UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Али глупи се муабетиве, реално Пелегрини сам себе се уби, против тупа Барса со најдефанзивен састав искочи, глуп тренер да не речам пичкиште. Пичкишта не биваат у ЛШ... Барса си заслужи тоа е тоа, и да не беше пенал чист гол им поништија, а и комотно моеше у прво да свири пенал судијата...

али сада идемооо Ремунтада ¡visca Çity!

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Би немало логика ова. Во ваков случај на дефанзивецот повеќе ќе му се исплати да направи пенал и добие жолт отколку да остави да прими сигурен гол. Што знаеш можеби пеналот нема да биде реализиран, а тимот во секој случај ќе си остане со 11. Тоа е всушност поентата на казната црвен+пенал за да не се злоупотребуваат фаулите и да се прават намерно со цел да се спречи 1вс1 и со тоа гол.
Можеби за спречување чист гол нема логика,но што ако има еден жолт и судат пенал и него му даваат исклучувачки втор жолт?

Јас мислам дека за таков случај вреди ова правило.Некогаш не ни прават остри стартови во 16-ник па пак добиваат жолт картон бидејќи направиле пенал.Ригорозна казна е тоа според мене.
Ама ова само кога играчот има еден жолт,и казната да биде црвен(втор жолт) + пенал.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.462
Поени од реакции
39.148
Дебело ќе сме го јаделе, курци , палци , што ли не се пишуваше од фановите на РМ после ждребот. Германциве исто стандард добри нели пошто е една од најјакиве лиги.
А за натпреварот, недосуден пенал за Барса, поништен гол,не можеа една акција да направат Сити, требаше со 5 во мрежата да си одат, али ајде нека им е пошо нели немаше пенал.
Остај фановите на РМ , со нив барем сме ривали и нормално е да се пецкаме , али цела финта беше што уште денот кога ни се падна Сити не отпишаа , дури во последните 2 месеци атмосферата беше како Барса да не поминала ни групи , еден Јувентус повеќе беше во фокусот од нас.:pos:

Сеа ги треснавме Сити на Етихад и фанчиња на Милан и Јунајтед и остали се испозапалија и почнаа да тресат заговори за Уефалона , а никој не ги спомна ни поништениот гол ниту пак пеналот во прво , тоа ме нервира најмногу на форумот. На полувреме немаше ниту еден пост кој се однесуваше дека Барса е оштетена , пишуваа само како утакмицата била досадна и дека мустаќите на Кајмаковски биле поинтересни за гледање , а потоа досудениот пенал се запалија како тинејџери во Амстердам.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.474
Можеби за спречување чист гол нема логика,но што ако има еден жолт и судат пенал и него му даваат исклучувачки втор жолт?

Јас мислам дека за таков случај вреди ова правило.Некогаш не ни прават остри стартови во 16-ник па пак добиваат жолт картон бидејќи направиле пенал.Ригорозна казна е тоа според мене.
Ама ова само кога играчот има еден жолт,и казната да биде црвен(втор жолт) + пенал.
Не доловувам баш што сакаш да ми кажеш. Без разлика дали има жолт или не, играч кој ќе направи таков фаул како Демикелис денеска треба да добие директен црвен. Јас зборував за ситуација каде што дефанзивец нема добиено картон до моментот на фаулот и повеќе ќе му се исплати да добие жолт и пенал отколку да остави како Меси во случајот ситуација 1вс1 со голманот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Топџиите си кулираат оти се во таква положба, и моја препорака и утре да бидат такви, не се никакви фаворити, си гледаат сеир на страна, ако изгуби Арсенал барем никој нема да ни замери дека сме напињале многу.

Ама ако случајно топот ја распука таа баварската плаво-бела баклава раат нема да ви дадеме (си знаете лани како беше после 0-2, муабет не се правеше со нас;))

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Не доловувам баш што сакаш да ми кажеш. Без разлика дали има жолт или не, играч кој ќе направи таков фаул како Демикелис денеска треба да добие директен црвен. Јас зборував за ситуација каде што дефанзивец нема добиено картон до моментот на фаулот и повеќе ќе му се исплати да добие жолт и пенал отколку да остави како Меси во случајот ситуација 1вс1 со голманот.
Искрено за тоа првото и јас се предомислив,како што велиш ќе се преват превари.

Е сега за ова што не разбра..
На пример Демихелис добил жолт прво полувреме за некој сосема трет прекршок.Е сега во второ прави ситен прекршок во 16-ник и судијата досудува пенал.Доста често за направен пенал досудуваат жолт картон(има исклучоци понекогаш).Тоа ќе му биде втор жолт=црвен картон.
Е сега муабетот ми е дека таа противничката екипа ќе добие пенал и ќе има играч повеќе.За можеби обичен старт,едната екипа добива зицер шанса да реализира и ќе имаат играчка надмоќност до крајот на натпреварот.

Нормално до сега тоа си беше правило,но мислам дека да се смени само во ваков случај,екипите само може да добијат,нема што да изгубат.

А за чиста шанса,пенал и црвен заслужено.

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.474
Искрено за тоа првото и јас се предомислив,како што велиш ќе се преват превари.

Е сега за ова што не разбра..
На пример Демихелис добил жолт прво полувреме за некој сосема трет прекршок.Е сега во второ прави ситен прекршок во 16-ник и судијата досудува пенал.Доста често за направен пенал досудуваат жолт картон(има исклучоци понекогаш).
Е сега муабетот ми е дека таа противничката екипа ќе добие пенал и ќе има играч повеќе.За можеби обичен старт,едната екипа добива зицер шанса да реализира и ќе имаат играчка надмоќност до крајот на натпреварот.
Аха сега те разбирам. Ти зборуваш за тоа дали треба да се даде втор жолт кога играч ќе направи пенал, а има веќе жолт картон. Јас мислев дека нешто ја поврзуваш со ситуацијата на Демикелис денеска ама немало врска.

Во таков случај најдобро е според мене вака да се гледа ситуацијата. Пеналот всушност теоретски гледано е обичен прекршок како и сите други со единствена разлика што се наоѓа во противнички шеснаесетник. Е сега според мене судија треба да се одлучи на втор жолт, само тогаш кога би се одлучил за втор жолт во случај кога истиот тој прекршок за пенал на пример да бил направен на средина на теренот. Отприлика се знае зошто се дава жолт картон без разлика дали е прв или втор. Во случај кога има завлекување на дрес од зад грб кога играчот е во трк, спречување додавање меѓу двајца играчи со намерна игра со рака, намерно сопнување кога оној што напаѓа ќе го помине оној кој брани со дриблиг или друг начин, класична опструкција, опасен старт и слично. Еве на пример оди види го пеналот кој му го дадоа на Ливерпул против Арсенал некни каде што немаше логика за жолт картон на оној кој го направи(не беше ни даден) затоа што Суарез имаше друг играч пред него и буквално тоа беше обичен фаул. Е сега добро велиш ти, би било погрешно од страна на судија да додели втор жолт (па макар и прв) за обичен фаул само под основа дека бил во шеснаесетникот и дека бил прекршок за пенал.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Топџиите си кулираат оти се во таква положба, и моја препорака и утре да бидат такви, не се никакви фаворити, си гледаат сеир на страна, ако изгуби Арсенал барем никој нема да ни замери дека сме напињале многу.

Ама ако случајно топот ја распука таа баварската плаво-бела баклава раат нема да ви дадеме (си знаете лани како беше после 0-2, муабет не се правеше со нас;))
У превод ќути си дупи си:icon_lol:.

O

ob1

Гостин

И од нигде никаде ќе се убаци mkgunner и се ќе заебе! :D

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
И оди верувај им на Сити дека станале екипа....[DOUBLEPOST=1392786719][/DOUBLEPOST]
Тешка работа. Во последните 5-6 години освоени 3 пати ЛШ. И нонстоп до 1/2 финале. Баерн 2 пати елиминиран од Барса , последниот пат на Камп Ноу ви игравме 4-1 , во Германија беше 1-1 мислам. Факт е дека тимот го направивте последните 3 сезони , пред тоа не памтам фанови на Баерн на форумот.

Па ја го отворив првиот фан-клуб на Баерн тука на форумов 2007ма година.....Тоа е пред 7 години...

До кога со лажење и манипулации?? :D

И од кога форумов на Кајгана стана мерило за тоа кој клуб колку фанови има и од кога имал фанови??? Немора да дремеш цел ден на Кајгана за да си фан на некоја екипа...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom