Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Па и гласот е прашање на вкус некад, исто ко и убавината. :D

Мене ми корне живци тоа како она го употребува нејзиниот глас. Едноставно лигавање ми е тоа, никаков доем на уво нема, стенкање. Реков, ме потсеќа на Џеси Џеј и тој стил ич не ми е допадлив, a и икс-фактор никаков.

Другата Александра беше whole package.
Е па истото би го рекла јас и за Алекса на пример. :)
Алекса нема wow глас, а добро изгледа.
Александра нема wow глас, а добро изгледа.
Истата ситуација е, само што прво се дигна галама за Алекса ваков-таков, а кога дојде на ред Александра сите обратно збореа. Пак ќе кажам мене Александра ми беше супер, не пееше лошо, убава е, има харизма, а делува и дека е фина девојка, многу добро се понашаше, но Александра има помоќен глас и затоа помина. Четворицата беа едногласни, Жељко заради кураж и охрабрување и рече, ете ти од мене глас да не се обесхрабруваш.
Муабетот ми е, глупо ми е машките кога плукаат по Алекса, а сакаат убавите девојки да останат. :) Ме нервираат двојни стандарди.

Факт е дека сите имаме различни вкусови, ама мислам дека кога е во прашање добар глас не би требало да има дилеми. Мене пак многу ме воодушеви со нејзиниот настап, али и ти убаво си кажа, девојката има убав глас али денешниов настап за твои стандарди не ти се допаѓа. Секој со свое право на избор :)
Точно. :)
Јас оваа песна ја љубам од дното на душата, кога ја чув од Тамара ми се смрачи. Фалш еден тон. :) Без разлика, не реков дека била катастрофа, само просечно, не ми го направи меракот.

И да си кажам, пошто не кажав - Даниел, очите бе Даниел...:love:

Јас прогнозирам: Даниел, Доктори и еден Босанец (Илма или Маид) во финале. Реално - според коментарите на фејсбук и твитер, тие се издвојуваат како фаворити. И Тамара - на петто место.

Јас прогнозирам: Даниел, Доктори и еден Босанец (Илма или Маид) во финале. Реално - според коментарите на фејсбук и твитер, тие се издвојуваат како фаворити. И Тамара - на петто место.

Лукијан (српски син :icon_lol:) гарант стига до финале. :)

@Crazy

Не ми е муабетот за Алекса мене (кој го врти :P ) и мажи vs. жени дебатата, туку споредба меѓу Александрите.

Добро кај ја гледате ароганцијата кај Тамара, не можам да сфатам?

Види, јас почнав да го гледам шоуво откако почнаа овие елиминацииве, и на првиот настап Тамара прва ми падна во очи, како една од најубавите и најдобри изведувачи од таму. Ароганцијата кај неа е кога збори со жирито, водителките и слично. Пример прееска ја прашува водителката што ти донесе овој икс фактор на тебе, оваа вика како тоа што ми донел? Епа јеботе што може да ти донесе, обожаватели, слава, напредок у кариера, да ти биде отскочна даска за понатаму и уште мал милион работи.

Не знам само како може шоу од ваков карактер да го држи Чато сеуште...па и жирито бе, се однесуваат како да имат тампони на ушите додека пее, па потоа фалби, фалби и само фалби, среќа Кристина денес што искритикува, иначе тешко дека ќе го видовме и тоа. Детево денес беше болка за уши, но тоа е. Некако искрено и се навикнавме да секогаш на ваквите шоуа по лошите изведувачи и победуваат, но не верувам дека некогаш имало по лош кандидат на вакво шоу до овој круг. Што побргу испадне, тоа по добро за шоуво, а се надевам дека тоа ќе биде следниот вторник, иако не верувам...

Не знам само како може шоу од ваков карактер да го држи Чато сеуште...па и жирито бе, се однесуваат како да имат тампони на ушите додека пее, па потоа фалби, фалби и само фалби, среќа Кристина денес што искритикува, иначе тешко дека ќе го видовме и тоа. Детево денес беше болка за уши, но тоа е. Некако искрено и се навикнавме да секогаш на ваквите шоуа по лошите изведувачи и победуваат, но не верувам дека некогаш имало по лош кандидат на вакво шоу до овој круг. Што побргу испадне, тоа по добро за шоуво, а се надевам дека тоа ќе биде следниот вторник, иако не верувам...

Чато е далеку од мој фаворит ама има глас бре детето! Машка верзија на Илма ми е (y) Само последните 2 настапи песните се за никаде, полоша од денешната не можеше да избери Емина за него... Сфаќаме дека со скршена нога не може да скока низ сцена ама има предобри странски балади, кои искрено МУ ЛЕЖАТ за разлика од „балканските севдалинки“. Не сум слушнал некој да пее попрецизно од Харис и Илма, рака на срце. Тие двајца меѓу другите, доловуваат настапи со свои импровизации, особено Харис (има глас и трилери како да е роден на запад), а не copycat на оригиналите.
Но како што реков, во случајот Харис додека е гипсот тука, се е до изборот на песна. И се надевам нареден вторник ќе пее нешто странско, во спротивно ќе треба да се согласам со тебе дека ќе се најде во последните двајца.

Чато е далеку од мој фаворит ама има глас бре детето! Машка верзија на Илма ми е (y) Само последните 2 настапи песните се за никаде, полоша од денешната не можеше да избери Емина за него... Сфаќаме дека со скршена нога не може да скока низ сцена ама има предобри странски балади, кои искрено МУ ЛЕЖАТ за разлика од „балканските севдалинки“. Не сум слушнал некој да пее попрецизно од Харис и Илма, рака на срце. Тие двајца меѓу другите, доловуваат настапи со свои импровизации, особено Харис (има глас и трилери како да е роден на запад), а не copycat на оригиналите.
Но како што реков, во случајот Харис додека е гипсот тука, се е до изборот на песна. И се надевам нареден вторник ќе пее нешто странско, во спротивно ќе треба да се согласам со тебе дека ќе се најде во последните двајца.

ok now lets be serious.:icon_lol:

(y)
Тое е твое мислење и го почитувам. Но еве поради различни вкусови за гласот не се согласуваме. Не сум некој експерт за музика, но едноставно тоа што го слушат моите уши не ми се допаѓа. На страна прецизноста на пеењето, но гласот на Чато, посебено пак денеска ми беше иритирачки, песнава не да ја упропасти, ја уби...исто и во претходната емисија, па и порано со Бибер стајлингот и странските песни, во ниту една од нив не ми остави добар впечаток. А и кога ќе се напомене дека е само 14 години, прерано е за него да се натпреварува во вакво шоу. Илма дури е и помала една година, но за гласот кој го поседува, многу балкански ѕвезди можат да и завидат.

Megju site, Daniel i Maid najdobro peat.
Ilma ima glas ama treba da nauci da go kontrolira.
Lukijan od vreme na vreme guknue.
Brkovic se glupira dur pee, a moze da gi ZGAZI site tamu.
Tamara, ne si Thom, nemoj da pees neodredeno i fals.
Aleksa previse iskontroliran, emocii falat.
Doktori me razocaraa denes, mnogu podobro izvezbani bea predhodnite nekolku pati.
4U se vadat na taa glavnata, Lana sto im ja glumese denes.
Sekulic isto neodredeno pee, polu fals.
Cato nema mutiran glas uste.
Ova od peenje samo aspekt.

Moi favoriti se Daniel i Tamara, inaku :-D
Daniel zraci so harizma i ubavo pee, whole package e <3
Tamara ne znae da pee, ama se vadi na harizma <3

Sto ne kazavte deka winner gets 200.000€ + mini??

Дада, то е вистина. Не дека е наш, не дека е македонец, ама навистина Даниел има некоја чудна, убава харизма, дур го гледаш и слушаш како пее, се чувствуваш убаво, вакви луѓе се навистина ретки, како појава е харизматичен, навистина ми е интересен.

Меѓу Сашка и Бркович,реално неможеше да се дозволи шоуво да остане без најдобриот женски вокал.Ќе ми фали Сашка,едино ради неа и Даниел го гледам срањево од шоу,може не беше надпросечна у пеење,ама покрај лепотата и харизма мора да признаете дека секој збор што го кажа пред камера од почеток на шоуто и беше на место.Ќе ми фали и како лепота и како карактер,според мене единствената ЖЕНА меѓу останативе лигли,цмиздрачки и плачипи*ки.У ниеден момент не ја видов да пелтечи,да и се насолзат очите,да се лигави,да изруга некој.Цврста,паметна,сестрана прав професионалец.

Се расплака на минатиот двобој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom