UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Грешка на Пелегрини беше што вчера играше нешто позатворено отколку што обично игра. Го стави Коларов крило и тоа го жртвуваше вториот напаѓач (Јоветиќ) и Силва му играше полушпиц. Може да играше повеќе офанзивно ќе извадеа подобар резултат.
Ибра е ѕвероња и ми е многу драго што таков играч играше во мојот омилен тим и освои 3 скудета :cuc:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Пелегрини самиот си го потцени играчите.Моментално се наоѓаат во одлична форма,играат на домашен терен,имаат страшен напад кој што треба да игра против реално салбата одбрана на Барса и он излегува со никаква дефанзивна формација.Поразот оди на негова сметка и сега на Кампот да направат чудо е скоро невозможно бидејќи 90% ќе примат минимум еден гол и со тоа ќе треба да бркаат 3 или повеќе голови на гостински терен.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нц, грешката на Пелегрини беше што место Агуеро го стави Милнер, уште во групната фаза, заборавајќи дека може на гол разлика да оди понатака. Каков кретен, на форумов знаеа, тој не. Е тоа беше стартната грешка.

M

Mario Gómez

Гостин
Шундо требало како помошник да го земат да му кажит дека треба гол да се клајт, барем дома. :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Денес е ass rape ден.

Ако имате некој пријател навивач на Милан, поклонете му пакување вазелин. Онака, симболично...
се јави големиот стручњак.

Вечер атлетико нема да знает главата кај им е, шпанија и европа не е исто.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.125
Поени од реакции
7.091
се јави големиот стручњак.

Вечер атлетико нема да знает главата кај им е, шпанија и европа не е исто.
Не му земерај посебен е дечкото, очигледно има трауми од Милан, сигурно често морал да го употребува вазелинот на себе..........

Него вечер ако даеме гол и не изгубиме ја сум презадоволен али тешко тоа :icon_lol:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Da, ne mozat da se merat odnosno tesko da pominat protiv nekoj tim od elitata ama stvarno sekojpat gi rendaat sanki da se Wisla Krakow ili FK Teplice. Mislam nema smisla doma da primis petarda (za malce) od PSZ. Sepak vo Leverkuzen ne igraat slepci, imaat dosta soliden tim, isto kako Schalke. No tie veke se pomirija so faktot deka ke odpadnat, motivacija nula. Edino ke gledaat na ne bidat dvocifreno pregazeni oti na kraj 4 ili 5 primeni gola nisto ne im menuva. Luzerski kompleks. Uzivaat vo taa uloga.
Не ми се верува дека се имаа предадено и насочено целосно кон лигата,ама ПСЖ реално ги пресекоа во втора минута.Потоа настапи на сцена Ибракадабра.Првиот гол можда се бранеше,наредните три ремек дело.Како што прочитав спасиле од гол линија уште една шанса на Ибра.

Во купот отидоа со мешан состав,као демек дома играме против Кајзер ама и тука го лапнаа.Во лигата Дортмунд обавезно ќе ги замине,Шалке влегоа во форма и мислам дека и тие ќе ги поминат.Играат чуден еднодимензионален фудбал,Кислинг решаваше доста натпревари,но него го нема последно време.Како дух.
Волфзбург има доста силна екипа,мислам дека борбата за четврото место баш меѓу нив ќе се решава.Викендов на домашен терен ги пречекуваат,ако победат само 4 бода разлика.
Проблемот кај Леверкузен е што не инвестираат сериозно,инвестираат колку да опстанат во топ 4.За разлика од нив,да влезе ЛШ Волфзбург ќе инвестира очигледно.Само Густаво и Де Брујне ги платија 40 милиони.

А и Леверкузен не се екипа што знае да се брани,не знаат така да играат.Се отвораат доста,таков им е стилот.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Гадно сте се заебале тие што мислите дека Милан ке примат 4-5 комада, посебно што играат дома. Ке се извадат тие некако, искрено ни победа од 2-0 на пример за Милан нема да ме изненади.
Далеку од тоа дека Атлетико нема да знаат главата кај им е :icon_lol:, ама пак, некако килаво ке извлечат некој добар резултат.

N

Nicky Santoro

Гостин
Се во ред,Барса заслужи да оди поради пичкарскаата игра на Сити.Ама зошто сите сте се фатиел за пеналот и за црвениот а не забележувате дека претходно во истата акција имаше чист фаул за сити?Е во такви ситни фаули судијата беше наклонет за барса,тоа не го свири фаул и по истата акција пенал+ црвен а истите тие на другата страна на теренот беа чисти фаули.Колку пати во првото полувреме свирна во корист на барса дуели кои во никоја ебана утакмица нема да се свирнат како фаул.Скока Алвес по топкава и не ја зема т.е ја губи и судијава свири фаул.Господе боже,да ти е страв да им ја земеж топката.Значи имаше 1-2 дуели каде што апла без никаков допир им свири фаул:tapp:.А во акцијата за пеналот погруб фаул од овие не го санкционира.Тоа да се случуваше и на кампот ќе беше голем срам, а не на гостински терен да добиеш такво судење.Немој да ме сватите погрешно,игравна чиста 2ка и ме заболе курот кој ќе помине.Реално барса и си заслужи и неможе да им оспоруваме поради пеналот што бил надвор или сл.Ама ова погоре што го напишав морав да го напишам затоа што ме нервира.[DOUBLEPOST=1392816485][/DOUBLEPOST]И вечерва ќе видете колку е од голема улога искуството.Сити нема утакмици како вчерашнава,едноставно изгубени во просторот се.И ако мислите дека денеска Атлетико ќе го нашара Милан како вчера леверкузен што го нашараа , се лажете.Реално има голема разлика на квалитет, али во европа Милан има играно премн утакмици така да нема лесно да ја предаде коклу и да се слаби.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гадно сте се заебале тие што мислите дека Милан ке примат 4-5 комада, посебно што играат дома. Ке се извадат тие некако, искрено ни победа од 2-0 на пример за Милан нема да ме изненади.
Далеку од тоа дека Атлетико нема да знаат главата кај им е :icon_lol:, ама пак, некако килаво ке извлечат некој добар резултат.
Милан моментно е третокласна екипа, збир на пензионери, инвалиди и антиталенти за фудбал, со исклучок на Балотели, кој е приказна сама за себе. Атлетико е екипа во подем, страшно мотивирана, и многу квалитетна. Диего Коста има да ја силува патетичната одбрана на Милан.

2.60 на Атлетико е поклон на деценијата.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Требаше уште на старт да игра офанзивно а тој се бранеше.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.125
Поени од реакции
7.091
Се во ред,Барса заслужи да оди поради пичкарскаата игра на Сити.Ама зошто сите сте се фатиел за пеналот и за црвениот а не забележувате дека претходно во истата акција имаше чист фаул за сити?Е во такви ситни фаули судијата беше наклонет за барса,тоа не го свири фаул и по истата акција пенал+ црвен а истите тие на другата страна на теренот беа чисти фаули.Колку пати во првото полувреме свирна во корист на барса дуели кои во никоја ебана утакмица нема да се свирнат како фаул.Скока Алвес по топкава и не ја зема т.е ја губи и судијава свири фаул.Господе боже,да ти е страв да им ја земеж топката.Значи имаше 1-2 дуели каде што апла без никаков допир им свири фаул:tapp:.А во акцијата за пеналот погруб фаул од овие не го санкционира.Тоа да се случуваше и на кампот ќе беше голем срам, а не на гостински терен да добиеш такво судење.Немој да ме сватите погрешно,игравна чиста 2ка и ме заболе курот кој ќе помине.Реално барса и си заслужи и неможе да им оспоруваме поради пеналот што бил надвор или сл.Ама ова погоре што го напишав морав да го напишам затоа што ме нервира.[DOUBLEPOST=1392816485][/DOUBLEPOST]И вечерва ќе видете колку е од голема улога искуството.Сити нема утакмици како вчерашнава,едноставно изгубени во просторот се.И ако мислите дека денеска Атлетико ќе го нашара Милан како вчера леверкузен што го нашараа , се лажете.Реално има голема разлика на квалитет, али во европа Милан има играно премн утакмици така да нема лесно да ја предаде коклу и да се слаби.
Истово и ја вчера го пишав али ми се сипаа "Каталонциве" ко шпанска инквизиција

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Милан ќе го папа вечерва , село без кучиња се оваа сезона.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Лузерска тактика на Пелегрини, ептен лузерска. Имаш тим што на домашен терен дава по 3-4 гола во просек и во најбитната утакмица во сезоната, ти се одлучуваш да се браниш со играчи како Забалета, Демикелис и Клиши. Без потценување до Забалета, затоа што според мене е еден од подобрите бекови (страшен дефицит има у последно време тука), ама не е некој ѕвер у одбрана, кој не може да се помине. Демикелис беше еден од најдобрите во прво полувреме, ситуацијава со пеналов беше или ќе бидеш Бог или идиот. Ќе беше Бог, ако тука избиеше чиста топка, тој направи пенал и црвен. Се случува :)
За (не)фудбалските квалитети на Клиши не ми се зборува. Не знам како тој веќе не е член на Каен. Најозбилно. Врв беше ситуацијата, кога требаше да центрира таму при крај :pos:
Негредо добар, ама не може све сам. Никаква подршка од другите играчи. Навас ограничен играч, што го знаевме од пред тоа. Пелегрини имаше замисла, да игра на контри. Имаа убава транзиција, ама и Барселона не напаѓаше со толку фудбалери во напад. Порано двајцата бекови летеа напред, сега ако едниот е во напад, другиот не поминува средина. Бускец и Чави исто подефанзивни. Немаше нешто многу простор за контри вчера. Затоа Навас беше еден од најслабите поединци на терен.
Фабрегас иначе според мене беше најлош во Барса. Ептен непрецизни додавања, непромислени потези, стварно доста слабо. Затоа влеза џокерот С. Роберто да ја смири играта :D
Тешко ми е да изберам МОТМ, затоа што никој не се истакнуваше онака ептен. Би рекол Дани Алвес, ама човекот си го ладеше во одбрана, затоа што на таа страна напаѓаа Коларов и Клиши...

За судиските одлуки мислам дека све сте напишале. Едните пробуваат да го оправдаат пеналот, кој не беше. Другите глумат слепи на поништен гол и чист пенал. Добро, сите сме сложни дека имаше црвен.

Hala Hala Uefalona do finala!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom