Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вака сега, на пазаров во Европа па и во светов, без разлика дали е во прашање спортот или бизнисот, работникот вреди онолку колку што ќе успее да се продаде. Значи не толку колку што направил, тоа може само CV да ти биде. Ова е како онаа стандарднана кај нас, овој завршил 5 факултети и 2 магистериуми и работи државно за 15 илјади а некој со средно е директор на некоја јака фирма.

Затоа ми е смешна споредбата на пример, Роналдо 90 милиона најдобар играч, сеа Бејл ништо што не направил 120. Па толку му одредил цена, што е битно колку направил? зошто Јунајтед не побарале 200 милиони тогаш?

Толку успеал да си се продаде фудбалерот и тоа е тоа. Во спортот, слична е ситуацијата. Бејл 4 години по ред веќе (брои ли некој да ме исправи?) си потпишува нов договор секоја факинг сезона. Со тоа си ја крева цената (Леви не е глуп и не знам зошто толку сите го вреѓате, човекот е измислен бизнисмен). Бејл има договор на уште 4 години најмалце чим потпиша лани нов договор. Штом Бејл ставил потпис на лист хартија значи се сложил со пишаното на листот и прифатил следниве 4 години да биде во Тотенхем. Ова е исто како плачењето на Модриќ преклани кога не го пуштаа во Челзи, викаше дека му рекол усно Леви дека ќе го пуштел ако потпише :pos: Усно му ветил бе, нуб еден. Се чита листот хартија што го потпишуваш, си имаш агент, си имаш правник, барем денес фудбалериве не се за жалење, по 100 адвокати имаат. Усното и на суд да го дадеш не ти поминува, хартијата се гледа. Леви како работодавец сега ти вика, работников мој не е за продажба, си има договор, не ги сакам овие пари, не ми требаат, си го сакам играчов да ми биде во екипа. Ќе го продаде ако мисли дека е за продавање и ако парите му требаат.

Крај.

Можеме да го хејтаме Леви сите колку сакаме поради тоа што си ги држи играчите и ние не можеме да припариме до нив (ПЛ клубовиве) ама човекот е бизнисмениште и пол, капа доле.
Еве да се надоврзам за постапките

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Пелегрини е искусен менаџер и зема неколку добри играчи кои мислам дека убаво ќе се вклопат во неговата игра заедно со останатите од Сити. Очекувам тие да бидат најголеми фаворити за титула. За разочарување на навивачите на Челзи, сметам дека Мурињо нема да успее од прва сезона да освои титула, ќе се задоволат со второ место и ФА купот. Трето место очекувам да завршат тие кои нејќам да ги спомињам, поради недоволна адаптација на Мојес во новиот тим (Sheep in the big city би рекол). Доколку Арсенал стварно лупнат многу пари на квалитетен играч, макар и да не е Суарез, дури и од нив очекувам да се замешаат во трката за титулата, па може да завршат и пред Мојсовци. Перформансот на Тотенхем ќе зависи (очигледно) од Бејл. Ако го продадат не верувам дека ќе завршат во топ 4, ако остане ќе биде уште пожустро. За нас е прерано да се каже. Добро почнавме со засилувањата, али ситуацијава со Суарез не укочи ептен. Доколку остане и игра ко претходната сезона, верувам дека можеме и ние да се бориме за висок пласман, повисок отколку што 95% од фановите очекуваат. Па и ако го продадеме и рационално ги искористиме парите пак верувам во истото. Али сепак е прерано да се каже било што. Засега како што стојат работите најсигурно би рекол:

1. Сити
2. Челзи

Другото е навистина прерано да се каже, секој кој отсега би типувал сам себе би се излажал.

Surprise Package: Саутемптон.

П.с: Да нема никој од вас среќа и сите судиски одлуки да идат у наша корист.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Следниот што во оваа тема ќе пише:

1. Гејнајтед
2. Шити
3. Лузерпул
4. Челски

и слично, ќе биде „награден“ со казнени.

П.С. Нема да барам од мислење во мислење дали некој напишал ама ако начекам, ќе биде казнет.

И да Евертон и сезонава ќе заврши пред Лузерпул :LOL:

СИТЕ сметајте го ова како единствена јавна опомена.

B

Blade Torch

Гостин
Мое мислење е дека ќе се води рамоноправна битка меѓу Челзи и Сити за титулата , а Манчестер Јунајтед очекувам да биде зад нив и сигурно трет. За четврто ќе има борба , ама очекувам Арсенал да си ја фати пак 4тата позиција.

2

~2A

Гостин
Читам по фејсбук дека Челзи ќе се обиде да го донесе Густаво за факинг 15 милиони евра. Одличен избор(y), а Мојсо нека праќа (препорачани, за да не се изгубат по пат) понуди за Фабрегас, па тие одма автоматски да ги кинат и ги фрлаат во ѓубре.

:confused:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Ajde so sreka neka e novava tema.
Gledam anketava United bega duplo vo glasovi, site vikate Arsenal nemal igraci, Pelegrini ne bil klasa trener, cak i Liverpool i Tot'nem velite ke se borele so Arsenal za 4to?!
Eve kako gledam na ova:
United go nema Fergi, najverojatno ke go zagubi Rooney, a realno sansite da go donese Cesk se skoro pa nikakvi.
City go imaat najdobriot sostav vo PL, lani so Mancini bea 2-ri bez novive 4 top igraci i so Ferguson na celo na United. So Pelegrini godinava tesko deka ke nazaduvaat.
Arsenal zasega istata pesna sekoja od poslednive 4-5 god ista pesna. Godinava barem ne go izgubivme najdobriot, gledam i Wenger meni brzina i ako go zemime Suarez i ne gledam razlika vo kvalitet vo odnos na United, Chelsea i City.
Tot'nem bez Bejl tesko i 5ti da zavrsat.
Ako Liverpool go zagubat Suarez ne gi gledam od 6to nagore.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.799
Поени од реакции
44.085
Е да бе Јунајтед ќе го загуби Руни и никој нема да земе. Така беше таа. На крај и Руни ќе остане и ќе земат некој. ;)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842

И после некој ќе каже Јунајтед не бил фаворизиран во Англија :facepalm:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.799
Поени од реакции
44.085
Да, пошто весниците освојуваат титули.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Насловата страна на Дневник ќе биде првото летно засилување на Манчестер Јунајтед.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.799
Поени од реакции
44.085
од вчера ли пратиш ПЛ
така може да заклучам од изјавава?
Како сакаш заклучи, ама јасно е оти на секој начин се обидувате да ги оспорите успесите на Јунајтед.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom