Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Стварно без разлика дали сте гејмер или не, ако не сте ги играле Mass Effect и Spec Ops: The Line, не сфаќате ништо.

БУКВАЛНО БЕ, тоа никој филм никад нема да ви го пружи, така да купете една графичка на стари и дим да ве нема.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.290
Од Silent Hill не требаше воопшто да постои филм. Исто како и од Max Payne :) Несакам ни да размислувам за филм од Half-Life.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
:cuc:

Замисли од SIlent Hill 2, филм да направеа !?

:vozbud:

Оти Silent Hill филмовите беа досега фантастични.. :pos: Значи, една од најдобрите игри некогаш, башка неверојатниот хорор настрана, а башка како што напоменав - интеракција. Повеќе си вовлечен. Да седнат сите од хорор темава да го изиграат серијалов, 2 години на хорор филм нема да им текне. Па во комбинација со Amnesia: The Dark Descent, Slendermen, Dead Space.. и да не набројувам.. :vozbud:

Ама сепак хорор тешко се адаптира, ефектите може да го направат филмот само смешен.

Стварно без разлика дали сте гејмер или не, ако не сте ги играле Mass Effect и Spec Ops: The Line, не сфаќате ништо.

БУКВАЛНО БЕ, тоа никој филм никад нема да ви го пружи, така да купете една графичка на стари и дим да ве нема.
Леле Spec Ops: The Line плаче за екранизација. Иако мене ме нервираше страшно! Јака приказна и добра пуцаљка, за Холивуд ова ќе е премија, ама стално бев нервозен дур играв. :cautious:

Mass Effect кој нема играно, сметам дека нема детство. :D Него, кај тебе мислам е темава, филмови кои би сакале да ги видите како игри, или обратно, можеш да ја најдеш?

Сакам да пишам Alan Wake. :D Некој со осет да ја пренесе Twin Peaks атмосферата, Stephen King налик сторија, X Files на ТВ гледаш.. psychological horror, writer.. Werther да ја пробаш!

Се согласувам со Мац, за приказна за некои игри ниту еден филм неможе да ви го пружи!

Од Silent Hill не требаше воопшто да постои филм. Исто како и од Max Payne :) Несакам ни да размислувам за филм од Half-Life.
Пу пу, за Халфлајф, ама Max Payne 3, gameplay-wise, GOTY не е преголем злочин. :D

Edit:

The.Iceman.2012.1080p.BluRay.x264-PHD.torrent

konecno!

leleleleleel michael shannon :vozbud: duri ray liotta ne mi preci :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Не го сака затоа што убиецот воопшто не е прикажан како што е познато во јавноста. Се верува дека тој бил немилосрден и како што кажува насловот ладен, ама во филмот тој е прикажан сосема обратно. Имало мислам дека се 2 епизоди, документарна од HBO за него односно со него се интервју и се добива сосема друг впечаток. Инаку филмот како филм е солиден.

grande-juve

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Добар си беше The Iceman, мене лично ми беше дури и прекраток мислам дека можеле уште некои теми да ги поработ колку-толку. За глума да не зборуваме сите растурија, од прв до последен беа одлични на чело со Шенон.
7мица од мене, ни критики ме интересираат ни ништо.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ај ве молам предложете ми некој филм со клонирање на луѓе, онака сакам да гледам такво нештп ме интересира... ама да не биде never let me go
OBLIVION, blade runner, moon, the island, cloud atlas (?)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кога веќе се прави муабет за приказни од игри сметам дека The Witcher има потреба од екранизација, ама како серија. Со оглед на тоа што НВО успешно ја екранизира Играта на Троновите така добро би било и Гералт од Ривија да ја види светлината на денот.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Можете некој мајндфак филм да ми предложите? Нешто слично како Phone booth, Exam, Cube. Или од стилот на Law Abiding. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom