Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ти е прв факултет имаш шанси, ако ти е втор јок
Има некој работено во Јелоустоун? Јас планирам таму да одам како housekeeper.
Како апсолвент какви ми се шансите? Некој со такво искуство? Да речеме, во нареден семестар нема да упишам дипломска работа и ќе ми остане најмалку 1 испит. Уствари посекако ми останува цел семестар неположен кога би одел во амбасада бидејќи е пред колоквиуми.
Во мисла сум да аплицирам во Intrax. Пополнив формулари и треба уште да уплатам, ама уште не сум одлучен. По муабет од луѓе што биле, сите ги фалат Intrax. Процедурата кошта $1100+ $160 амбасада + $700/800 авионска карта.
Poima nemam kako e ali siguren sum deka finansiski kje bidesh povekje od zadovolen. Kolku davaat 10 - 11$ of saat? Da me posetish ako otidesh tamo, poshto blisku kje bideme.
Дечки едно прашање? Имам двојно државјанство(македонско и бугарско) и планирам да аплицирам па доколку некој знае да ме советува дали да аплицирам со македонското или бугарското или нема врска со кое и дали ќе ми прават проблеми во амбасада заради тоа? фала...
Луѓе имам неколку парашања околу сето ова.
Како прво, дали ќе има проблем дека сум бруцош, и како оди тоа со испитите бидејќи незнам дали сите ќе ми бидат чисти плус факот дека сега се поддава а не во јуни па за да се знае за летниот?
Која агенција би ја препорачале?
И каква работа да барам, највероватно со бакшиш но сепак да си прашам.
Исто така, како се снајдовте за втора работа, преку човек или сами баравте?
И ако може да ми кажите во просек колку профит да очекувам од сето ова.
Луѓе имам неколку парашања околу сето ова.
Како прво, дали ќе има проблем дека сум бруцош, и како оди тоа со испитите бидејќи незнам дали сите ќе ми бидат чисти плус факот дека сега се поддава а не во јуни па за да се знае за летниот?
Која агенција би ја препорачале?
И каква работа да барам, највероватно со бакшиш но сепак да си прашам.
Исто така, како се снајдовте за втора работа, преку човек или сами баравте?
И ако може да ми кажите во просек колку профит да очекувам од сето ова.
Фала многу, а на пример да не знаеш страница каде што можам јас сам да си најдам работа, или друг начин за да најдам работа без помош на агенција, т.е да видам какви понуди има и каква плата нудат.Зависи каде си студент, ако си Македонија, подобро е со Македонско и обратно.
За тоа што си бруцош не би требало да има проблеми , секако треба да ги имаш земено повеќето од испитите. Претходната година а и наредна најверојатно пак ќе има многу помал број на одобрени визи , поради тоа што премногу остануваат таму.
Секоја работа поврзана со ресторан каде што се дели бакшишот е добра, можиш да видиш јас пишав неколку страни наназад, работев како басер и не ми требаше воопшто втора работа. Просечно заработката е околу 8-10 к $ се на се е сега од тие плаќаш сместување јадење итн се зависи колку ќе потрошиш . Ако неможиш да најдиш добра работа ќе си бараш втора. Најчесто кога си таму одиш по околните локали и прашваш си барам работа дали имате отворени позиции.
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 08:14 ---
Фала многу, а на пример да не знаеш страница каде што можам јас сам да си најдам работа, или друг начин за да најдам работа без помош на агенција, т.е да видам какви понуди има и каква плата нудат.