Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро две години ќе поминат, уште не ми се верува дека Avengers е во топ 250 на имдб со рејтинг од 8.2. Ваква глупост од филм не треба да е блиску ни до топ 1000.

Скоро две години ќе поминат, уште не ми се верува дека Avengers е во топ 250 на имдб со рејтинг од 8.2. Ваква глупост од филм не треба да е блиску ни до топ 1000.

ја не знам како Departed е у топ 50 :facepalm: a оригиналот од кој украдоа све е 204-ти

ја не знам како Departed е у топ 50 :facepalm: a оригиналот од кој украдоа све е 204-ти

Toгаш и The Thing не треба да биде 165ти оти The Thing from Another Earth нема ниту една награда? :X3:
Нема веза тоа..

Toгаш и The Thing не треба да биде 165ти оти The Thing from Another Earth нема ниту една награда? :X3:
Нема веза тоа..

Департед не е римејк него тотална копија (сцени, дијалози, кадри,...) ако го исклучиме глупиот холивудски крај
:X3:

Департед не е римејк него тотална копија (сцени, дијалози, кадри,...) ако го исклучиме глупиот холивудски крај
:X3:

Кажи ми кој е ограбениот
Departed и мене ми e шит опасен....ма кој и да бил режисер....

Кажи ми кој е ограбениот
Departed и мене ми e шит опасен....ма кој и да бил режисер....

http://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=nv_sr_1

ја не видов верзијава на Скорсезе да се разликува (освен крајот) или да е у нешто подобра од оригиналот и затоа не знам како може да е толку високо на ИМДБ и 150 места пред оригиналот...па уште и оскар :P а за Таксистот, Бикот, Гудфелас,... не му дадоа :pos:

Преценет: Американска убавина
Далеку од тоа дека е лош филмот,но оскар пред Green Mille,Fight Club,Matrix e во најмала рака грабеж.Лично филмот не ми беше лош,но далеку од феноменален како што сакаат да го претстават филмските критичари.Просечна драма.

Потценет:Очи широко затворени
Одличен филм,последниот на Кјубрик,но не доволно ценет од страна на критичарите.Мене ме фасцинира филмов,колку добро беше доловена приказната,но посебно ми се допадна атмосферата во филмот,мистична со добра музика и добра глума.Лесно би влегол филмов во топ 250 на ИМДБ.

За потценет незнам, но преценет сигурно според мене е Аватар. Мислам најдосадниот филм кој сум го гледал во животот.

Преценет последен што го гледав
We're the Millers
има 7.1,јас 4 му дадов пошто е тешко срање исфорсирана комедија со глуп патетичен амерички крај

Мислам дека Meet Joe Black е потценет, јас би му дал 9-9.5 а не 7.1 како што е на IMDb, со оглед на тоа какви филмови имаат оценка 8 и нагоре.

Потценет филм ми е Air Bud има 5 рејтинг, а јас би му дал 8,9, ептен го гледав ко помал. Потоа истотака ептен потценет ми е Dumb & Dumber, ќе мисли некој просечен што го нема гледано, иако ретко кој го нема, му дале 7.3 рејтинг, а филмот е за 9,10 меѓу најдобрите комедии. Друг потценет ми е Knowing, му дале 6.2, јас би му дал 9, ептен интересен е филмот. Преценет ми е Shutter Island, филмот ми е ептен досаден, незнам дали на мене само, на моменти ќе ми е нешто интересно ама во глобала ептен досаден филм, има рејтинг 8.1, јас би му дал 5.

Преценет ми е Shutter Island, филмот ми е ептен досаден, незнам дали на мене само, на моменти ќе ми е нешто интересно ама во глобала ептен досаден филм, има рејтинг 8.1, јас би му дал 5.
Јас би дадал и предвидлив иако може малку повеќе од 5ка заслужува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom