Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не очекував филм номиниран за Оскар да биде толку монотон, досаден, без никакво сценарио и концепт...Цели два саати мислам дека цркнав од досада... http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=rvi_tt
Да јас до пола успеав да издржам и се мислам дали да го продолжам, многу меланхоличен филм

Ајде филмаџии и тука, зошто не верувам дека многумина од овде ја следат темата за Оскарите:
Како да гласаме коа не се излезени сите филмови :)

Инаку Borgman (2013), спора мистерија, ме држеше од почеток до крај, слична атмосфера како шпанските Sleep Tight и The Hidden Face, е сега има работи кои можда за некои ќе останат нејасни, а некои ќе ги поврзат со симболика некоја, како и да е, мене ме внесе филмов и му давам преодна оцена, може да го пробате :).

Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:57 ---
Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..

tuka diskutirame, vo drugite dve temi samo recenzirame
ama si uporen :D

--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:57 ---
6.5 мсксимум
глупа романса и љубовни интриги, историски грешки и единствено нешто интересно беа тие 15 мин акција во филмот.

Ајде филмаџии и тука, зошто не верувам дека многумина од овде ја следат темата за Оскарите:
Брааааааат, не може вака.
Ќе се ставам со ник Branchez и ќе гласам за wolf of wall street во секоја можна категорија.

Брааааааат, не може вака.
Ќе се ставам со ник Branchez и ќе гласам за wolf of wall street во секоја можна категорија.
Па што да праам, да ви ги барам пасвордите? :P Ќе ги прашам на крај сите што се пишале дека гласале дали стварно гласале, и то је то. Немам друга опција. Башка - се надевам дека ние тука во филм сите сме фер дечки и не сме џубриња.

Трет номиниран за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје - Jagten (The Hunt) - check.

И морам уште еднаш длабоко да се поклонам. :cuc: Извонредно остварување. Можеби за нијанса поуметнички насочено од The Broken Circle Breakdown, и можеби со поголеми шанси да го земе Оскарот, но за мене останува број 1 Белгискиот. По него останав забезекнат, тој ме акна од земја и уште не можам да се опоравам. За Jagten, само длабок поклон.

Back
На врв Bottom