А што е со Сантон ?
Дете кое уште у средно идеше го пуште у прв тим во двомеч против тогаш, најсилниот клуб на планетата, Јунајтед, со најдобриот играч на планетата, Роналдо, за кого Сантон и беше задолжен да го чува.
Има исклучоци, тоа ми е муабетот, ако верува во играчот и ако е убеден дека може да му го достави тоа што го бара, он ќе го игра, таков беше случајот со Сантон, Максвел бараше нов договор, го чекаше на една лоша текма, со Аталанта гости, 3-1, нов договор ? Поиште пари ? Недопирлив си ? ( демек немал замена у екипа квалитетна освен Занети по потреба лево ). Типот си го седна на клупа и пушти буквално дете у најкомплицираниот дел од сезоната кога играа и со Милан клучна.
п.с. Незнам зашто али овој Лукаку ми е оуверејтед, можеби грешам, али според мене ќе има кариера ала играчи ко Лавеци, Чичарито ( штета му се лимитира потенцијалот у Јунајтед ) и сличните на нив, увек да бидат втори виолини у екипа а не играчи ала Лампард или Дрогба. Рано е за ваков заклучок затоа и реков, можеби и грешам, иднината ќе покаже.
п.п.с. Мал оф, Белгија каква генерација на фудбалери има