Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Белгија, Белорусија и Данска.

Добра ждрепка, него само првиот се квалификува за на ЕП?

Првиот и сите освен еден второпласиран.

Значи Грција, Турција и Финска добија вајлд-карта за светско и нема да играат овие квалификации?

Да.

Јас очекувам максимално победи против овие екипи бе, срамота е од Белгија да се изгуби и на гостински терен. Ете може да кикснат против нив на гости, но очекувам директна квалификација на ЕП.

Лесна група,само прашање е ако не играат перо и лестер колку ќе биде лесна за нас.
Башка и Гечевски нема да игра,нема да биде толку лесно ко што изгледа.

Белгија никако не смее да се потцени имаа доста добро тимче. Маtt Lojeski (Olympiakos), Jonathan Tabu (Zaragoza), Axel Hervelle (Bilbao), Sam Van Rossom (Valencia). Овие 4ца се доста добри во своите тимови, остатокот од тимот им е од белгиската лига која е во голем напредок, Остенде малку им фалеше да се квалификуваат за Евролига, тука се Spirou Charleoi, Antwerp Giants итн. Доста ќе зависи и од нашиот ростер, ама таму со Белгија губиме 100%, ништо чудно и дома да се мачиме со нив.

Белорусиве ми се енигма, ростерот претежно им е Tsmoki Minsk, белоруска екипа. Не се и тие за потценување, Tsmoki Minsk солидно екипче се, тука се и Gomel, како и да е 1 победа со овие би требало да имаме ко ништо, за втора ќе се помачиме.

Данциве исто енигма ми се, ростерот претожно од Данската лига им е, препознатливо за тие клубови, а и за репрезентацијата е што играат брза кошарка run & gun (што нас не ни одговара многу), но сепак би требало да имаме 2 победи со овие.

Реално 3 победи мислам дека се доволни за квалификување, лесно оствариливи се, срамота ќе биде ваква група да не се помине.

Првиот и вториот у групата идат директно, и од третите исто најдобропласираните, нели се 24 екипи ова првенство не 16, барем јас така мислам. Групава ни е лесна, освен ако не игра Хансен за Данска. :P

Edit: Грешка сум.

In the second round, 26 teams were drawn into five groups of four teams and two more groups of three teams. The first team in each group and the six best second place teams will qualify for the FIBA EuroBasket 2015. To determine the six best second-placed teams, the results of the games against the fourth (fourth) placed team, in each of the groups of four teams will be removed from the ranking process. The games will be played between 10 August and 27 August 2014.[5

Wikipedia.

релативно лесна група, добро ќе е да сме први, но ниту второто место не ни би дошло лошо.

Јас очекувам максимално победи против овие екипи бе, срамота е од Белгија да се изгуби и на гостински терен. Ете може да кикснат против нив на гости, но очекувам директна квалификација на ЕП.

Белгија има доста подем во кошарката и јас не верувам дека имаме шанси против нив. Таму ќе не истамбураат 20+ разлика, а дома не се знае, можно е на публика, на едно на друго да извадиме добар резултат. Ова го кажувам поради фактот што Перо, Бо и Гече нема да играат. Данска треба да ја добиеме, тие се аматери за кошарка, Белорусија на домашен само, таму мислам ќе изгубиме. Се на се да бевме комплетни ова ќе беше прелесна група, а вака според мене Белгија ќе иде понатаму.

Абе Бо нели му вети на Хорхе дека ке игра, од кај сега сите зборите дека не игра? :unsure:

Или можда само ако се пласираме на европското ке игра?

Не знам од каде ова дека Бо нема да игра, али он нема такво нешто изјавено со сигурност.
Единствено можат само од КФМ да донесат одлука за друг натурализиран играч на позиција центар пошто освен лимонот Самарџиски друг немаме, али ќе видиме за таа работа.

Не знам од каде ова дека Бо нема да игра, али он нема такво нешто изјавено со сигурност.
Единствено можат само од КФМ да донесат одлука за друг натурализиран играч на позиција центар пошто освен лимонот Самарџиски друг немаме, али ќе видиме за таа работа.

Кире и Трајковски бе :D

Нема гајле, Милсап нема играно меч за САД, ако треба место Бо, тука е и Џеф Тиг. :icon_lol:

Нема гајле, Милсап нема играно меч за САД, ако треба место Бо, тука е и Џеф Тиг. :icon_lol:

Мајк Скот има најголеми шанси, најбоље другарче му е на Перо. :icon_lol:

Не ме разбра очигледно. :)
Не мислев сигурно да праиме Американски дрим тим, туку Бо да го изостават а да земат некој центар.

Ќе видиме има време за ростерот.

Едино Војдан и Дамјан, иако вториов е во слаба форма, ми влеваат некаква надеж за да се квалификуваме. Антиќ сум речиси сигурен дека нема да игра, речиси секој втор има натпревари во НБА, еве и сеа го плати данокот со повреда, башка ако се квалификува Атланта и за плеј-оф така да тешко дека ќе игра. Илиевски исто мислам нема да игра повеќе, мада јас мислам дека и не ни треба да игра повеќе, слаба сезона има + веќе е стар, а ни требаат млади надежи на плејмеркер позиција. Гечевски исто така е престар, не ни верувам дека сметаат на него. Е сега прашањето е дали Бо ќе игра, што се надевам дека ќе игра затоа што без него може и оваа мизерна група да не ја поминеме.

Војдан, Дамјан, Чековски, Самарџиски, Соколов, Брчков, Костоски, Николовски. Овие 8мина ваљда ќе бидат, сме сакале ние или не, плус уште некој од помладиве, ваљда има некој подобри што вреди да добијат шанса (не ни следам толку) + МекКејлеб за кој се надевам, а ако не игра, се надевам ќе пробаат некој центар да натурализираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom