- Член од
- 19 декември 2010
- Мислења
- 246
- Поени од реакции
- 296
Не си реален , ама ич , јас сум бил во основно , во средно , па и сега имам роднини кои се во средно , со едно јавување се решаваат дилемите. се гледаат албанските деца и по автобусите , и по улиците ... не се фиктивни.
Па не живеат албанците негде во една планина , а македонците во другата.
Тука сме сите , се гледаме , гледаме кој колку е ... и сега велиш дека и учениците се прикажани лажно , и они не постојат.
Од друга страна македонските паралелки биле со по 35-40 деца ... а јас со едно проверување на интернет дојдов до податоци дека во кумановската Гимназија , македонците во паралелки ги има под 30 ученици.
Матуранти 2013 , гимназија Гоце Делчев Куманово, само една паралелка имало 29 ученици , сите останати под 27 , односно најмалата 24.
Гимназија бе ало ?
Наце Буѓони (техничко ли е) - Куманово, едно оделение со 34 ученици , останатите 32 , 31.... , а тие помалите 18 ученици, најмалото 11 ученици.
Вака еднашка терате инает, па после самите признавате дека на тоа и тоа средно училиште имало дупло повише ученици албанци.
Што се однесува на регистрираните деца од странство , па тоа никој не го крие , секоја година се регистрираат 4000 деца родени во странство , но тоа е посебно од овие што ние ги броиме.
Во Македонија се раѓаат да речеме 22.000 деца , а 4.000 во странство. (сигурно и повише , но овие 4.000 сеуште држат врски со нас)
Ало Франкфурт, качи се едно сабајле во автобус за Скопје и види колку само Македонци од Куманово учат во Скопје, а не во Куманово средно. Кумановци се втора најбројна група на средношколци после Скопјани во Скопје.
Еден куп Македонци учат во ЕТУЦ, АСУЦ, ЕМУЦ, МБУЦ, медицинското да не правиме муабет, учат во гимназија НОВА, учат во американската гимназија, учат кумановци ветеринарно во Свети Николе, учат кумановци музичко во Штип, учат медицинско кумановци и во Врање.
Точно така. Се знаеме кој сме и што сме. Дај да се преброиме на попис според европски стандарди, а да не попишувам празни куќи и иселени Албанци пред 20 години.
Куманово и Скопје се транзитни зони. Преку ден транзитираат Албанци од Косово и Јужна Србија колку сакаш на пазар, средно школо, дисперзирани студии во касарната нормално е дека и фиктивно ќе ти изгледа бог знае што, а не ни изгледа бог знае што.