Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
За болдираното: Дефинитивно! Иако се уште не можам да кажам кој ми е број 1, имам листа на филмови од кои сите заслужуваат парче од кецот, а Fight Club стрмоглаво влета од нигде-никаде среде листата. Да почнам да набројувам, сигурно ќе заборавам некој, ама ај сепак ќе подспомнам неколку: The Fountain, Donnie Darko, A Clockwork Orange, Never Let Me Go, Pulp Fiction, Trois Couleurs: Bleu, El Laberinto del Fauno... Fight Club... А дел од оние кои следат на листата се: Eyes Wide Shut, Vanilla Sky, Dogville, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Mystic River, One Flew Over Cuckoo's Nest, Crash...

1. Enter the Void
2. Fight Club
3-500. Се друго. :D

А, и: постојат моменти кога помислувам да не сте можеби вие двајца една личност?
Нешто ко Нараторот и Тајлер од Fight Club
и цело време да играте кур-ташак со нас? :cautious:

Toa затоа што едниот безобразно го копира другиот. :D

Инаку, како што Камерон знае да направи блокбастер, никој незнае.
The Abyss, ремек дело од оној дел на културата, тензија, емоции, клаустофобија, навивање, ма све од еден блокбастер што треба.

3 часа мислев сум под вода. Без срам 10!

Сите сте се запнале за филмови а на никој не му текна да спомене дека денеска е празник, голем ден, свет ден, ден на кој што се роди нашиот спасител. За многу години нека е.

animated-rampage.gif

Среќен нека ти е и на тебе!

Дајте бе апокалипси некој понов зомби филм, препорака ако воопшто имаат направено нешто квалитетно.
:гик:

World War Z - Супер акција со бегање од зомби, барање лек итн. Не е како сите зомби филмови, што особено ми се допадна... Односно, тоа што локацијата беше низ повеќе држави низ светот, не се работеше за мала група... Туку во филмот буквално го гледаш светот (високите институции), како се борат против вирусот... Вреди да се гледа.

Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.

Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.

Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)

Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)

Како на цитатот од Осман. Ку*от ми удира у лице. :facepalm:

Frozen.2013.DVDSCR.XViD.AC3-FiNGERBLaST
August-Osage County.2013.DVDSCR.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8

:cool: само што првиот некако сакам да го исчекам во блу реј...

Дечки како се викаше филмот ,јапонската оргинал верзија каде еден тип е затворен во една соба многу години па ќе го пуштат.Сега ке има и америчка верзија....

Дечки како се викаше филмот ,јапонската оргинал верзија каде еден тип е затворен во една соба многу години па ќе го пуштат.Сега ке има и америчка верзија....

http://www.imdb.com/title/tt0364569/ Изволте, ете ме потсети сеа глеам дека ми е во watch листата ставен ќе се глеа наскоро :)

http://www.imdb.com/title/tt0364569/ Изволте, ете ме потсети сеа глеам дека ми е во watch листата ставен ќе се глеа наскоро :)

Го најдов ,фала.
Што се нервирам вака ,јапонски филм со хрватски превод бе.
Ах бре македонче ,наместо скуби ду да преведевте некој филм ,што е всушност филм
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 03:02 ---
Frozen 2013 720p DVDSCR XViD AC3-HuMPDaY

Го најдов ,фала.
Што се нервирам вака ,јапонски филм со хрватски превод бе.
Ах бре македонче ,наместо скуби ду да преведевте некој филм ,што е всушност филм

Корејски е филмот ако ти е утеха :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom