Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Скоро две години ќе поминат, уште не ми се верува дека Avengers е во топ 250 на имдб со рејтинг од 8.2. Ваква глупост од филм не треба да е блиску ни до топ 1000.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Скоро две години ќе поминат, уште не ми се верува дека Avengers е во топ 250 на имдб со рејтинг од 8.2. Ваква глупост од филм не треба да е блиску ни до топ 1000.
ја не знам како Departed е у топ 50 :facepalm: a оригиналот од кој украдоа све е 204-ти

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
ја не знам како Departed е у топ 50 :facepalm: a оригиналот од кој украдоа све е 204-ти

Toгаш и The Thing не треба да биде 165ти оти The Thing from Another Earth нема ниту една награда? :X3:
Нема веза тоа..

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Toгаш и The Thing не треба да биде 165ти оти The Thing from Another Earth нема ниту една награда? :X3:
Нема веза тоа..
Департед не е римејк него тотална копија (сцени, дијалози, кадри,...) ако го исклучиме глупиот холивудски крај
:X3:

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Департед не е римејк него тотална копија (сцени, дијалози, кадри,...) ако го исклучиме глупиот холивудски крај
:X3:
Кажи ми кој е ограбениот
Departed и мене ми e шит опасен....ма кој и да бил режисер....

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Кажи ми кој е ограбениот
Departed и мене ми e шит опасен....ма кој и да бил режисер....
http://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=nv_sr_1

ја не видов верзијава на Скорсезе да се разликува (освен крајот) или да е у нешто подобра од оригиналот и затоа не знам како може да е толку високо на ИМДБ и 150 места пред оригиналот...па уште и оскар :P а за Таксистот, Бикот, Гудфелас,... не му дадоа :pos:

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.837
Поени од реакции
12.024
Преценет: Американска убавина
Далеку од тоа дека е лош филмот,но оскар пред Green Mille,Fight Club,Matrix e во најмала рака грабеж.Лично филмот не ми беше лош,но далеку од феноменален како што сакаат да го претстават филмските критичари.Просечна драма.

Потценет:Очи широко затворени
Одличен филм,последниот на Кјубрик,но не доволно ценет од страна на критичарите.Мене ме фасцинира филмов,колку добро беше доловена приказната,но посебно ми се допадна атмосферата во филмот,мистична со добра музика и добра глума.Лесно би влегол филмов во топ 250 на ИМДБ.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
За потценет незнам, но преценет сигурно според мене е Аватар. Мислам најдосадниот филм кој сум го гледал во животот.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Преценет последен што го гледав
We're the Millers
има 7.1,јас 4 му дадов пошто е тешко срање исфорсирана комедија со глуп патетичен амерички крај

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Мислам дека Meet Joe Black е потценет, јас би му дал 9-9.5 а не 7.1 како што е на IMDb, со оглед на тоа какви филмови имаат оценка 8 и нагоре.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.167
Поени од реакции
13.431
Потценет филм ми е Air Bud има 5 рејтинг, а јас би му дал 8,9, ептен го гледав ко помал. Потоа истотака ептен потценет ми е Dumb & Dumber, ќе мисли некој просечен што го нема гледано, иако ретко кој го нема, му дале 7.3 рејтинг, а филмот е за 9,10 меѓу најдобрите комедии. Друг потценет ми е Knowing, му дале 6.2, јас би му дал 9, ептен интересен е филмот. Преценет ми е Shutter Island, филмот ми е ептен досаден, незнам дали на мене само, на моменти ќе ми е нешто интересно ама во глобала ептен досаден филм, има рејтинг 8.1, јас би му дал 5.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Преценет ми е Shutter Island, филмот ми е ептен досаден, незнам дали на мене само, на моменти ќе ми е нешто интересно ама во глобала ептен досаден филм, има рејтинг 8.1, јас би му дал 5.
Јас би дадал и предвидлив иако може малку повеќе од 5ка заслужува

Kajgana Shop

На врв Bottom