Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мораш да ставиш адреса ,инаку како ќе ти стигне ако го оставиш полето за адреса празно??А тоа да ти седи во пошта,а да не ти го носи поштарот дома тогаш треба да си направиш муабет со некој од поштата во твојот град.А ја сум нов и сеа сакам да прашам нешто.
На пример преку Амазон
Нели потполнуваш име, презиме, број на картица, ... е сеа кога сме веќе кај адресата ? Што треба да се наведе тука значи јас сакам да ми стигне тоа што на пример ќе го нарачам во пошта да ми седи и јас лично да одам да си го подигнам ( значи да не ми стига дома ) ? Како тоа адреса се пополнува ли или се остава празно ? Ај нека помогне некој поискусен![]()
Мораш да ставиш адреса ,инаку како ќе ти стигне ако го оставиш полето за адреса празно??А тоа да ти седи во пошта,а да не ти го носи поштарот дома тогаш треба да си направиш муабет со некој од поштата во твојот град.
За тоа треба да си отвориш поштенски фах во пошта (се плаќа) и тоа ќе го ставиш како адреса кога ќе нарачуваш. И после ќе одиш секој ден во поштата да провериш да не има нешто стигнато. Друг начин нема, освен да се договориш со поштарот ако не ти даде лично на рака, да ти остави ливче за сам да си го подигнеш, ама така може да направи само за препорачани пратки.Па тука е проблемот што незнам која адреса да ја ставам ? - Инаку ќе стаам ја моја адреса нормално ама проблемот е што сакам да не ми стигне дома туку сам да си подигнам од пошта ( што си е сигурно сигурно е ) а не да ми фрли само во двор и случајно да помине некој паметен да го собере, поштарот ни да ме извести ни ништо и да си замине од кај да знам дали ми стиганло... има и такви
За тоа треба да си отвориш поштенски фах во пошта (се плаќа) и тоа ќе го ставиш како адреса кога ќе нарачуваш. И после ќе одиш секој ден во поштата да провериш да не има нешто стигнато. Друг начин нема, освен да се договориш со поштарот ако не ти даде лично на рака, да ти остави ливче за сам да си го подигнеш, ама така може да направи само за препорачани пратки.
Па тука е проблемот што незнам која адреса да ја ставам ? - Инаку ќе стаам ја моја адреса нормално ама проблемот е што сакам да не ми стигне дома туку сам да си подигнам од пошта ( што си е сигурно сигурно е ) а не да ми фрли само во двор и случајно да помине некој паметен да го собере, поштарот ни да ме извести ни ништо и да си замине од кај да знам дали ми стиганло... има и такви
За жал не, прашај во пошта.Колку иде цената знаеш ?
Па тука е проблемот што незнам која адреса да ја ставам ? - Инаку ќе стаам ја моја адреса нормално ама проблемот е што сакам да не ми стигне дома туку сам да си подигнам од пошта ( што си е сигурно сигурно е ) а не да ми фрли само во двор и случајно да помине некој паметен да го собере, поштарот ни да ме извести ни ништо и да си замине од кај да знам дали ми стиганло... има и такви
Дечки ако се порача телефон од нет се плаќа само ддв 18% или и данок 5%?
И дали се плаќа шпедиција ако те пратат на царина?
Кои се давачките за телефон, на различни места различно пишува, со луѓе што сум правем муабет некои платиле само 18 ддв некои и царина + шпедиција и збунет сум.
Некој што порачал да каже.
Може ли со дебитна од Охридска да се порачува од aliexpress?