Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
. Дали е превише ајде да речиме дека е дискутабилно, ама дека е невозможно голема грешка си.Внесувам 6 пати на ден по 30 гр протеин (без суплементи)а тежам 90 кг.Дури и се воздржувам а можам да изедам многу повеќе.
П.с. Ги бројам само протеините од животинско потекло, другите се плус ;)

Добро али некој нема време ни волја да јаде 6 пати на ден со сила... 2 грама на килограм тежина е превише. Јас внесувам грам на килограм и е доволно за хипертрофија.

И те како е возможно, јас без суплементи внесувам околу 2.2гр протеин по кг без поголем напор.

Пиши ми отприлика што јадеш во текот на денот за овие 2.2гр протеин?

Вака дечки имам едно прашање. На справата за вежбање грбни мускули се наоѓам измеѓу тежина. Кога ќе додадам тег, неможам да направам 15/12/10 како што си вежбам.. Кога ќе одземам тег, ми е пре лесно и можам по 20 во серија.. Прашањето, што е подобро, да правам повеќе со помалку тежина или помалку со повеќе тежина?

2 грама потеин на килограм тежина е превише и невозможно без суплементи. Грам е доволно. Или малку над 1 грам.

Пиши ми отприлика што јадеш во текот на денот за овие 2.2гр протеин?

Се внесуваат и по 3 грама :)

Еве јас пример од саботата исхраната:

fPzBY4M.png

Вака дечки имам едно прашање. На справата за вежбање грбни мускули се наоѓам измеѓу тежина. Кога ќе додадам тег, неможам да направам 15/12/10 како што си вежбам.. Кога ќе одземам тег, ми е пре лесно и можам по 20 во серија.. Прашањето, што е подобро, да правам повеќе со помалку тежина или помалку со повеќе тежина?

Помал тег земи си де :) немора одма 10кг да земаш, земи си 5кг. А подобро да си научиш да правиш мртво дигање, за истиот дел ти е, но за разлика од тие грбните многу подобра вежба.

Сакам Стеф како фитнес гуру да ми го објасни терминот „controlled cheating" како се изведуваат тие движења (читови) на телото за полесно дигање тегови и дали е точно дека може да го забрза мускулниот раст.

Сакам Стеф како фитнес гуру да ми го објасни терминот „controlled cheating" како се изведуваат тие движења (читови) на телото за полесно дигање тегови и дали е точно дека може да го забрза мускулниот раст.

какво забрзување на мускулен раст какви бакрачи какво полесно дигање на тегови

controlled cheating ти е (во зависност од вежбата) мало потскокнување со помош на исправање на колената за да можеш да го довршиш репот додека сеуште контролираш правилно изведување на вежбата, нишо поише

tl;dr - controlled cheating = ко сам да си даваш спот

Што мислите дали абстиненција од мастурбирање го зголемува тестостеронот ? :) Еве ја на пример 7 дена сум без :drk: и сум каде каде поагресивен..позапален..и имам повеќе енергија. Дали ова се должи на промените во мозокот или па стварно се зголемува тестостеронот ?

No troll ... No homo ... прашање

Што мислите дали абстиненција од мастурбирање го зголемува тестостеронот ? :) Еве ја на пример 7 дена сум без :drk: и сум каде каде поагресивен..позапален..и имам повеќе енергија. Дали ова се должи на промените во мозокот или па стварно се зголемува тестостеронот ?

плацебо

Се што е претерано, е контрапродуктивно.

Не. Нели и оној митот дека ако имаш секс пред вежбање/натпревар, ќе имаш помалце енергија.
Обратно е. Докажано е дека тоа го зголемува тестостеронот и влијаепозитивно врз тренингот и перформансите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom