Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Јес да ние машките у вакви случаеви размислуваме исклучиво со `братот` ама рака на срце Лукијан и Алексо си пеат и тоа како добро.. Но сепак немаат шанси со Даниел и Маид.
Од женскиве Тамара ми е некако исфорсирана, Илма ќе ја видам после 2 години коа ќе почне гласот да и мутира, Брковиќ си пее јако гајле нема, само тоа гримасите мора да ги исконтролира некако.
Групите не ги коментирам пошто тоа е така ради реда, после шоу-во секој ќе си тргне кај што му ја мисли.

Победникот мислам дека треба да се бара во еден од Даниел и Маид. Грабеж ќе биде ако не тепа еден од нив.

Ааа добро овој океј момак е, јас мислев еден што го водеше шоуво пред 2-3 емисии.
П.с. Сеа мајка ми ми кажа Славко се викал тој. Мислев со овој идела. :icon_mrgr:

Меѓу Сашка и Бркович,реално неможеше да се дозволи шоуво да остане без најдобриот женски вокал.Ќе ми фали Сашка,едино ради неа и Даниел го гледам срањево од шоу,може не беше надпросечна у пеење,ама покрај лепотата и харизма мора да признаете дека секој збор што го кажа пред камера од почеток на шоуто и беше на место.Ќе ми фали и како лепота и како карактер,според мене единствената ЖЕНА меѓу останативе лигли,цмиздрачки и плачипи*ки.У ниеден момент не ја видов да пелтечи,да и се насолзат очите,да се лигави,да изруга некој.Цврста,паметна,сестрана прав професионалец.

Чато бе...детево за 2-3 години ќе има комплетно друг глас,тек е на улаз у пубертет,па мајку му стара ми идеше дур коментираа со весло за ајвар мешање да им влезам...

Младен... уште ми е криво што испадна. :unsure: Каде каде поквалитетен пеач од пола од овие што пеат али тоа е.

Иначе денеска, Тамара, 4U и Доктори најдобри.

И да, морав:

1505168_10202140252841668_2129680838_n.jpg

:love:

Јас не знам што толку мислите дека Доктори не чинат и дека само напалени тинејџерки гласаат за нив. Мене на пример ми се и повеќе од ОК во секое live шоу, па и вечерва. А не сум напален, а уште помалку пак - тинејџер. По Тамара Милановиќ, тие се мојот фаворит бр.2.

Песнава на Pharrell ама ич не ми се свиѓа, дури и псуев кога видов дека ја номинирале за Оскар, а Atlas на Coldplay ја нема меѓу номинираните. Ама нивната изведба на Happy ми се допаѓаше. Супер беа.

Одлична изведба имаа Доктори, весели, убаво укомпонирани и допреа до публиката. Исто премногу ми се допаѓаше укомпонираноста на 4U, стварно прекрасно ја изведоа Summertime sadness. Лукијан мислам дека беше доста слаб вечерва, некако преагресивно и влезе на песната, а таа песна не е за многу агресија и лупање од земја.

Незнам што толку гледате во Тамара Миланович.Не е ништо посебно,дури и воопшто не ми се свиѓа нејзиниот глас.Ваљда ствар на вкус..

Незнам што толку гледате во Тамара Миланович.Не е ништо посебно,дури и воопшто не ми се свиѓа нејзиниот глас.Ваљда ствар на вкус..

Види, Тамара е одбивна вака ради арогантното однесување, инаку за глас е стварно перфектна. Она денес имаше најдобра изведба од сите...

Види, Тамара е одбивна вака ради арогантното однесување, инаку за глас е стварно перфектна. Она денес имаше најдобра изведба од сите...

Е тоа е прашање на вкус, мене пак воопшто не ми се допадна.
Генерално не сакам кога пејат мои омилени песни, пошто веројатно имам превисок стандард.
Исто ко Доктори што ми ја уништија Story of My Life.
Иначе добра си е Тамара, има добар глас, ама настапов вечерва - не. :)

Кој двоен стандард удираат маживе, се бунеа за Алекса што ради лепота добивал гласови, а сега сакаа Александра да остане заради тоа што е поубава. Ај решете се. Александра Секулиќ ми беше симпатична, имаше харизма, ама другата Александра има подобар глас. Нели за тоа беше шоуто или сега се премисливте?

Па и гласот е прашање на вкус некад, исто ко и убавината. :D

Мене ми корне живци тоа како она го употребува нејзиниот глас. Едноставно лигавање ми е тоа, никаков доем на уво нема, стенкање. Реков, ме потсеќа на Џеси Џеј и тој стил ич не ми е допадлив, a и икс-фактор никаков.

Другата Александра беше whole package.

Овде на ова шоу учесници кои можат комотно да се снајдат во секаков вид песна се Даниел, Доктори, Александра Бркович, Маид, Илма...Имаат такви комплетни гласови кои можат во секоја песна на свој начин да ја испеат, имаат моќни вокали да бидеме реални. Не се воопшто лимитирани дали пеат на акустика, дали пеат на целосен инструментал. Уште еднаш ми се потврди тезата дека Лукијан е само за акустика и за тивка балада каде може да ја контролира песната, во исти кош е и Тамара која е лимитирана со балади од типот на оваа од вечерва. Во овој кош може и комотно да влезе и Алекса кој е Бојан Марович тип на пејач и тоа што поголем дел од женската популација го гласа е стигнат до ова сега, а вокално можеби еден од најслабите. И за крај 4U мене ми се солидни, но мислам дека одвоено би функционирале далеку подобро, поготово Вања која има совршен вокал и одлична дикција и на српски и на англиски. Чато има талент и глас, но се гледа дека уште не е зрел неговиот вокал да се стави во кош со другите. Во досегашните настапи искрено не импресионира воопшто и сеуште се чудам како ги добива гласовите, ама босанциве ни држат лекција во гласање да бидеме реални.

Е тоа е прашање на вкус, мене пак воопшто не ми се допадна.
Генерално не сакам кога пејат мои омилени песни, пошто веројатно имам превисок стандард.
Исто ко Доктори што ми ја уништија Story of My Life.
Иначе добра си е Тамара, има добар глас, ама настапов вечерва - не. :)

Факт е дека сите имаме различни вкусови, ама мислам дека кога е во прашање добар глас не би требало да има дилеми. Мене пак многу ме воодушеви со нејзиниот настап, али и ти убаво си кажа, девојката има убав глас али денешниов настап за твои стандарди не ти се допаѓа. Секој со свое право на избор :)

Не зборам за ароганцијата на Тамара,едноставно за моиве уши не ми прија и тоа е тоа.Девојкиве од групава беа топ денес,али поединечно вокалите им се просек.Едино Бркович и Илма може да се каже дека се едноставно моќни кога ќе отворат уста од жениве,како што од кај машките е случај со Даниел,Маид донекаде,и овој професоров што испадна,другово е се ситна боранија,ги има такви да ги ринеш со лопата.

Ако не се најдат Даниел,Маид,Бркович и Илма у финале ќе биде апсурд.Мада ко што тргнала работава Бркович нема далеку да стигне изгледа.

Не зборам за ароганцијата на Тамара,едноставно за моиве уши не ми прија и тоа е тоа.Девојкиве од групава беа топ денес,али поединечно вокалите им се просек.Едино Бркович и Илма може да се каже дека се едноставно моќни кога ќе отворат уста од жениве,како што од кај машките е случај со Даниел,Маид донекаде,и овој професоров што испадна,другово е се ситна боранија,ги има такви да ги ринеш со лопата.

Ако не се најдат Даниел,Маид,Бркович и Илма у финале ќе биде апсурд.Мада ко што тргнала работава Бркович нема далеку да стигне изгледа.
Харис, Маид и Илма сигурно се во финале...... Босанци се.... се држат меѓусебно;)

Се мислам дали сака трејдмарк да и стане правење грди фаци додека пее?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom