Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа е најголемиот минус на Мурињо како менаџер што пиша Драгонскај погоре ме мрзи да болдирам, Мурињо никад не би играл 20 годишњак пред тројца што веќе имаат утакмици и утакмици зад нив. Како да ќе го истепаат човеков ако пушти некое детиште.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.866
Поени од реакции
67.414
Ја мислам дека Лукаку немаше да биде у ваква форма у Челзи и да останеше.

Зошто?

Во Челси зад себе во формација има играчи асистенти како Хазард, Мата, Лампард и Рамирес...
Во Евертон ги има, Осман, Гибсон, Нејсмит, Миралас, Баркли...
Во WBA играше пред Доранс, Морисон, Јакоб, Брант и Мулумбу...

Ако вториве и третиве можеле да му даваат топки, и да го прават најдобар стрелец во своите екипи, би требало да добие и шанса со многу подобри играчи кои може да го извадат најдоброто од него...

Но, што е, тука е...
Се надевам дека ова скапо ке го чини Мурињо на крај на сезона, зашто играчот што го прати на позајмица, има повеќе голови од сите напаѓачи на Челси комбинирано, соберено ...
Освен, головите не се битни за напаѓачите, како што го тролаат Бензема, битно, трча многу, исто како и Торес :P

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Исто како Керол што трчаше во Ливерпул.

П.С. Хот Ајс, зошто ме пријави бе брат, ми скратија плата од администрација. Сега ќе земам само 2.000 евра(n)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
смешни се сите муабети за лукаку од навивачите на челзи.......мурињо д бест.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Лани Челзи имаше само 1 (со букви: еден) напаѓач. Макар и да беше со една рака Лукаку требаше да добие шанса во Челзи.
Ама не доби. Годинава покрај Ба и Торес тешко дека ќе добиеше шанса. Зошто ? Не знам, ама немаше да добие шанса, затоа Лукаку е испратен на позајмица. Дали е добра идејата да се прати Лукаку на позјамица ? Не. Дали Челзи можеше цел трансфер рок да изигра многу попаметно ? Да.
Дали Челзи до сега правел глупи одлуки ? Да.
Не знам зошто се некои изненадени од одлукава.
Ова исто му доаѓа како Арсенал да си го продаде најдобриот играч, Ливерпул да не заврши во топ4 или Јунајтед да победи 100% фер.
Кој прати ЕПЛ последниве 10ина год ќе знае дека тоа воопшто не е изненадување :D

А еве уште од сега да си кажам да не се изненадите до година да испадне ситуација Челзи да остане и без ниеден напаѓач благодарение на управата. Како што ми изгледа ситуацијава не би се изненадил Ба да биде продаден уште зимава. Торес да биде продаден летово бидејќи ќе влегува полека во последните години од договорот, на Ето да не му се продолжи договорот како што се очекува и Лукаку да се продаде за да се земе добра пара, штом сме преживеале без него 2 години ќе преживееме и уште некоја.
И оп ќе дојдеме во ситуација да го враќаме Бенајун да ни игра лажна деветка :icon_mrgr:
Точно брате... тоа воопшто не е изненадување - ние секогаш си победуваме 100% фер. Ми се свиѓа како почнаа да размислуваат челзијашиве, арсеналовците се оправија одамна, уште ливерпулците да ги одведеме на прав пат и тоа е... мир и љубов во ПЛ.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.485
Тоа е најголемиот минус на Мурињо како менаџер што пиша Драгонскај погоре ме мрзи да болдирам, Мурињо никад не би играл 20 годишњак пред тројца што веќе имаат утакмици и утакмици зад нив. Како да ќе го истепаат човеков ако пушти некое детиште.
А што е со Сантон ? :D
Дете кое уште у средно идеше го пуште у прв тим во двомеч против тогаш, најсилниот клуб на планетата, Јунајтед, со најдобриот играч на планетата, Роналдо, за кого Сантон и беше задолжен да го чува.

Има исклучоци, тоа ми е муабетот, ако верува во играчот и ако е убеден дека може да му го достави тоа што го бара, он ќе го игра, таков беше случајот со Сантон, Максвел бараше нов договор, го чекаше на една лоша текма, со Аталанта гости, 3-1, нов договор ? Поиште пари ? Недопирлив си ? ( демек немал замена у екипа квалитетна освен Занети по потреба лево ). Типот си го седна на клупа и пушти буквално дете у најкомплицираниот дел од сезоната кога играа и со Милан клучна.

п.с. Незнам зашто али овој Лукаку ми е оуверејтед, можеби грешам, али според мене ќе има кариера ала играчи ко Лавеци, Чичарито ( штета му се лимитира потенцијалот у Јунајтед ) и сличните на нив, увек да бидат втори виолини у екипа а не играчи ала Лампард или Дрогба. Рано е за ваков заклучок затоа и реков, можеби и грешам, иднината ќе покаже.

п.п.с. Мал оф, Белгија каква генерација на фудбалери има :eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А што е со Сантон ? :D
Дете кое уште у средно идеше го пуште у прв тим во двомеч против тогаш, најсилниот клуб на планетата, Јунајтед, со најдобриот играч на планетата, Роналдо, за кого Сантон и беше задолжен да го чува.

Има исклучоци, тоа ми е муабетот, ако верува во играчот и ако е убеден дека може да му го достави тоа што го бара, он ќе го игра, таков беше случајот со Сантон, Максвел бараше нов договор, го чекаше на една лоша текма, со Аталанта гости, 3-1, нов договор ? Поиште пари ? Недопирлив си ? ( демек немал замена у екипа квалитетна освен Занети по потреба лево ). Типот си го седна на клупа и пушти буквално дете у најкомплицираниот дел од сезоната кога играа и со Милан клучна.

п.с. Незнам зашто али овој Лукаку ми е оуверејтед, можеби грешам, али според мене ќе има кариера ала играчи ко Лавеци, Чичарито ( штета му се лимитира потенцијалот у Јунајтед ) и сличните на нив, увек да бидат втори виолини у екипа а не играчи ала Лампард или Дрогба. Рано е за ваков заклучок затоа и реков, можеби и грешам, иднината ќе покаже.

п.п.с. Мал оф, Белгија каква генерација на фудбалери има :eek:
Абе еден во 10 години кариера, не зезај :) Факт е дека не е по работа со млади играчи, не знам што е проблемот, сто пати подобро некој тинејџер да изградиш и да имаш игрсч следни 10 год најмалце отколку Ето на пример што го зеде, Ето ми е најфејл потег на Мурињо у цела кариера негова може :))

Тоа е максимум од Чичарито иначе, фудбалер што има брзина и одлично позиционирање, никогаш не може да игра сам во нападот како на пример што играше Дрогба, Руни понекогаш, играчи што сами можат да си направат акција... он е како декор во екипа, ако играат сите добро, прават акции ќе дава голови, ако не, ќе е како со 10 играчи да игра екипата. Лукаку како да е подобар од тој аспект, ќе видиме од следна сезона :)

Белгија има два тима спремни :pos: првата 11ка и е ПЛ мејд, втората се топ таленти, али не знам зошто ама имам чувство дека ќе се искиксаат на светсково уште по групи, а баш ме интересира што ќе направат, може да де навива за нив :D
Ако е правиот пат Ливерпул во топ4 а Утд надвор тогаш уште од одма потпишувам
тоа не е правиот пат ни во sci fi филм не па IRL :S

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Абе јас уште на крај на минатата сезона зборев дека на Лукаку му треба уште една позајмица. Прво, неможе тим кој се бори за сите можни трофеи да се потпира на 20 годишен напаѓач. Преголем притисок е и за него тоа и ќе се изгуби. Како е можно да е исто да играш во ВБА, Евертон или Челзи? Исти се очекувањата? Па во Челзи едно промашување да има и со месеци ќе му го збори цел свет. Спремен е Лукаку психички да го поднесе тоа? Аха...

Пишував во фан клуб, немаше Лукаку да добие многу шанси, а сигурен сум дека кога ќе ги добиеше немаше баш да ги искористи во Челзи. Немаше да игра пред Торес затоа што Торес е Торес, а Лукаку е Лукаку. .​
И сигурно не е натеран на сила Лукаку да оди на позајмица овие две сезони. Знае и он дека тоа е најдобро за него. Повеќе пати се пишуваше дека тоа и било негова желба сезонава. Може не отишол да бара позајмица, ама му било сугестирано и он немал ништо против. Му дозволиле и сам да си го избере тимот во кој ќе оди. А ако сакате да верувате во се што пишуваат весниците, верувајте.​

Член од
14 април 2012
Мислења
32.866
Поени од реакции
67.414
Абе еден во 10 години кариера, не зезај :) Факт е дека не е по работа со млади играчи, не знам што е проблемот, сто пати подобро некој тинејџер да изградиш и да имаш игрсч следни 10 год најмалце отколку Ето на пример што го зеде, Ето ми е најфејл потег на Мурињо у цела кариера негова може :))

Тоа е максимум од Чичарито иначе, фудбалер што има брзина и одлично позиционирање, никогаш не може да игра сам во нападот како на пример што играше Дрогба, Руни понекогаш, играчи што сами можат да си направат акција... он е како декор во екипа, ако играат сите добро, прават акции ќе дава голови, ако не, ќе е како со 10 играчи да игра екипата. Лукаку како да е подобар од тој аспект, ќе видиме од следна сезона :)

Белгија има два тима спремни :pos: првата 11ка и е ПЛ мејд, втората се топ таленти, али не знам зошто ама имам чувство дека ќе се искиксаат на светсково уште по групи, а баш ме интересира што ќе направат, може да де навива за нив :D

тоа не е правиот пат ни во sci fi филм не па IRL :S
:D:D:D

2

~2A

Гостин
Исто како Керол што трчаше во Ливерпул.

П.С. Хот Ајс, зошто ме пријави бе брат, ми скратија плата од администрација. Сега ќе земам само 2.000 евра(n)
Со ова му ставаш до знаење на него и на идните што ќе те пријават дека нема никаква полза од тоа? :sneaky:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Со ова му ставаш до знаење на него и на идните што ќе те пријават дека нема никаква полза од тоа? :sneaky:

Како бе нема полза, малку ли е кратење од плата(n)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom