Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Одлично, и економски гледано, кај води ваквиот алаш вереш?
Дирекат у Босанском Грахову гдје сваког Рамазана пјева Шемса Шахиншахиница са ансамблом „Себахет Хаџије“. Јебо те амиџа из Фојнице и даиџа из Хан Пијеска, запјевај мало и уживај у економском рахату. Боли те фудо за порез.

И компензацијата Луки и компензацијата ја заборави. Одеш у парфимеријата купуваш некои деодоранти, гелове за коса и на продавачката и викаш: На ти мори вреќа боб, 5 килограма френки, 3 лубеници и четврт бурек.

Ренде, јас сам давал и пипер за ајвер за една лична карта на една ногу убава скопјанка, со мини сукња.. Дури и у колата и ги качих да не си скрше лакираните нокти.. Вика ако не веруваш дека ќе се врнам да ти платам, ја ти личната карта.. Јас млад и попален бизнисмен, поштен до болка, викам нема проблем тук сам јас.. Така и не се врна момата/жената.. Личната карта ја загубих...:pos:

замисли у последните 4 страни успејах и да вметнам пост по темата...

Одлично, и економски гледано, кај води ваквиот алаш вереш?
Па ако си со манука за време на алаш веришот може и ќе те засака, ќе рече видо го тај икономиста, не е расипикуќа.

Економски гледано не плаќаш данок и ти остануват пари за други работи кои ти се на тебе кеиф да ги правиш. Не мора да се сликаш со парче бронза туку можеш да купиш кугла сладолед. Наместо да платиш 80 за пијачка си платил 60 и со 20 денари шо ти остануват кугла сладолед.

Државата ќе дојде и ќе ти опне данок. Не може да јадеш на државата да не дадеш.... Тава е основното нешто шо се уче у маалата како дете.. Ако јадеш мома со еурокрем, мора да дадеш една уста на најсилнио у бандата, иначе нема да те бране од другите деца од другата маала....
Најсилното дете станало најсилно зошто ти си го хранел со твои пари од данокот. Нејсе, има и друго, многу подобро сценарио: алаш-верешот ќе стимулира даночна евазија кај сите, и кога ќе се створи навика а ваљда и аверзија кон плаќање астрономски даноци, ќе се изнуди даночна политика по ќеиф на граѓаните. Тогаш, нема да имаш потреба од алаш вереши, зошто нема да има данок кој треба да се скрие, конкуренцијата ќе скокне поради слободниот пазар и ти ќе добиеш поефтина и подобра услуга. Толку многу муабети за да се вратиме на моето прво тврдење дека најдобро за тебе е да го оставиш газдата да ги земе сите пари. Сите сте за кај баба Илинка! Нема да зажалите!

За неписмени сигурно не се, кога се работи за вакви случаеви, ако стигне тоа до дирекцијата, превземаат мерки одма, или казна или т.е најчесто отказ.
Мислам не сакам да ја носам на душа вработената, ама па ептен срам претрпев за ништо...така да мораше да реагирам до дирекција, се надевам само казна и дале..

Најсилното дете станало најсилно зошто ти си го хранел со твои пари од данокот. Нејсе, има и друго, многу подобро сценарио: алаш-верешот ќе стимулира даночна евазија кај сите, и кога ќе се створи навика а ваљда и аверзија кон плаќање астрономски даноци, ќе се изнуди даночна политика по ќеиф на граѓаните. Тогаш, нема да имаш потреба од алаш вереши, зошто нема да има данок кој треба да се скрие, конкуренцијата ќе скокне поради слободниот пазар и ти ќе добиеш поефтина и подобра услуга. Толку многу муабети за да се вратиме на моето прво тврдење дека најдобро за тебе е да го оставиш газдата да ги земе сите пари. Сите сте за кај баба Илинка! Нема да зажалите!
А како мислиш дека Луки ќе не развеселеше со момата со личната карта ако не серевме на последниве три страни. Е Шемсо гледаш ли какви добри екстерналии дава дефекацијата.

Дирекат у Босанском Грахову гдје сваког Рамазана пјева Шемса Шахиншахиница са ансамблом „Себахет Хаџије“. Јебо те амиџа из Фојнице и даиџа из Хан Пијеска, запјевај мало и уживај у економском рахату. Боли те фудо за порез.
Нјеш се вала ти пореза отарасит пјевањем! Повјеќали ми бракет, дабогда се на ахирет преселили, нема се мехремета!
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 23:56 ---
А како мислиш дека Луки ќе не развеселеше со момата со личната карта ако не серевме на последниве три страни. Е Шемсо гледаш ли какви добри екстерналии дава дефекацијата.
Баба Илинка од Ѓорче : 02/2035-618, нема да зажалиш.

Абе на Луки вија давајте му само фекалии да процесира... :vozbud::vozbud::vozbud: Има цела ноќ да ви раскажува прикаски..

Нјеш се вала ти пореза отарасит пјевањем! Повјеќали ми бракет, дабогда се на ахирет преселили, нема се мехремета!
Ја сам се пореза вала рахатисо прије више од недељу дана. Ошо сам код бабе Илинке по савјету једне пријатељ'це која је познати естрадни умјетник.

Случка каде морам да чекам цели 10 минути тројца да завршат некои работи кои им се приоритет пред работење со муштерија, како дојадување на цел бурек (и со мрсни раце да ми враќа пари, фаќа производи и сл.), друга да долакира нокти, трета да доправи муабет со некоја што ја знае меѓу муштериите.

Сето тоа, за потоа да ми подвикне зошто не вадам побрзо (ваљда со брзината на светлината) производи од мојата корпа. Демек ајде, побрзај, има колона позади тебе .... како јас да сум крив што се создаде истата ...

Уште едно место кое ќе го шкртнам од листа на маркети каде ќе купувам.

Во
Случка каде морам да чекам цели 10 минути тројца да завршат некои работи кои им се приоритет пред работење со муштерија, како дојадување на цел бурек (и со мрсни раце да ми враќа пари, фаќа производи и сл.), друга да долакира нокти, трета да доправи муабет со некоја што ја знае меѓу муштериите.

Сето тоа, за потоа да ми подвикне зошто не вадам побрзо (ваљда со брзината на светлината) производи од мојата корпа. Демек ајде, побрзај, има колона позади тебе .... како јас да сум крив што се создаде истата ...

Уште едно место кое ќе го шкртнам од листа на маркети каде ќе купувам.
Во маркетиве приметувам апла се по неуслужливи стануваат не знам зошто е тоа...просто да мисли човек дека некој ги натерал таму да работат по казна еј не по нивен избор....Срамота ептен, па толку да се презираат муштерии ц ц ц не ми е уште сватливо.

Една па... од еден локален маркет тука у населба.. земам 3-4 ствари од кај нејзе и и давам пари и сеа очекувам ќеса. И и викам а камо ќеса (со точак бев)? И знае дека моите се забари и ми вика - А татко ти кога вади заби на секој пациент става ракавици?

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

И викам, па да, освен ако не сака од санитарна у затвор да го стават. Ракавици бе дали става, ко да прашаш молер дали носи мистрија сегде. Човече каков аргумент ми извади не знаев вратата за надвор да ја погодам :vozbud:

Немам влезено во тој маркет од тогаш, 7 години мислам негде.

Мислам не сакам да ја носам на душа вработената, ама па ептен срам претрпев за ништо...така да мораше да реагирам до дирекција, се надевам само казна и дале..
Те разбирам и тебе, ептен претерале, зависи и колку "лут" мејл си им пратил, али сепак таква им е политиката. Треба да се внимава кога се работи со луѓе, тоа е тоа.

Те разбирам и тебе, ептен претерале, зависи и колку "лут" мејл си им пратил, али сепак таква им е политиката. Треба да се внимава кога се работи со луѓе, тоа е тоа.
Феферонка лут мејл беше :)

Кој е од Ѓорче, сигурно влегол во Жито Велес кај фурните, на главна. По неуслужливи моми нема во градов, убеден сум. Кога и да влезам, под око ме гледа ко да сум спремен за крадење, без разлика дали влагам по апостолка шорц и маица и немам каде да го скријам украденото или е зима и со јакна сум на мене. Не се нормални. Не дај боже па да ја прашаш за нешто, каде се наоѓаат пуканки или дали имаат Газоза...прво ќе ти се прокурчи, па ќе ти го фрли производот во рака.

Мизерни се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom