Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Го гледав новиот стартрек и ептен фушарски напраен, сега све тоа ефекти беше ок, али како може ѕвезден брод што лета со брзина на светлината да согорува при паѓање низ земјината атмосфера? И тоа со копчето како у секоја акција, притисни го копчето спаси го бродот :tapp:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Дај бе не се праете такви, дај кажете некој филм со јака комедија? :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Го гледав новиот стартрек и ептен фушарски напраен, сега све тоа ефекти беше ок, али како може ѕвезден брод што лета со брзина на светлината да согорува при паѓање низ земјината атмосфера? И тоа со копчето како у секоја акција, притисни го копчето спаси го бродот :tapp:
Не му работеше заштитното поле.

Иначе да филмот е рециклирана копија на првиот дел од 2009, поделен е на истите 4 структурни дела ,со многу мали измени. Многу големо разочарување ,првиот дел го гледав 3-4пати,а овој не сакам да го видам пак

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
И јас го изглеав вчера.
Ќе ми беше океј да не го вратеа Кирк. Се соживеав со моментот, дури и Спок покажа емоции, само не знам што ќе праеше Абрамс после со новиов серијал. :)
Бенедикт беше одличен. (y) Кога продолжува Шерлок?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
И јас го изглеав вчера.
Ќе ми беше океј да не го вратеа Кирк. Се соживеав со моментот, дури и Спок покажа емоции, само не знам што ќе праеше Абрамс после со новиов серијал. :)
Бенедикт беше одличен. (y) Кога продолжува Шерлок?
Како може да биде океј да не го вратат Кирк? Која би била тогаш поентата на филмов што треба да е ретроспекција на оригиналните Стар Трек од минатиот век?

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Како може да биде океј да не го вратат Кирк? Која би била тогаш поентата на филмов што треба да е ретроспекција на оригиналните Стар Трек од минатиот век?
Не сум упатен на што е ретроспекција. Го иам изглеано само првиот дел од новиов серијал, и го доживеав ко да се неки нови клинци Кирк и компанија.
Затоа и допишав дека ќе нема поента, (незнам што ќе праи Абрамс) ама таков ми беше моментот. Вака ми дое Ајронмен елемент.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Починал Фрост, може сега е моментот за оние кои не се го гледале Frost/Nixon да ја погледнат оваа фантастична драма

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Баш Enterprise ја гледам.. направив мини маратонче со новите филмови, 2009 и Into Darkness.
Фантастични блокбастери, морам да кажам пак и пак и пак и пак, Oblivion гомна да јаде. 2009та ме фасцинираше до крај, потоа видов оскари, награди, кое место е.. и заслужено.
Вториот не ми се допадна до толку, ама Бенедикт е неверојатен негативец, очекував повеќе минутажа. Одма после вториот барав дали ќе има трето продолжение, и на моја радост ќе има!
Се чувствувам сигурно, како што рече Болиглава за Star Wars сега со Abrams, Ама кога ѕирнав кај JJ проектите..

Од Silent Hill не требаше воопшто да постои филм. Исто како и од Max Payne :) Несакам ни да размислувам за филм од Half-Life.

Не само Half Life, туку и Portal. :vozbud:

Првата реакција уопште не ми беше негативна, среќен сум. :D

Зошто незнаевме за ова.. кого да пингам, Vlatko_Gjorce; Mac)) -={K-O-R-U-N}=- знам ја обожаваше LOST, па среќен би требало да е што Abrams ќе го екранизира HL универзумот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Баш Enterprise ја гледам.. направив мини маратонче со новите филмови, 2009 и Into Darkness.
Фантастични блокбастери, морам да кажам пак и пак и пак и пак, Oblivion гомна да јаде. 2009та ме фасцинираше до крај, потоа видов оскари, награди, кое место е.. и заслужено.
Вториот не ми се допадна до толку, ама Бенедикт е неверојатен негативец, очекував повеќе минутажа. Одма после вториот барав дали ќе има трето продолжение, и на моја радост ќе има!
Се чувствувам сигурно, како што рече Болиглава за Star Wars сега со Abrams, Ама кога ѕирнав кај JJ проектите..

Не само Half Life, туку и Portal. :vozbud:

Првата реакција уопште не ми беше негативна, среќен сум. :D

Зошто незнаевме за ова.. кого да пингам, Vlatko_Gjorce; Mac)) -={K-O-R-U-N}=- знам ја обожаваше LOST, па среќен би требало да е што Abrams ќе го екранизира HL универзумот.

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.917
Поени од реакции
11.290
Well, let's not start sucking each others dicks quite yet :D
Којзнае што ќе излезе од работава, човекот е погоден (y)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Дај бе не се праете такви, дај кажете некој филм со јака комедија? :)
http://www.imdb.com/title/tt0074937/

:cuc:
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:36 ---
Sahara со Белуши :D:cool:

Не можам да гледам филм со Белуши доколку покрај него не глуми и вучјак. Едноставно не можам :(.

Kajgana Shop

На врв Bottom