Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е од Ѓорче, сигурно влегол во Жито Велес кај фурните, на главна. По неуслужливи моми нема во градов, убеден сум. Кога и да влезам, под око ме гледа ко да сум спремен за крадење, без разлика дали влагам по апостолка шорц и маица и немам каде да го скријам украденото или е зима и со јакна сум на мене. Не се нормални. Не дај боже па да ја прашаш за нешто, каде се наоѓаат пуканки или дали имаат Газоза...прво ќе ти се прокурчи, па ќе ти го фрли производот во рака.

Мизерни се.
фала за предупредувањето, нема да влезам таму :)

фала за предупредувањето, нема да влезам таму :)

Ххаахаха.....додека се навикнав на нив, сакав да им влезам како што е прикажано на твојот аватар но, одкако ги научивме, цело друштво...кога нема што да се прави низ маало, влагаме...ги замараме 20тина минути со безвезни прашања и си излагаме без ништо да купиме.

#Онинанас :)

Ххаахаха.....додека се навикнав на нив, сакав да им влезам како што е прикажано на твојот аватар но, одкако ги научивме, цело друштво...кога нема што да се прави низ маало, влагаме...го замараме 20тина минути со безвезни прашања и си излагаме без ништо да купиме.

#Онинанас :)
Тоа ти е класичен пример како да изгубиш муштерии, гласот ќе се прошири и ете ти беља после...не знам тие што ги вработуваат не знаат ли како овие се однесуваат со муштерии....само secret shopper му е мајката па нема да знаат што ги снашло, буквално, ама тоа е, далеку сме од американските и западно-европски стандарди за услуга нажалост..а богами и треба да ги реметите :)

Тоа ти е класичен пример како да изгубиш муштерии, гласот ќе се прошири и ете ти беља после...не знам тие што ги вработуваат не знаат ли како овие се однесуваат со муштерии....само secret shopper му е мајката па нема да знаат што ги снашло, буквално, ама тоа е, далеку сме од американските и западно-европски стандарди за услуга нажалост..а богами и треба да ги реметите :)

Брааат....кој сикрет шопер....тој што ги води маркетите да бил асална личност,школувана не би вработувал утепани моми што не знаат ни повелете да кажат. Јас им викам благодарам, пријатно....тие ко муле ме гледаат....ко прасе во техеран, ко теле во шарена врата.

Ако е сметка 198 а дадам двеста, може да оставам два денари....а ако е сметка 502 и и дадам 1000 денари, прво иде прашањето "да не имаш нешто ситно" а после тоа..."ќе ми дужиш два".....па еби си матер...!!!

Мизерни се брат, мизерни.

Ми се случила истава ситуација и тоа 2 пати до сега, да ми донесат парагон блок наместо фискална сметка, со образложение дека имаат проблем со фискалниот апарат.
Првиот пат му реков на келнерот ‘‘Без фискална сметка јас тебе не ти плаќам, според законот јас не сум должна да ти платам, доколку не ми донесеш фискална сметка‘‘ - па со брзина на светлоста се случи некое ‘‘чудо‘‘ и фискалниот апарат се поправи.
Вториот пат реагирав исто, ‘‘ доколку во следните 10 минути не ми донесете фискална сметка јас нема да ја платам сметката, па вие после расправајте се со УЈП‘‘ - кутриот келнер се изгуби некаде во далечина, поминаа моите 10 минути, па си заминав без да платам :pipi:
Ne si platila...e bravo svaka cast,kako bre ne ti e sram...pa i da nema fiskalna da ti dade,ako si tolku sovesen graganin sto ne si go prasala dali izdavaat fiskalni pred da poracas od menito,pa uste poloso e ako po vtor pat odis vo toj restoran i svesna si deka ne davaat fiskalni,sto majka baras tamu togas pa uste kutriot kelner da go zaebavas.
Imalo nemalo fiskalna,ti plati si go toa sto si prozderala pa posle ako sakas vikaj UJP i kogo sakas.

Мене ме напнуваат теткици што се нафрлаат како хиени кога ке влезеш во дуќан... Изгледа се на процент или не знам на што ама таква аверзија ми прават не ми се влегува... Кога ќе почне да ме убедува за некој ќопав примерок како супер би ми стоел ми се лоши...Пример: Бенетон
Ама затоа има и љубезни и нормални госпоѓи нпр. во Адамс во Сити мол... има една возрасна госпоѓа со кратка црна коса, купувам и кога не планирам....

Кој е од Ѓорче, сигурно влегол во Жито Велес кај фурните, на главна. По неуслужливи моми нема во градов, убеден сум. Кога и да влезам, под око ме гледа ко да сум спремен за крадење, без разлика дали влагам по апостолка шорц и маица и немам каде да го скријам украденото или е зима и со јакна сум на мене. Не се нормални. Не дај боже па да ја прашаш за нешто, каде се наоѓаат пуканки или дали имаат Газоза...прво ќе ти се прокурчи, па ќе ти го фрли производот во рака.

Мизерни се.

Им скиснало и ним, секој ден доаѓајќи од Велес со комбиња.
Него викни Леандра, или Анфем можеби ќе бидеш веднаш услужен.

Тинекс е единствен маркет во кои никогаш,ништо не сум купил,не за друго затоа што газда им е свинчето Влдимир Тодоровиќ,екс градоначалник на општина Центар и ништо освен куп споменици не направи.Знае ли некој дека вработените се плаќани по најниската плата во македонија утврдена со закон и изнесува 8050 денари!Срамно е.
Не треба ни да очекувааш извинување,си ги вработува најблиските,наместо некој кој заслужува да работи односно е поучтив и знае да се изразува покултурно.Уште од самото формирање свинчето направило кардинална грешка.

Тинекс е единствен маркет во кои никогаш,ништо не сум купил,не за друго затоа што газда им е свинчето Влдимир Тодоровиќ,екс градоначалник на општина Центар и ништо освен куп споменици не направи.Знае ли некој дека вработените се плаќани по најниската плата во македонија утврдена со закон и изнесува 8050 денари!Срамно е.
Не треба ни да очекувааш извинување,си ги вработува најблиските,наместо некој кој заслужува да работи односно е поучтив и знае да се изразува покултурно.Уште од самото формирање свинчето направило кардинална грешка.
Виц... Велес ни толку не се платени..едвај 6000ден ги зимаат некако..

Не се занесувајте.Пријател имам работи и зима 13000 денари.Какви 8к илјади
Инаку пазарувам во веро тафталиџе.Недај боже да треба човек да купи сирење или кашкавал некогаш.Толку се подивени жениве што би помислил човек дека се мајмуни а не луѓе.Многу пати се случува да се закараат и меѓу себе,а муштерии чекаат на ред за купување.Дивина права

Грешно си разбрал друже за платата. :)

Грешно си разбрал друже за платата. :)

Па поправија грешката ако знаеш друже,лично имам разговарано со вработен,сигурни се изворите.Но во меѓувреме бидејќи не стана повторно градоначалник можеби и им ја намалил.

Па поправија грешката ако знаеш друже,лично имам разговарано со вработен,сигурни се изворите.Но во меѓувреме бидејќи не стана повторно градоначалник можеби и им ја намалил.

Плата пред први се зима секогаш, у последниве 2-3 години два пати само имаат закаснето ( на 2 или 3 ја пуштиле ) не по нивна вина. Висината на платата е од 10500 па нагоре у зависност што работиш и од големината на маркетот.
Тој твој извор сигурно е некој "вреден" работник.
Ова зборам за маркетите у Скопје, на страна незнам. Али не верувам дека е поинаку.

Плата пред први се зима секогаш, у последниве 2-3 години два пати само имаат закаснето ( на 2 или 3 ја пуштиле ) не по нивна вина. Висината на платата е од 10500 па нагоре у зависност што работиш и од големината на маркетот.
Тој твој извор сигурно е некој "вреден" работник.
Ова зборам за маркетите у Скопје, на страна незнам. Али не верувам дека е поинаку.
Настрана од лошата слика за газдата, толку им се и настрана од Скопје платите 11-15.000. зависно дали си на каса, се движиш низ маркетот или креваш пакети.Така барем велат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom