- Член од
- 31 декември 2009
- Мислења
- 585
- Поени од реакции
- 170
Кога порачувате нешто од aliexpres, кај State/Province/Region што пишувате? Пошто погоре од тоа има Country/Region каде што се штиклира Macedonia, ама што треба на State/Province/Region?![]()
MK
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога порачувате нешто од aliexpres, кај State/Province/Region што пишувате? Пошто погоре од тоа има Country/Region каде што се штиклира Macedonia, ама што треба на State/Province/Region?![]()
Пази со овој нема никаков фидбек. Ни производот ни продавницата. А башка е и сумљиво што ти дава фри шипинг преку УПС што е скоро невозможно. Мој совет е да не го нарачуваш овој. Најди некој со добар фидбек. Јас чекам во секој момент да ми стигне телефон од пошта па ќе објавам како сум поминал со царини и даноци

но не приметив дека уствари едното ми е од продавач што нема ни еден feedback ....
http://www.aliexpress.com/item/Prom...V-Gel-Nail-Art-Tool-Kits-Sets/1486801412.html 
Ако е нов продавачот, нормално нема да има никаков фидбек. Тоа незначи дека си згрешила. Доброто кај алиекспрес е дека дека парите стојат кај нив, се додека ти не подврдиш дека си ја примила нарачката и дека е се во ред со неа. Дури тогаш продавачот ги добива. Така да нема начин продавачот да те зезне. А досега се што сум нарачал од таму било ок. Пу пуЗдраво дечки!
Имам едно прашање до тие што веќе нарачале нешто од aliexpress
Ја не сум ја ако не избрзам нешто ...како што го читам форумов така мислам дека згрешив ...нарачав од 17 различни продавници се надевам дека све ќе стигнено не приметив дека уствари едното ми е од продавач што нема ни еден feedback ....
http://www.aliexpress.com/item/Prom...V-Gel-Nail-Art-Tool-Kits-Sets/1486801412.html
и колку посто сум се зезнала ?
И друга работа немам ни една нарачка над 45 е што значи не би требало да плаќам поштарина ?
Не од различни продавници нарачувавАко си ги порачала сите ствари во еден пакет сигурно ќе те репнат царина, ако ти идат 17 прозиводи еден по еден не би требало но зависи од среќата и мислам дека зависи што си порачала.
)) барем една работа ко што треба ја направив
)
Не од различни продавници нарачувавАко си ги порачала сите ствари во еден пакет сигурно ќе те репнат царина, ако ти идат 17 прозиводи еден по еден не би требало но зависи од среќата и мислам дека зависи што си порачала.
)) барем една работа ко што треба ја направив
)
Сигурно ќе ти го отворат и ќе видат што е а патем и ќе ти го царинат дека е тежок ..Не од различни продавници нарачував)) барем една работа ко што треба ја направив
)
иначе најскапиот пакет ми е € 26,34 сега дали пошто тоа е ув лампа дали може да ја царинат?
големината на пакетот е 40cm x 30cm x 20cm и тежок е 1.950kg
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 19:40 ---
Не од различни продавници нарачував)) барем една работа ко што треба ја направив
)
иначе најскапиот пакет ми е € 26,34 сега дали пошто тоа е ув лампа дали може да ја царинат?
големината на пакетот е 40cm x 30cm x 20cm и тежок е 1.950kg
E не знам како ќе ти го декларираат производот дали во електроника или некоја друга под група ... знам за облека е 32% царинска стапка и 18% ддв , за обувки е 25% царинска стапка и 18% ддв , за компјутери и телефони само 5% се плаќаше ддв , за тоа не знам .Да не знаете одприлика колку ?
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 20:02 ---
Да не знаете одприлика колку ?![]()