Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
За болдираното: Дефинитивно! Иако се уште не можам да кажам кој ми е број 1, имам листа на филмови од кои сите заслужуваат парче од кецот, а Fight Club стрмоглаво влета од нигде-никаде среде листата. Да почнам да набројувам, сигурно ќе заборавам некој, ама ај сепак ќе подспомнам неколку: The Fountain, Donnie Darko, A Clockwork Orange, Never Let Me Go, Pulp Fiction, Trois Couleurs: Bleu, El Laberinto del Fauno... Fight Club... А дел од оние кои следат на листата се: Eyes Wide Shut, Vanilla Sky, Dogville, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Mystic River, One Flew Over Cuckoo's Nest, Crash...
1. Enter the Void
2. Fight Club
3-500. Се друго. :D

А, и: постојат моменти кога помислувам да не сте можеби вие двајца една личност?
Нешто ко Нараторот и Тајлер од Fight Club
и цело време да играте кур-ташак со нас? :cautious:

Toa затоа што едниот безобразно го копира другиот. :D

Инаку, како што Камерон знае да направи блокбастер, никој незнае.
The Abyss, ремек дело од оној дел на културата, тензија, емоции, клаустофобија, навивање, ма све од еден блокбастер што треба.

3 часа мислев сум под вода. Без срам 10!

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Сите сте се запнале за филмови а на никој не му текна да спомене дека денеска е празник, голем ден, свет ден, ден на кој што се роди нашиот спасител. За многу години нека е.

Среќен нека ти е и на тебе!

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407
Дајте бе апокалипси некој понов зомби филм, препорака ако воопшто имаат направено нешто квалитетно.
:гик:
World War Z - Супер акција со бегање од зомби, барање лек итн. Не е како сите зомби филмови, што особено ми се допадна... Односно, тоа што локацијата беше низ повеќе држави низ светот, не се работеше за мала група... Туку во филмот буквално го гледаш светот (високите институции), како се борат против вирусот... Вреди да се гледа.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Балканот не е мртов бил порнич? :pos: Си пукнав од смеа, си викам повеќе голотија ќе има од секој македонски филм, а всушност и да немаше. Соба за пијано е прав порнич што се однесува до македонските филмови.
П.С. Панкот не е мртов е 5 класи подобар филм од овие два заедно, за Трето полувреме да не збориме. Фала богу што не пратија некој од овие два во битката за Оскар.
Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)
Како на цитатот од Осман. Ку*от ми удира у лице. :facepalm:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Frozen.2013.DVDSCR.XViD.AC3-FiNGERBLaST
August-Osage County.2013.DVDSCR.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8

:cool: само што првиот некако сакам да го исчекам во блу реј...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дечки како се викаше филмот ,јапонската оргинал верзија каде еден тип е затворен во една соба многу години па ќе го пуштат.Сега ке има и америчка верзија....

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Дечки како се викаше филмот ,јапонската оргинал верзија каде еден тип е затворен во една соба многу години па ќе го пуштат.Сега ке има и америчка верзија....
http://www.imdb.com/title/tt0364569/ Изволте, ете ме потсети сеа глеам дека ми е во watch листата ставен ќе се глеа наскоро :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
http://www.imdb.com/title/tt0364569/ Изволте, ете ме потсети сеа глеам дека ми е во watch листата ставен ќе се глеа наскоро :)
Го најдов ,фала.
Што се нервирам вака ,јапонски филм со хрватски превод бе.
Ах бре македонче ,наместо скуби ду да преведевте некој филм ,што е всушност филм
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 03:02 ---
Frozen 2013 720p DVDSCR XViD AC3-HuMPDaY

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Го најдов ,фала.
Што се нервирам вака ,јапонски филм со хрватски превод бе.
Ах бре македонче ,наместо скуби ду да преведевте некој филм ,што е всушност филм
Корејски е филмот ако ти е утеха :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom