Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
V
Vo red e care,znaci muabetot mi bese ako Newcastle koj znae da se cenka I napravi upgrade na timot so pola od parite koi Totenhem gi frli ova leto garant bi se borele za titula.Se spomnuva Vermalen za 8-10 mill deka bi mozele da go zemat koj e apsolutna krazba vo sred bel den ako uspeat da go zemat tolku evtino.

Вермален настрана што е замена моментално и што секој можен користи прилика да каже дека ќе си оди, сметам дека греши. А и доколку се случи тоа, старо аро е Венгер да го дае за таква сума. Башка мислам дека му е и смачено капитени да продава, знае и он самиот дека во Вермален дека лежи неоспорен квалитет, кој и те како ќе му треба за оваа сезона.

Вермален настрана што е замена моментално и што секој можен користи прилика да каже дека ќе си оди, сметам дека греши. А и доколку се случи тоа, старо аро е Венгер да го дае за таква сума. Башка мислам дека му е и смачено капитени да продава, знае и он самиот дека во Вермален дека лежи неоспорен квалитет, кој и те како ќе му треба за оваа сезона.
Da ama zaboravas deka ova e sezona kade ednostavno ne smees da sedis na klupa ako sakas da ides vo Brazil,,,Vermalen bi bil siguren starter kaj nas poradi faktot deka Coloccini izrazi zelba da se vrati vo San Lorenzo ovoj Januari.plus sega imame mali sansi da se borime za 4to mesto sto moze da bide motiv poveke da dojde kaj nas...edinstvena precka e samo platata,,igrac od klasa na Cabaye e na 40k nedelno samo,edinstveno Colo e na 70k koj e najplateniot...ako se slozi za 60-70k mislam deka moze ovoj transfer da se realizira,sve preku toa togas sve paga vo voda.

Da ama zaboravas deka ova e sezona kade ednostavno ne smees da sedis na klupa ako sakas da ides vo Brazil,,,Vermalen bi bil siguren starter kaj nas poradi faktot deka Coloccini izrazi zelba da se vrati vo San Lorenzo ovoj Januari.plus sega imame mali sansi da se borime za 4to mesto sto moze da bide motiv poveke da dojde kaj nas...edinstvena precka e samo platata,,igrac od klasa na Cabaye e na 40k nedelno samo,edinstveno Colo e na 70k koj e najplateniot...ako se slozi za 60-70k mislam deka moze ovoj transfer da se realizira,sve preku toa togas sve paga vo voda.

Папир се држи. Мада мислам дека не би бил толку луд, за светско да бега во тим, no offense што незнае на кое место ќе заврши, а и што понатаму? А, од друга страна, мислам дека местото му е горе-доле загарантирано во Белгија и не гледам причина зошто да не отиде, башка тек сеа доаѓа декември.. долга е сезоната, ќе има и он кога да игра и да се докажува.

3ца се. Косчелни, Пер и он.. така да, единствено ако се повампири Венгер и земе во Јануари доволно добар бек, па да се случи такво нешто. Се друго..

Абе и Џонсон е таков, сите се такви. Моментално Англија нема класа десен бек. Али од сите тие, особено во одбраната со Доусон на чело... Шо. Е да, го заборајв Вертонген, паметен трансфер.

Моментално Англија нема ништо. Додуша нешто, во Руни и повремени блесоци на Стариџ и Вилшер на клупско ниво.

Моментално Англија нема ништо. Додуша нешто, во Руни и повремени блесоци на Стариџ и Вилшер на клупско ниво.

Константен од моментот кога ги промени клубските бои.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Затоа и пишав на клупско ниво. Инаку зборував конкретно за репрезентацијата.

„Исправкате“ беше дека пиша привремено а мене муабетот ми е дека е константен. Иначе да, со репрезентација немаат и двајцата некој настап посебно да се издвои. Ќе ги видиме на СвеЦко!

За Тотенхем муабетот...

... ајде да им дадеме шанса уште викендов :X3:
Знаеш толку си оптеретен со Јунајтед,што мислим дека потајно навиваш за нив.Не е можно од уста да не ги вадиш,ако не ги сонуваш еве ве.

Знаеш толку си оптеретен со Јунајтед,што мислим дека потајно навиваш за нив.Не е можно од уста да не ги вадиш,ако не ги сонуваш еве ве.

Јас Јунајтед никаде не го гледам во постот :D

Па затоа и се таму каде што се. Англија на ова Светско ќе доживее фијаско, и тоа огромно. Тактиките на Рој се видоа со пријателските со Чиле и Германија, али добро, друга тема е таа. Англија има серизоно добра „младина“ врз која може да гради игра и тоа во имињата на Вилшир, Гибс, Стариџ, Волкот, Хендерсон... Али, треба некој да ја изгради.

Па затоа и се таму каде што се. Англија на ова Светско ќе доживее фијаско, и тоа огромно. Тактиките на Рој се видоа со пријателските со Чиле и Германија, али добро, друга тема е таа. Англија има серизоно добра „младина“ врз која може да гради игра и тоа во имињата на Вилшир, Гибс, Стариџ, Волкот, Хендерсон... Али, треба некој да ја изгради.

И спореди ја младинава со младината на Германија, Шпанија, Бразил, Белгија, Колумбија, Чиле итн итн. иќе видиш дека и без разлика на тактики се инфериорни.
Англија нема доволно квалитет на репрезентативно ниво.

И спореди ја младинава со младината на Германија, Шпанија, Бразил, Белгија, Колумбија, Чиле итн итн. иќе видиш дека и без разлика на тактики се инфериорни.
Англија нема доволно квалитет на репрезентативно ниво.

Нема. Точно. А и тој квалитет шо го има е неправилно експлоатиран. Треба многу, премногу да се работи. Германците воведоа некакво правилно, не сум сигурен, во врска со младинските школи пред 5-6 години, во врска со тоа да не се продаваат таленти и да се работи со нив, до професионализам. Негде читав, али не се сеќавам во глобала како беше. Целата поента е да младинците на Германија, Шпанија и т.н. се каде каде понапред од овие на Англија. Англија не дека нема толку квалитет, сепак мора да има, али моментално Англиската Премиер лига ја држат странците на едно толку високо (ниско, кој како ќе се сложи) ниво. Погледни само колку ѕвезди има во Англија од странство. Коа тие би си заминале Англиската Премиер Лига би дошло на исто рамниште со Франција. Точно е дека во Германија и Шпанија се по два клуба, али во тие два има екстра млади таленти, Германци односно Шпанци. Почнувајќи од Баерн со Геце и компанија, па се до Реал со Мората, Хесе и Иско. Се работи активно. Во Англија кажете ми некој надежен фудбалер на кој му се предвидува сјајна иднина !? Има таков !? Кој Керол ? Или Лескот ? Или Мика Ричардс ? Има, не велам не, али и то шо го има е грешно искористено.

Го избркаа единствениот човек што можеше да ја издигне и комбинира таа генерација на играчи со цел да го извади најдоброто од нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom