе се должеше на тоа дека играа со Милан, кон кого се гледаше премногу потценувачки. Језда се беда и очај сезонава, ама италијанска екипа е, ке се извадат некако.
Јас и пред утакмицата напишав тука дека гадно се заебале тие што мислат дека ке доживеат фијаско миланезите, посебно дома. И ете се докажа тоа, иако изгубија, малку фалеше сосема друг да биде резултатот.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
кога Озил си отиде од Вердер у Реал, Томас Шаф убаво рече дека Озил не е ни приближно добар како Диего. Многу ќе речат ете кај е Диего а кај е Озил, реалноста е што Озил е просечен играч а медиумите го дигнаа повеќе од што е, а во титули не е ништо поголем од Диего, грешката на Диего е што отиде во Јувентус.
Морам да признам дека сум љубоморен на Реал од Мадрид :ROFLMAO: што успеаа да земат 50 милки за Озил и убедливо им е најдобриот трансфер во историјата (продадени играчи) он па Робињо. Свака част (y)

Играва на Баерн многу се разликува од таа на Барселона на Пеп, сфати Пеп дека мора да се има директни играчи у тимот, сфати дека крупните напаѓачи се јаки, затоа и го зема Левандовски, затоа и го игра Манџукиќ. Сфати дека има екипи против кои едноставно тика така не функционира. На пример еве против трите најјаки екипи сезонава шо игравме, Челзи, Дортмунд и Арсенал игравме на високи топки и многу центаршутеви. Исто да се спомне дека играчи као Рибери и Робен кој вчера неколку пати дома ќе си ја земеше топката не би играле под него у Барса, исто и Милер кој се сопка со топката и има лош центаршут. Сакам да кажам дека има некои сличности, бековите играат преофанзивно, далеку напред се и Алаба и Рафиња/Лам, и пресингот, но има и работи кои ги немаше у Барселона како многу голови со глава и повеќе игра преку крила.
сигурен си ?!
изгледа не си запознаен дека Пеп ги донесе Кеирисон и Ибрахимовиќ во Барселона (така наречени директни играчи?!), па после го донесе Виља. Не ги гледам многу Дортмунд ама од она што имам видено Левандовски не е многу директен играч ...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
кога Озил си отиде од Вердер у Реал, Томас Шаф убаво рече дека Озил не е ни приближно добар како Диего. Многу ќе речат ете кај е Диего а кај е Озил, реалноста е што Озил е просечен играч а медиумите го дигнаа повеќе од што е, а во титули не е ништо поголем од Диего, грешката на Диего е што отиде во Јувентус.
Морам да признам дека сум љубоморен на Реал од Мадрид :ROFLMAO: што успеаа да земат 50 милки за Озил и убедливо им е најдобриот трансфер во историјата (продадени играчи) он па Робињо. Свака част (y)

сигурен си ?!
изгледа не си запознаен дека Пеп ги донесе Кеирисон и Ибрахимовиќ во Барселона (така наречени директни играчи?!), па после го донесе Виља. Не ги гледам многу Дортмунд ама од она што имам видено Левандовски не е многу директен играч ...
Просечен играч со најмногу асистенции. Годинава во Арсенал почна многу добро но формата му падна во фториов дел најмногу поради тоа што нема одмор во Англија как ово Шпанија и Германија. А и поради немањето со кого да проигра во напад со падот на формата и на Жиру и повреда на Ремзи кои двајцата одлично се покираа, поточно Ремзи го покираше дефанзивно. Дена овој месец не е во форма точно ама да кажеш просечен играч е смешно. Плус прва сезона му е во ПЛ а и покрај тоа е на второ место според асистенции и пак да кажеш просечен....

Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.774

Чекај чекај, јас изреагирав на твојот пост затоа што рече дека Атлетико се провлекувал цела сезона, т.е. дека имал гзларска среќа. И самиот знаеш дека тоа не е така, можеби на неколку натпревари имале, но и тоа е составен дел од фудбалот, далеку од тоа дека цело време ги прати среќа. И Реал имаше среќа во доста наврати, да не ги споменувам натпреварите со Бетис и особено со Елче...

А објасни ми, за фаворит да го сметам Атлетико покрај Реал, Барса, Баерн, Челзи, ПСЖ??? :confused: Да, покрај Милан, Олимпијакос, Шалке и Галата е фаворит, ама покрај првите екипи што ти ги набројав не е.
нема што да ми текнува ..нема што да реметиш неможеш да збориш за натпревари кој не си го гледал... сакаш и да ти нацртам прашај кој сакаш милан натпрварот го изигра доста добро во лш и не беше ни приближно лош ко што е во Серија А...ама ти па продолжуваш од инат да збориш...Милан да изгуби вечерва...ама Милан играше добро ...прашај некој што го глеал натпреварот ќе ти каже...ја па не згрешив коа кажав колку и да е мизерен милан во серија А во ЛШ пак игра добро...незнам што не ти е јасно тука...друг пат глеј го натпреварот пред да даваш какви било коментари поврзани со него ...
Ај да не ја тераме у неповрат конверзацијава, ќе пуштиме реваншот да објасни многу работи, бива?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.659
Поени од реакции
22.407
Ozil e odlicen igrac i funkcionira mnogu dobro vo odlicen tim. E sega ne e toj tip igrac koj moze da resava utakmici od sebe ili da bide lider na timot i da go vodi kon pobeda, klasicen primer za toa e po moje Ibra. I kolku sto ima genijalni utakmici Ozil, tolku ima i prosecni. Ama koj go sledel podolgo vreme go znae toa.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Го напиша прво правилно па како им беше името? Оф леле до кога вака.

Абе брат ти не си ништо поарен од тие што го пљукаат милан а навиват за италијанските екипи ете ти го напрај баш тоа сега моментално, сакаш неќиш в година пак Јувентус ќе игра баш таму и ќе проба да го бел образот fair and square, а ти баш ќе бидиш дел од тие што ќе плукаат затоа запамти си го постот оти ќе ти треба . И Милан оваа година е во ЛШ поради 'неуспехот' на Фиорентина да се квалификува, и поради циркузното паѓање на Балотели во шестнаесетникот на Ајакс.

Aбе и Фиорентина лани играше фудбал а Милан не, па ете го милан во ЛШ ама можда ти имаш друга замисла за 'играње' фудбал,. ;)

Кога пробуваш да бидиш реален барем биди реален до крај :)

EDIT: ааа да и навивав за Милан денес и стално навивам за Италијанските екипи во ЛШ и ЛЕ
Болна тема ви е ова,нели? :) Лани кога играше Јувентус со Баерн,искрено навивав за Јувентус,толку бев сигурен дека барем една ќе тепа што и прв пат сум се кладел на екипа која што не ми е најдрага! Милан оваа година е во ЛШ затоа што минатата сезона Фиорентина незнаеше да игра до крај,да те присетам Рицоли на кој што му е даено да суди Арсенал-Баерн им досуди два непостоечки пенали во рок 5 минути про водство од Милан на 0-2!Пенал немаше(барем според мене) имаше влечење ама сеедно може да досуди а може и не,тоа си зависи од судијата иако не е прв пат да се види ЛШ таков пенал да е досуден!
Сакаш да ми ја споредиш Фиорентина со Милан во играње ЛШ?Мојата замисла е одлична ама твојава некако не е во ред,затоа што имаме видено како играат другиве екипи ЛШ посебно екипи како што се Лацио,Удинезе и останативе,незнам зошто не би бил реален во некое поле..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Болна тема ви е ова,нели? :) Лани кога играше Јувентус со Баерн,искрено навивав за Јувентус,толку бев сигурен дека барем една ќе тепа што и прв пат сум се кладел на екипа која што не ми е најдрага! Милан оваа година е во ЛШ затоа што минатата сезона Фиорентина незнаеше да игра до крај,да те присетам Рицоли на кој што му е даено да суди Арсенал-Баерн им досуди два непостоечки пенали во рок 5 минути про водство од Милан на 0-2!Пенал немаше(барем според мене) имаше влечење ама сеедно може да досуди а може и не,тоа си зависи од судијата иако не е прв пат да се види ЛШ таков пенал да е досуден!
Сакаш да ми ја споредиш Фиорентина со Милан во играње ЛШ?Мојата замисла е одлична ама твојава некако не е во ред,затоа што имаме видено како играат другиве екипи ЛШ посебно екипи како што се Лацио,Удинезе и останативе,незнам зошто не би бил реален во некое поле..
Абе добро ова све е точно дека не можат да се носат другиве екипи од италија во ЛШ , Милан си е Милан со 7 титули во ЛШ ама за да играш во ЛШ мора да се избориш а сега милан игра катастрофално во италија и нема шанси да игра ЛШ следната сезона . Донесоја еден куп играчи без пари ама џабе е , мора да инвестира во нови играчи посебно по заминувањето на Пирло немате ни приближно добар играч како него на средина , тука е проблемот што немате барем 1-2 класа играчи на средина па да може да играте подобро во италија .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Зошто би лечел фрустрации за Интер објасни ми? Каде јас реков дека Интер е јак сезонава или нешто слично?

Натпреварот не го гледав, Арсенал-Баерн гледав, ама од тоа што прочитав и видов на хајлајтс во прво полувреме Милан имал две стативи и реално Атлетико имал среќа, а потоа Милан паднал во играта и примил гол кој реално според играта Атлетико и не го заслужил. Е арно ама Милан го краси ова низ целата сезона, едноставно ко да немаат сила да играат 90 минути, играат во интервали, 10 минути добро 20 лошо... Ова за мене е сосема очекуван резултат, и според ростерот на играчи, и според форма, и според се! Ако ти текнува кога ги извлекоа двојките ти не правеше будали дека Милан увек играл добро во ЛШ, нема везе што биле хаос во првенство, па затоа сега и реметиме, ти текнува?

Едит: Сеа видов за фрустрацииве, во недела сум го гледал Интер само. Не се секирај и ти ќе го гледаш Милан во недела следната сезона, а ако продолжат вака може и во сабота од 15:00 да ги гледаш, не се знае. :icon_lol:

;)

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
од кај знаеш дека Фиорентина ќе изиграше полошо од Милан у ЛШ? последно кога игравме,бевме 1 у група со Ливерпул и Лион,сосема добро изигравме со Баерн,а знаеме како помина понатаму и стигна до финале,а скоро истиве играчи им играа,освен Гоце,Манџа и Мартинез
е сеа што би било кога би било...не ми е којзнае колку криво :)place:) што игра Милан место Фиорентина,али неможеш да кажеш дека послабо ќе сме изиграле од вас
викавте и дека е боље Милан што иде пошто Фиорентина ќе го продала пола тим и ќе испаднела уште у квалификации,па видовме кој што купи и продаде у преодниот рок ;)

M

Mario Gómez

Гостин
Насри:

"Bayern are the best team we played here," he added. "Against Bayern, for 60 minutes we did not touch the ball. They are the best team, Barcelona are not. If it was not for the penalty, it was 0-0. Bayern was not the same.

"We did not touch the ball, they scored goals without a mistake from anyone. They showed us how great they were. I am convinced that Bayern are the best team we have played against."

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Просечен играч со најмногу асистенции. Годинава во Арсенал почна многу добро но формата му падна во фториов дел најмногу поради тоа што нема одмор во Англија как ово Шпанија и Германија. А и поради немањето со кого да проигра во напад со падот на формата и на Жиру и повреда на Ремзи кои двајцата одлично се покираа, поточно Ремзи го покираше дефанзивно. Дена овој месец не е во форма точно ама да кажеш просечен играч е смешно. Плус прва сезона му е во ПЛ а и покрај тоа е на второ место според асистенции и пак да кажеш просечен....
Добро брат да не ти е тебе човече Озил ? Невозможен си. Стварно. Немам видено некој толку да брани некој, никаде. И не е само овај месец. Имаш статистика провери си.

Боже:drk:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom