Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.857
Поени од реакции
10.697
Тоа е друго.
Лукаку ако останеше во Челзи до сега ќе имаше одиграно преку сила 2 до 3 меча во прв тим. (и на тие мечеви сигурно немаше да имаше дадено просек 1 гол на натпревар)
Можеби, ама моментално е неколку класи пред останатите напаѓачи на Челзи. На негово место јас не би потпишувал нов договор.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.993
Епа тоа, оти да не добие кога е убедливо најјак шпиц во Челзи? :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Епа тоа, оти да не добие кога е убедливо најјак шпиц во Челзи? :)
Убедливо во случајов е крааааајно релативна работа.

А одговор на прашањето:
Поради тоа што Челзи.

L

Löwe

Гостин
Ќе ги сркате муабетиве до година сите, јас ви кажувам. Знае Мурињо што прави. Го знаете сите муабетот за Дрогба кога за 24м го донесе како 27 годишен кој немаше ама баш ништо постигнато и беше условно речено "просек" играч. Но на сите критики од медиумите тој одговори: "Судете му на Дрогба кога ќе го напушти Челзи". Taка и со Лукаку, колку и да јадат медиумиве гомна, све е тоа паметно изиграно. Сезонава како и дае од Торес и Ето ќе има вкупно 25-30 гола секако. Лукаку ќе влезе во страшна форма и вгодина сам ќе даде едно 25 во Челзи секако + ќе биде 1 година постар и поискусен. Ето секако е само за сезонава, а веројатно и Ба ќе си оди на лето.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не не, грешка си, поради Мурињо.
Е да лани Мурињо го прати на позајмица.

Тоа е политиката на Челзи. Зошто лани беше Де Брајне пратен на позајмица ? Зошто Мозес е пратен на позајмица ? Зошто во последниве 10 години се сменети 10 менаџери ?

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.857
Поени од реакции
10.697

Тоа е политиката на Челзи. Зошто лани беше Де Брајне пратен на позајмица ? Зошто Мозес е пратен на позајмица ? Зошто во последниве 10 години се сменети 10 менаџери ?
Лани и оваа сезона не е исто. Лани уште беше недокажан, покажа добри игри во ВБА и редно беше да добие шанса, во овој случај од Мурињо. Кој кур му е Ето на Челзи, ја нема веќе старата форма, исто и Торес. Едино Ба вреди нешто и во таква конкуренција Лукаку дефинитивно заслужува место во тимот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.993
Ќе ги сркате муабетиве до година сите, јас ви кажувам. Знае Мурињо што прави. Го знаете сите муабетот за Дрогба кога за 24м го донесе како 27 годишен кој немаше ама баш ништо постигнато и беше условно речено "просек" играч. Но на сите критики од медиумите тој одговори: "Судете му на Дрогба кога ќе го напушти Челзи". Taка и со Лукаку, колку и да јадат медиумиве гомна, све е тоа паметно изиграно. Сезонава како и дае од Торес и Ето ќе има вкупно 25-30 гола секако. Лукаку ќе влезе во страшна форма и вгодина сам ќе даде едно 25 во Челзи секако + ќе биде 1 година постар и поискусен. Ето секако е само за сезонава, а веројатно и Ба ќе си оди на лето.
Арно ова што го викаш, ама ако каже Лукаку овие од Челзи не ме шливат а најдобар шпиц сум има и се налути и побара да замине? Оти имаше некои такви изјави веќе. :)
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 02:09 ---

Мозез е пратен на позајмица оти нема место за него и оти е класи подолу од конкуренцијата, за разлика од Лукаку. :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Лани и оваа сезона не е исто. Лани уште беше недокажан, покажа добри игри во ВБА и редно беше да добие шанса, во овој случај од Мурињо. Кој кур му е Ето на Челзи, ја нема веќе старата форма, исто и Торес. Едино Ба вреди нешто и во таква конкуренција Лукаку дефинитивно заслужува место во тимот.
Лани Челзи имаше само 1 (со букви: еден) напаѓач. Макар и да беше со една рака Лукаку требаше да добие шанса во Челзи.
Ама не доби. Годинава покрај Ба и Торес тешко дека ќе добиеше шанса. Зошто ? Не знам, ама немаше да добие шанса, затоа Лукаку е испратен на позајмица. Дали е добра идејата да се прати Лукаку на позјамица ? Не. Дали Челзи можеше цел трансфер рок да изигра многу попаметно ? Да.
Дали Челзи до сега правел глупи одлуки ? Да.
Не знам зошто се некои изненадени од одлукава.
Ова исто му доаѓа како Арсенал да си го продаде најдобриот играч, Ливерпул да не заврши во топ4 или Јунајтед да победи 100% фер.
Кој прати ЕПЛ последниве 10ина год ќе знае дека тоа воопшто не е изненадување :D

А еве уште од сега да си кажам да не се изненадите до година да испадне ситуација Челзи да остане и без ниеден напаѓач благодарение на управата. Како што ми изгледа ситуацијава не би се изненадил Ба да биде продаден уште зимава. Торес да биде продаден летово бидејќи ќе влегува полека во последните години од договорот, на Ето да не му се продолжи договорот како што се очекува и Лукаку да се продаде за да се земе добра пара, штом сме преживеале без него 2 години ќе преживееме и уште некоја.
И оп ќе дојдеме во ситуација да го враќаме Бенајун да ни игра лажна деветка :icon_mrgr:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Ај ај немало да игра ако останел, еве Мурињо сите ги смени и никој не оправда доверба, а Лукаку уште на пријателските беше добар така да од кај знаете дека немаше да си обезбеди место? Башка нели Мурињо сере дека на тренинг ги гледал како се залагаат и затоа Мата не го играл на почеток (ВТФ?).
Да не претерувам ќе видиме што ќе биде и како ќе иде сезоната ама можно е еден Лукаку да го чини титула...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Арно ова што го викаш, ама ако каже Лукаку овие од Челзи не ме шливат а најдобар шпиц сум има и се налути и побара да замине? Оти имаше некои такви изјави веќе. :)
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 02:09 ---

Мозез е пратен на позајмица оти нема место за него и оти е класи подолу од конкуренцијата, за разлика од Лукаку. :)
Е мило ми е што сме имале член на одборот на Челзи да не просветли зошто Мозес бил пратен на позајмица :icon_mrgr:

Од кое десно крило е полош Мозес ?

Класични десни крила во Челзи: Вилијан....

Толку се, така да далеку е од тоа да биде класи подолу од конкуренцијата. Со премиерлигашко искуство, воигран, се докажа дека знае да биде битен за клубот, помала плата зема од Вилијан и оп позајмица.

Ама добро напреднуваме, сега бар не бил Мурињо крив за позајмицата на Мозес :icon_mrgr:

А за тоа погоре за Лукаку, големи се шансите да биде така. Како и да е според мене нема Лукаку да има голема иднина во Челзи, без разлика што Лукаку немал никакви изјави како што ти спомнуваш. :)
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 02:20 ---
Ај ај немало да игра ако останел, еве Мурињо сите ги смени и никој не оправда доверба, а Лукаку уште на пријателските беше добар така да од кај знаете дека немаше да си обезбеди место? Башка нели Мурињо сере дека на тренинг ги гледал како се залагаат и затоа Мата не го играл на почеток (ВТФ?).
Да не претерувам ќе видиме што ќе биде и како ќе иде сезоната ама можно е еден Лукаку да го чини титула...
Затоа што помина 1 месец и Лукаку немаше ниеден старт. Мурињо скоро никогаш не играл 20 годишен играч пред 3 (три !!) искусни напаѓачи.
Мата на почетокот не играше поради тоа што:

Не беше во меч форма, беше краток период повреден па пар недели после повредата сеуште не беше 100%, имаме 10 АМ играчи што логично е да добијат шанса пред играч што играл цело лето, покасно се приклучил на тимот и има шанса да се повреди и поради тоа што ниеден (АМ) играч сезонава на Челзи нема да го изигра секој меч.

edit: Не е само одлуката за праќање на позајмица на Лукаку нешто што Челзи би можело да го чини потенцијална титула. Многу работи Челзи прави погрешно. За жал.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.993
Е мило ми е што сме имале член на одборот на Челзи да не просветли зошто Мозес бил пратен на позајмица :icon_mrgr:

Од кое десно крило е полош Мозес ?

Класични десни крила во Челзи: Вилијан....

Толку се, така да далеку е од тоа да биде класи подолу од конкуренцијата. Со премиерлигашко искуство, воигран, се докажа дека знае да биде битен за клубот, помала плата зема од Вилијан и оп позајмица.

Ама добро напреднуваме, сега бар не бил Мурињо крив за позајмицата на Мозес :icon_mrgr:
Види сеа, Мозес отиде на позајмица оти дојде Вилијан, иако не ви требаше. Тоа е јасно. Арно ама, оти дојде Вилијан, не би можел да ти кажам оти сеа за сеа овластен сум само за позајмиците. :P

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Зошто се расправате, кога и едните и другите на некој чуден начин сте во право?
Па не се расправаме, дискутираме конструктивно како едно среќно дисфункционално семејство. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom