- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 5.704
- Поени од реакции
- 3.266
Ај да се исповедам. Прв ден почнав со Банско, втора лига Бугарија, ама нешто се обрка, ваљда дека имав ставено многу лиги, па си почнав нова кариера со Пирин Гоце Делчев. Медиумите предвидуваа последно место, а ја онака амбициозно, обеќам напаѓачки фудбал и завршување на средина на табела, кога почнаа да ме отварат како конзерва, мењам тактика. Пола сезона играв со 5-3-2, а после се пребацив на 4-2-3-1. Пари за трансфери нема, нема ни да има, па досега имам земено 4 играчи на слободно, али доста добри се покажаа. На крај 11 место од 16, со обезбеден опстанок у лига на 3-4 кола пред крај, четврт - финале у куп, намерно играв и двете утакмици со втор состав, оти имаше тежок распоред. Две највисоки победи 6-1 и 5-0, највисок пораз 3-0.
Сега за нова сезона ми понудија две години договор и пошто никој не се интересира за мене, си го прифатив, ама па и повеќе пари ќе им земам
. Пари за трансфери нема, играчи да шиткам не можам, оти од нив ќе извадам колку за пуканки. Ама овај пат не сум толку амбициозен, очекувања се да си обезбедам опстанок. Али тоа за пред директорите... Следечи апдејт на полусезона, ако не заборавам
А и не оти на некој му е гајле 
Сега за нова сезона ми понудија две години договор и пошто никој не се интересира за мене, си го прифатив, ама па и повеќе пари ќе им земам
. Пари за трансфери нема, играчи да шиткам не можам, оти од нив ќе извадам колку за пуканки. Ама овај пат не сум толку амбициозен, очекувања се да си обезбедам опстанок. Али тоа за пред директорите... Следечи апдејт на полусезона, ако не заборавам
А и не оти на некој му е гајле