Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Можете некој мајндфак филм да ми предложите? Нешто слично како Phone booth, Exam, Cube. Или од стилот на Law Abiding. :)
ваљда вакви бараш
http://forum.kajgana.com/threads/Филмови-со-малкубројна-актерска-екипа.61461/
сите добри се ставени у темата

за преку ред: man from earth, rope, hard candy i
Conversations with Other Women (split screen е снимано, најди ја таа верзија, оти има друга верзија со неподелен екран)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
ваљда вакви бараш
http://forum.kajgana.com/threads/Филмови-со-малкубројна-актерска-екипа.61461/
сите добри се ставени у темата

за преку ред: man from earth, rope, hard candy i
Conversations with Other Women (split screen е снимано, најди ја таа верзија, оти има друга верзија со неподелен екран)

Man from earth исто го имам гледано, баш таков стил сакам. Напнатост, твист, во една соба. Buried ми стои таков, може тој ќе го гледам. Исто така и Unthinkable го ставам во тој кош, само што го имам гледано. Фала за темава, незнаев дека таму можам да најдам вакви филмови. Сега ќе ја разлистам :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Man from earth исто го имам гледано, баш таков стил сакам. Напнатост, твист, во една соба. Buried ми стои таков, може тој ќе го гледам. Исто така и Unthinkable го ставам во тој кош, само што го имам гледано. Фала за темава, незнаев дека таму можам да најдам вакви филмови. Сега ќе ја разлистам :)
hard candy е напнат, со двајца и неколку соби
има многу твистови, не ми се дава инфо за филмов оти ќе ти се сјебе, ако планираш да го гледаш пробај да не читаш/гледаш ништо за него

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
hard candy е напнат, со двајца и неколку соби
има многу твистови, не ми се дава инфо за филмов оти ќе ти се сјебе, ако планираш да го гледаш пробај да не читаш/гледаш ништо за него
Тоа ми се допаѓа. Ја прелистав целата тема и впечаток ми оставија Five Fingers и Hard Candy. А некои мистерии, немора дејството да се случува во една соба, не е ни битна актерската екипа, битно да е тешка мистерија. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
сакам онака да биде прикажана постапката на клонирање повеќе а не како овој обливион...
Зошто, планираш да се клонираш?

џимеј, wot, темава вришти од спојлери во последно време. Што е најлошо и најновите филмови се раскажуваат. Не му се допаднал на некого па ај да им го расипе и на другите. Имавме тема за дискусија Spoiler Free, активирајте ја ако толку им се раскажува на луѓево.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The Sunset Limited, исто ти е филм во една соба.
Мене ме бендиса.

http://www.imdb.com/title/tt1510938/

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Не го сфаќам моментот со барање мајндфак филм, кога очекуваш мајндфак од филмот. Мајндфакот губи поента кога знаеш.
Најверојатно, најдобро решение кога некој бара мајндфак е да му се предложи драма со слаб крај, и да се осети мозоко-изебан. :icon_lol:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Мене не, предобри актери, недоволно добра скрипта. Мислам, овие двајца со добра скрипта ќе ја разнесеа собата...
Мене ме бендиса. Не претарано но горе долу ми ги подзадоволи барањата кои ги имав. Инаку се согласувам дека можеше да се извади многу поголем максимум но што то е :) Враќање нема.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Buried (2010) го заборавивме бе, што војна се водеше за филмов :)
Фрчеа 9ки и 3ки :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Супер 127 што му го украде светлото..
Ио, уште имаме заедничко.. Triangle :love:

Kajgana Shop