Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Злативичаксдкасд, кажи дали не ти е фајкла сега топ5?
Измеѓу вкусот ти и соработката ни лејтли, со вклучување во клубот за кој не дискутираме, ми стана еден од поомилените членови. Затоа, да му кажеме па-па на Ио. :P

За болдираното: Дефинитивно! Иако се уште не можам да кажам кој ми е број 1, имам листа на филмови од кои сите заслужуваат парче од кецот, а Fight Club стрмоглаво влета од нигде-никаде среде листата. Да почнам да набројувам, сигурно ќе заборавам некој, ама ај сепак ќе подспомнам неколку: The Fountain, Donnie Darko, A Clockwork Orange, Never Let Me Go, Pulp Fiction, Trois Couleurs: Bleu, El Laberinto del Fauno... Fight Club... А дел од оние кои следат на листата се: Eyes Wide Shut, Vanilla Sky, Dogville, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Mystic River, One Flew Over Cuckoo's Nest, Crash...

За останатото: Thanks, I feel flattered! Не сфатив баш за клубот :cautious: ама се навикнав да ве читам меѓу редови и двајцата со Ио. Инаку - и по толку време поминато на форум не можам да се одлучам кој од вас двајца ми е поблизок по вкус. Со Ио на пример делам исто мислење за Another Earth (различно од твоето), но не се сложувам за некои други, како за Blue is the Warmest Color. Во секој случај и двајцата, како и многу други тука сте ми драги.

А, и: постојат моменти кога помислувам да не сте можеби вие двајца една личност?
Нешто ко Нараторот и Тајлер од Fight Club
и цело време да играте кур-ташак со нас? :cautious:

P.S. Пријателите и оние кои не можат да ме речат, ме викаат Злате. :P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Сите сте се запнале за филмови а на никој не му текна да спомене дека денеска е празник, голем ден, свет ден, ден на кој што се роди нашиот спасител. За многу години нека е.

Please+don+t+flag+me+cause+of+his+majestic+piece+of+_be4af0ea6b9d51593b574800db5c3ef9.jpg

Rush - Оф, очекував повеќе од филмов, не дека ме разочара но можело подобро да се оствари. Брухл според мене одглуми заникаде. на имдб има 8.3, најреална оцена си има барем. 8.3/10 има од мене.

Следен, Гравити.

Баш Daniel Bruhl одглуми маестрално,прочепкај некое интервју од Ники Лауда и ке воочиш дека го доловува карактерот,акцентот и психолошкиот профил на Ники премногу добро.

Баш Daniel Bruhl одглуми маестрално,прочепкај некое интервју од Ники Лауда и ке воочиш дека го доловува карактерот,акцентот и психолошкиот профил на Ники премногу добро.

не, грешка си мене не ми се допадна баш глупата од брухл, не велам дека е претерано многу лоша, но сепак е многу далеку од добра.

патем. Gravity го изгледав, одличен филм, одлична глума особено од Сандра Булок која овде одглуми маестрално. 9/10 сепак поради лошите 20 минути на крај. Инаку филмов на почетокот е ремек дело, зема оскар.

Дечаци за The best offer, имам нешто нејасно.
Тој као слуга што беше стариот, што кривеше со ногата - помагаше во измамата или абер немаше? Пошто тоа апаратчето во колата на Вирџил ко да го имаше он оставено (нели му го побара клучот од колата за да му ги стави деловите од роботот), ама од друга страна му рече дека господарката на куќата Клер има чудна болест, што значи дека му ја опишувал вистинската Клер, бидејќи за фобијата на лажната Клер Вирџил веќе знаеше.
И друго, лудницата беше пред или после кафулето во Прага?

За болдираното: Дефинитивно! Иако се уште не можам да кажам кој ми е број 1, имам листа на филмови од кои сите заслужуваат парче од кецот, а Fight Club стрмоглаво влета од нигде-никаде среде листата. Да почнам да набројувам, сигурно ќе заборавам некој, ама ај сепак ќе подспомнам неколку: The Fountain, Donnie Darko, A Clockwork Orange, Never Let Me Go, Pulp Fiction, Trois Couleurs: Bleu, El Laberinto del Fauno... Fight Club... А дел од оние кои следат на листата се: Eyes Wide Shut, Vanilla Sky, Dogville, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Mystic River, One Flew Over Cuckoo's Nest, Crash...

1. Enter the Void
2. Fight Club
3-500. Се друго. :D

А, и: постојат моменти кога помислувам да не сте можеби вие двајца една личност?
Нешто ко Нараторот и Тајлер од Fight Club
и цело време да играте кур-ташак со нас? :cautious:

Toa затоа што едниот безобразно го копира другиот. :D

Инаку, како што Камерон знае да направи блокбастер, никој незнае.
The Abyss, ремек дело од оној дел на културата, тензија, емоции, клаустофобија, навивање, ма све од еден блокбастер што треба.

3 часа мислев сум под вода. Без срам 10!

Сите сте се запнале за филмови а на никој не му текна да спомене дека денеска е празник, голем ден, свет ден, ден на кој што се роди нашиот спасител. За многу години нека е.

animated-rampage.gif

Среќен нека ти е и на тебе!

Дајте бе апокалипси некој понов зомби филм, препорака ако воопшто имаат направено нешто квалитетно.
:гик:

World War Z - Супер акција со бегање од зомби, барање лек итн. Не е како сите зомби филмови, што особено ми се допадна... Односно, тоа што локацијата беше низ повеќе држави низ светот, не се работеше за мала група... Туку во филмот буквално го гледаш светот (високите институции), како се борат против вирусот... Вреди да се гледа.

Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.

Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.

Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)

Frozen.2013.DVDSCR.XViD.AC3-FiNGERBLaST
August-Osage County.2013.DVDSCR.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8

:cool: само што првиот некако сакам да го исчекам во блу реј...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom