Me_myself&I
THE GODDESS
- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 70
- Поени од реакции
- 1
Па може имале такви афинитети, ако ние правиме восочни фигури и слично, може изградбата на пирамидите за нив имала некое значење тогаш-зошто да не..
Сепак... какво би било значењето на камени градби за така напредна цивилизација? Немале календари.... немале компас па по тоа се ориентирале (ако го немале како знаеле да ги постават така) се тоа се факти, факти и факти. :smir:Па може имале такви афинитети, ако ние правиме восочни фигури и слично, може изградбата на пирамидите за нив имала некое значење тогаш-зошто да не..
Календари? хмм сега ме врати у игра. Имале. Стариот Сумер имал хексален систем на бројки како ние што го имаме декадниот систем. А календарот лесно можел да се пренесе од една во друга земја. И на крај да не заборавиме немало струја тогаш така да ѕвездите ноќе можеш да ги видиш без проблеми (нема светлина да ти ја уништи прегледноста.) А астрономијата е позната од мнооогу одамна (главни фраери во астрономија биле Сумерците). и еден најбитен факт. Отиди во некоја друга земја и погледни го небото. Не секаде небото ја има истата прегледност.Сепак... какво би било значењето на камени градби за така напредна цивилизација? Немале календари.... немале компас па по тоа се ориентирале (ако го немале како знаеле да ги постават така) се тоа се факти, факти и факти. :smir:
Хаха те враќам назад во аут - реторички го пишав тоа... како одраз на бесмиленоста напредна цивилизација да гради бесполезни камени градби :smir:Календари? хмм сега ме врати у игра. Имале. Стариот Сумер имал хексален систем на бројки како ние што го имаме декадниот систем. А календарот лесно можел да се пренесе од една во друга земја. И на крај да не заборавиме немало струја тогаш така да ѕвездите ноќе можеш да ги видиш без проблеми (нема светлина да ти ја уништи прегледноста.) А астрономијата е позната од мнооогу одамна (главни фраери во астрономија биле Сумерците)
Ок тука ќе се сложам дека е бесполезно... за денешницата. Но тогаш...тогаш било вака: Кој можел да направи моќна градба (голема со многу труд) тој така ја истакнувал моќта пред населението.Хаха те враќам назад во аут - реторички го пишав тоа... како одраз на бесмиленоста напредна цивилизација да гради бесполезни камени градби :smir:
Таа способност ( од материја во енергија и обратно ) според тебе ја имале луѓето тогаш или грешно сум те разбрал ?Леле се изначитав, сте забегале со темава.
Какви тајни машини, имале способности не со технологија и напредна цивилизација....туку човечки способности, не баш лесно објасниви, мислам дека имале способност да ја претворат материјата во енергија и после пак во материја. Секоја материја доколу се забрза со квадратна брзина на светлината се претвора во енергија.....Не велам дека сигурно е вака, ама има логика
А тоа зошто ги граделе, таму ги носеле мртвите тела на фараоните. Во пирамидата има едно дупче направено за душата да може да излезе, а со себе да го понесе и телото, односно да го претвори во енергија....ете ја поврзаноста со нивната способност
Хммм интересен пост но ова важи за оние скалестите (Пирамидата на Снефру, на Ѓосер) Додека оние во Гиза (Кеопсова, Микеринова и Кефренова) се со слој песок и еден ред камења, па слој песок па втор ред камења. Најблиска е оваа теорија но сепак ќе им оставам на колегите археолози да ја решат мистеријата ако досега не ја досредиле.Еве некои претпоставки како се градени пирамидите..
Значи доколку ова е точно , тогаш несомнено е дека пирамидите се изградени од Античките Еѓипјани-што според мене е најлогично , мислам дека воопшто и нема потреба да се дискутира за тоа кој ги направил, туку како се направени..но еве има многу интересни дискусии, од автори со авантуристички ,блантави духови..
ova na crtez izgleda funkcionalno , ama vo praksa, ako malku se proanalizira i udri nekoja brojka po kalkulator duri i denes, na toj nacin, prvo nemoze bas taka , ama ako i ZAPNEME ROBOVSKI bi trebelo cela vecnost...., a vremeto za koe se gradela piramida i ne bilo taka dolgo....... no definitivno luge ...obicni luge ja napravile...Еве некои претпоставки како се градени пирамидите..
Значи доколку ова е точно , тогаш несомнено е дека пирамидите се изградени од Античките Еѓипјани-што според мене е најлогично , мислам дека воопшто и нема потреба да се дискутира за тоа кој ги направил, туку како се направени..но еве има многу интересни дискусии, од автори со авантуристички ,блантави духови..