Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледал некој филмов ? Ако има таков, нека пише и мала рецензија, да знам дали да потрошам два саати...

Браво за Martin Scorsese. Филмот би го гледал уште 100 пати. Знае некој колку е заработката до сега за тој филм? Гледам нешто на IMDB ама 98 милиони малку ми делува..Или грешка се они...American Hustle има повеќе :(
Да, American Hustle има повеќе од Волкот.

Го изгледав Dallas Buyers Club, ок си е филмот. За мене приказната беше слабата алка, не успеа да ме вовлече и ми делуваше како веќе видена и разработена (микс на A Civil Action со Philadelphia и слични). Ми се допадна развојот на ликот на McConaghey и како влијаеше на околината, морални дилеми и пораки кои сака да ги пренесе филмот и тоа беше ок. Но она што навистина вредеше во филмот беше глумата. Искрено без Jared Leto и Matthew McConaughey не верувам дека ќе се најдеше во трка за Оскар...

Јака 7ца од мене.

Не сум хејтер. Критичар сум! :D

Волкот добар, добар, мислев дека нема да биде пошто ептен го форсираа ама сеа глеам дека заслужено е, каква комедија у пм...На овој Johan Hill у живот му се немам насмеано на некој од тие неговите "хумор" филмчиња ама тука растури, вајда е до режијата, се прснав од смеење од гудево.
Исто и за Далас бајерс клаб, одличен, каква глума на Matthew (y)

Али кога сме кај оскарите дефинитивно Matthew треба да го земе, пошто растури во филмот, ги немам гледано другите пола од номинираните ама мислам дека нема да ми го сменат мислењето и кога ќе ги изгледам, мој фаворит е сеа за сеа.

ОК, сега можам и тука да шкртнам нешто, because Кајги is back!

1. La Grande Bellezza не ми направи мерак воопшто. Филмот е преконфузен - очигледно е дека Сорентино во обидот да го имитира Фелини заборавил на едно нешто кое е фактор број еден кај гледачите при оценувањето на филмовите, а кое кај Фелини никогаш не недостасува: допадливоста. Сорентино е убер-досаден, и само по 30 филмови од филмот посакуваш да го вратиш времето триесет минути наназад и наместо да го пуштиш, да го избришеш филмот од твојот хард диск. Секако - не ја коментирам артистичноста, глумата и особено кинематографијата. Сето тоа е беспрекорно сработено. Затоа доста му се 4 ѕведички. The Broken Circle Breakdown се уште бр.1 кај мене од неамериканските за Оскар.

2. The Way Way Back - предлог за ОК, feel-good филмче. ;)

Не очекував филм номиниран за Оскар да биде толку монотон, досаден, без никакво сценарио и концепт...Цели два саати мислам дека цркнав од досада... http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=rvi_tt
Да јас до пола успеав да издржам и се мислам дали да го продолжам, многу меланхоличен филм

Ајде филмаџии и тука, зошто не верувам дека многумина од овде ја следат темата за Оскарите:
Како да гласаме коа не се излезени сите филмови :)

Инаку Borgman (2013), спора мистерија, ме држеше од почеток до крај, слична атмосфера како шпанските Sleep Tight и The Hidden Face, е сега има работи кои можда за некои ќе останат нејасни, а некои ќе ги поврзат со симболика некоја, како и да е, мене ме внесе филмов и му давам преодна оцена, може да го пробате :).

Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:57 ---
Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..
6.5 мсксимум
глупа романса и љубовни интриги, историски грешки и единствено нешто интересно беа тие 15 мин акција во филмот.

Ајде филмаџии и тука, зошто не верувам дека многумина од овде ја следат темата за Оскарите:
Брааааааат, не може вака.
Ќе се ставам со ник Branchez и ќе гласам за wolf of wall street во секоја можна категорија.

Брааааааат, не може вака.
Ќе се ставам со ник Branchez и ќе гласам за wolf of wall street во секоја можна категорија.
Па што да праам, да ви ги барам пасвордите? :P Ќе ги прашам на крај сите што се пишале дека гласале дали стварно гласале, и то је то. Немам друга опција. Башка - се надевам дека ние тука во филм сите сме фер дечки и не сме џубриња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom