Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе видиме има време за ростерот.

Едино Војдан и Дамјан, иако вториов е во слаба форма, ми влеваат некаква надеж за да се квалификуваме. Антиќ сум речиси сигурен дека нема да игра, речиси секој втор има натпревари во НБА, еве и сеа го плати данокот со повреда, башка ако се квалификува Атланта и за плеј-оф така да тешко дека ќе игра. Илиевски исто мислам нема да игра повеќе, мада јас мислам дека и не ни треба да игра повеќе, слаба сезона има + веќе е стар, а ни требаат млади надежи на плејмеркер позиција. Гечевски исто така е престар, не ни верувам дека сметаат на него. Е сега прашањето е дали Бо ќе игра, што се надевам дека ќе игра затоа што без него може и оваа мизерна група да не ја поминеме.

Војдан, Дамјан, Чековски, Самарџиски, Соколов, Брчков, Костоски, Николовски. Овие 8мина ваљда ќе бидат, сме сакале ние или не, плус уште некој од помладиве, ваљда има некој подобри што вреди да добијат шанса (не ни следам толку) + МекКејлеб за кој се надевам, а ако не игра, се надевам ќе пробаат некој центар да натурализираат.

Си го заборавил Симоновски :D

Ќе видиме има време за ростерот.

Едино Војдан и Дамјан, иако вториов е во слаба форма, ми влеваат некаква надеж за да се квалификуваме. Антиќ сум речиси сигурен дека нема да игра, речиси секој втор има натпревари во НБА, еве и сеа го плати данокот со повреда, башка ако се квалификува Атланта и за плеј-оф така да тешко дека ќе игра. Илиевски исто мислам нема да игра повеќе, мада јас мислам дека и не ни треба да игра повеќе, слаба сезона има + веќе е стар, а ни требаат млади надежи на плејмеркер позиција. Гечевски исто така е престар, не ни верувам дека сметаат на него. Е сега прашањето е дали Бо ќе игра, што се надевам дека ќе игра затоа што без него може и оваа мизерна група да не ја поминеме.

Војдан, Дамјан, Чековски, Самарџиски, Соколов, Брчков, Костоски, Николовски. Овие 8мина ваљда ќе бидат, сме сакале ние или не, плус уште некој од помладиве, ваљда има некој подобри што вреди да добијат шанса (не ни следам толку) + МекКејлеб за кој се надевам, а ако не игра, се надевам ќе пробаат некој центар да натурализираат.
Моето мислење, пак е обратно.
Пошто имаме прелесна група, во која 5 победи ко ништо треба да имаме и без Гече, Перо, Влатко и Бо, треба да му се дај пасош на некој странец кој игра на позиција 4 и 5.
На плеј шанса треба да добијат Магдески и Николов, без разлика колку се млади. Овие утакмици се идеална шшанса за нив да тргнат со репрезентацијата и да се наметнат како лидери. Несакам да гледам ликови од типот на Костоски, Соколов и сл.
На 3-ка изнудено браќата Стојаноски, а истите можат и на 2-ка да помогнат, заедно со Маркоски.
На 4 и 5-странец, Чекоски, Николоски, Трајкоски и Самарот.
Плус повик и за Двојакоски и Маслинко. Не е лошо да се проба и Мојсоски во Италија, како и некој од младите играчи.
Лесната група ни овозможува да направиме ремонт во репрезентацијата, младите да добијат доста минути, па после со јаки припреми и цело ЕП да добиеме генерација која подолго време ќе игра заедно, предводена од Николов, Магдески, Двојакоски и Маслинко.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 18:00 ---
Си го заборавил Симоновски :D
Не ме јеби :D

Пошто имаме прелесна група, во која 5 победи ко ништо треба да имаме и без Гече, Перо, Влатко и Бо, треба да му се дај пасош на некој странец кој игра на позиција 4 и 5.
На плеј шанса треба да добијат Магдески и Николов, без разлика колку се млади. Овие утакмици се идеална шшанса за нив да тргнат со репрезентацијата и да се наметнат како лидери. Несакам да гледам ликови од типот на Костоски, Соколов и сл.
На 3-ка изнудено браќата Стојаноски, а истите можат и на 2-ка да помогнат, заедно со Маркоски.
Плус повик и за Двојакоски и Маслинко. Не е лошо да се проба и Мојсоски во Италија, како и некој од младите играчи.
Лесната група ни овозможува да направиме ремонт во репрезентацијата, младите да добијат доста минути, па после со јаки припреми и цело ЕП да добиеме генерација која подолго време ќе игра заедно, предводена од Николов, Магдески, Двојакоски и Маслинко.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 18:00 ---

Не ме јеби :D
Да се кладиме дека ќе го викаат на припреми? :) Лош играч е, ама единствено тие останаа. :place:

Не ме разбра очигледно. :)
Не мислев сигурно да праиме Американски дрим тим, туку Бо да го изостават а да земат некој центар.

Те разбрав бе. Заебанција беше. А може и ќе испадне и повеќе од заебанција ако се забегани другарчињава на Перо. :D

Прелесна група? Немој, не вели два пати. Значи многу мислат дека имаме прелесна група само заради тоа 4то место на Европското, кога изигравме феноменално, што нема шанси да се повтори. И многу заради тогаш мислат дека сме многу појаки. Ако имаме 5 победи во оваа група, јас гол ќе шетам по плоштади низ цел свет.

Се виде нашата сила на ова Европско, а ќе се види и допрва. Со браќата Стојановски само, ништо не правиме, а реално не ни имаме други добри кошаркари.

Јас сум за да добијат помладите шанса, Костовски и Соколов не ќе ги правиме играчи на 25+ години, иако не ни знам дали има добри во младите.

Ќе видиме реков, има време за ростерот, ама немојте и да ве чуди ако не ни поминеме група, реално немаме кошаркарска иднина, барем засега.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 18:43 ---
10.08.2014 Македонија - Белгија
13.08.2014 Данска - Македонија
17.08.2014 Белорусија - Македонија
20.08.2014 Белгија - Македонија
24.08.2014 Македонија - Данска
27.08.2014 Македонија – Белорусија.

Eве го и распоредот.

1. Лошо е што имаме 3 гостувања со ред, посебно 2 тешки, Белорусија и Белгија.
2. Со 2 победи ако почнеме ќе биде идеално.
3. Осеќам Македонија - Белорусија ќе решава за кој оди понатаму.

100% и ќе стартуваме со 2 победи.Мое мислење е и деак 3/3 ќе имаме а со белгија таму ќе биде тесно.Може и ќе изгубиме, ама дека ќе биде така лесно како што мислите не верувам.4/5 ќе имаме и последната нема да биде важна.
Само со белгија може првата да ја посереме, ако ја победеме неа минимум 4/5 ќе имаме во пресрет на последниот меч.

И со закрпен состав каков што најверојатно ќе имаме, оптимист сум дека барем второ место ќе се извади. Едино се надевам дека нема да бидиме толку малери, па да сме 13то прасе т.е. 7мата второпласирана екипа која нема да се пласира на ЕП.

Белгија никако не смее да се потцени имаа доста добро тимче. Маtt Lojeski (Olympiakos), Jonathan Tabu (Zaragoza), Axel Hervelle (Bilbao), Sam Van Rossom (Valencia). Овие 4ца се доста добри во своите тимови, остатокот од тимот им е од белгиската лига која е во голем напредок, Остенде малку им фалеше да се квалификуваат за Евролига, тука се Spirou Charleoi, Antwerp Giants итн. Доста ќе зависи и од нашиот ростер, ама таму со Белгија губиме 100%, ништо чудно и дома да се мачиме со нив.

Белорусиве ми се енигма, ростерот претежно им е Tsmoki Minsk, белоруска екипа. Не се и тие за потценување, Tsmoki Minsk солидно екипче се, тука се и Gomel, како и да е 1 победа со овие би требало да имаме ко ништо, за втора ќе се помачиме.

Данциве исто енигма ми се, ростерот претожно од Данската лига им е, препознатливо за тие клубови, а и за репрезентацијата е што играат брза кошарка run & gun (што нас не ни одговара многу), но сепак би требало да имаме 2 победи со овие.

Реално 3 победи мислам дека се доволни за квалификување, лесно оствариливи се, срамота ќе биде ваква група да не се помине.

Matt Lojeski e poljak

Што стана со Ричард Хендрикс ? Му имаат ли дадено државјанство или..

Што му стана на Владо бе, што бараше у Чешка да отиде, па не е толку слаб играч :unsure:

Што му стана на Владо бе, што бараше у Чешка да отиде, па не е толку слаб играч :unsure:
Nymburk i ne e tolku slab tim. Igraat eurocup(po neuspesna kvalifikacija za euroleague) vtb i ceska liga.. Tim sostaven od nekolku cesi i mnogu stranci.. Trener im e Kemzura litvanecot. Vlado e veke vo godini a tuka si zima dobra plata a sto e najvazno ima i dobra minutaza.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom