Football Manager 2013

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот со Фулам е тоа што се екипа во години. А за да си го ископлицирам дополнително играњето никогаш не местам да имам можност да купувам играчи уште од првата сезона. Затоа првата сезона ја завршувам со Шварцер 41, Рисе 32, Хангеланд 32, Хјуз 33, Берд 30, Даф 34, Дејвис 32, Карагунис 35, Сидвел 30, Бербатов 32, Петриќ 33, а сигурно заборавам уште некој.... Дополнително од позајмица ми заминуваат: Ритер, Манолев, Ено(х), Емануелсон.

Сендерос, Ричардсон и Деага се просечно направени, Касами и Родалега се катастрофа. Бригс, Фреј и Качаниклиќ се релативно слаби првите 2 сезони.
Одлични играчи се само Хангеланд, Рисе, Руиз и Бербатов, а и Сидвел не е лош. (од 5, 4 се 30+)

Затоа не можеш уште 2-3 сезони да го скоцкаш тимот со квалитетни играчи на сите позиции (барем јас не можев) Управата дава 30 ина милиони, ама со тие пари ако не начекаш нешто на трансфер листа, ништо. Затоа според мене Фулам е прав предизвик на играва.

5-тата сезона конечно направив одличен тим, но од резултатите не сум ич задоволен, 6-то место лигата, полу-финале во Капитол и финале во ЛЕ (изгубив од Реал на пенали) и плус втора сезона по ред завршив во црвено (што е во спротивност на моите принципи) и затоа се одлучив за чистка. Ги продадов Домингез 25, Томкинс 20, Вокер, 14, Вела 10, Борини 12, Чави Гарсија 5, Шчезни 15. Купив еден напаѓач за 30 и еден стопер 19 год за 12м. И сменив формација од 4-3-1-2 во 4-3-3 (без крила). Добро тргнав па ќе видиме.
Она што мене ме мачи е тоа што колку и да се обидувам не можам да дојдам до убава игра за око со посед и шанси, т.е. доаѓам, ама до јануари и после низ брдо. Сменив неколку формации 3-4-1-2, 4-4-1-1, 4-2-3-1... видов не оди и ги продадов сите крила и играв 4-3-1-2, за сега да играм 4-3-3. Во претходниот пост ми беше тој муабетот дека во претходните менаџири кога ќе ја пронајдеш правата формација после само надоградуваш со поквалитетни играчи, тука без разлика колку појаки играчи да имаш нема напредок во играта.

Се распишав малку повеќе, а во меѓувреме видов дека имало тема за тактики, па таму ќе се префрлам. Ако ништо друго се надевам ви го доближив Фулам побиску и можи и ќе се кандиса некој да си ја проба среќата со нив па да сподели искуство. Како што пишав погре, мислам дека Фулам е прав ФМ предизвик.
30м од управа за трансфери не се малку пари ... јас кога почнав со Клуб бриж имав само 4м за засилувања па за 2 сезони направив супер тим , земав играчи што имаат голема вредност од 5 + м како слободни трансфери и ги продавав следната.

Сосема нерелавантно - кој ли прави уште форми на кругови на терените?!

30м од управа за трансфери не се малку пари ... јас кога почнав со Клуб бриж имав само 4м за засилувања па за 2 сезони направив супер тим , земав играчи што имаат голема вредност од 5 + м како слободни трансфери и ги продавав следната.
Во право си 30м се доволни ама ако имаш среќа да начекаш добри играчи како слободни агенти и некои на трансфер листа, ама со Фулам е уште покомплицирано затоа што треба да смениш 10+ играчи со тие пари. Не велам дека е новозможно, но со тие пари ЛЕ не можеш да извадиш. Секоја чест за тој мајстор што во втора сезона ќе извади ЛЕ (под услов првото лето да не купи ништо). Трета сезона веќе завршив 6-ти. И од тука не можам да се помрднам.

Целта на првиот пост ми беше да побарам мислење од форумџиите околу тактиката. Дали некој нашол таква која гарантира посед (да речеме 55%+) и удари на гол (со creative freedom: дисциплинирано евентуално дифолт, над 15)?

Во право си 30м се доволни ама ако имаш среќа да начекаш добри играчи како слободни агенти и некои на трансфер листа, ама со Фулам е уште покомплицирано затоа што треба да смениш 10+ играчи со тие пари. Не велам дека е новозможно, но со тие пари ЛЕ не можеш да извадиш. Секоја чест за тој мајстор што во втора сезона ќе извади ЛЕ (под услов првото лето да не купи ништо). Трета сезона веќе завршив 6-ти. И од тука не можам да се помрднам.

Целта на првиот пост ми беше да побарам мислење од форумџиите околу тактиката. Дали некој нашол таква која гарантира посед (да речеме 55%+) и удари на гол (со creative freedom: дисциплинирано евентуално дифолт, над 15)?

Пробај ја ова јас ја фурам скоро 10 сезони а мислам и дека 70% од лугето ја користат оваа еве ти линк и објаснување па кажи како ти се свига :)

http://www.fm-base.co.uk/forum/football-manager-2013-tactics-training/116896-tactic-3-1-5-1-amen-13-3-2-13-3-3-a.html

Само ја направив и мали измени и така ми функционира супер еве атач

S.S. Lazio_ Tactics Team.png

http://prntscr.com/1bl7p9 Она кога на домашен терен играш финале и прославуваш јубилејна 10та титула во ЛШ.
Туку како да го отстранам од играчите од првиот тим да не бидат никогаш достапни за резервите ?

Дојде втора полусезона и тимот никако да победи, 6 натпревари по ред без победа... (n)

Eдно не ми е јасно видов некде printscreen у стил јувентус за новата сезона ке се подготвувава пример Цириџ тоес ке прави припреми досега не сум нашол опција да одберам каде ке идам на припреми или па самиот клуб да ми понуди нешто таквo што е работа :) играм со Lazio

Eдно не ми е јасно видов некде printscreen у стил јувентус за новата сезона ке се подготвувава пример Цириџ тоес ке прави припреми досега не сум нашол опција да одберам каде ке идам на припреми или па самиот клуб да ми понуди нешто таквo што е работа :) играм со Lazio
Мене клубот ми дава такви понуди , првата година во Америка бев а во втората сезона ме пуштаја во Холандија со некој аматери од 2 лига да играм ама ги одбив .

И мене у Блекбурн ми даваа да бирам кај да одам на припреми.. 2 пати во Австрија одбрав, мислам дека нема подобро место од Австрија или Швајцарија за примпреми.

Изгледа до клубот е мене не и дава и никогаш на ни една менаџер ми нема дадено со lazio со други незнам не сум играл али видов дека дава гледам имаше атачирано сигурно некаде се мести едни што ме канат на турнири у америка последниве 3-4 сезои

Знае некој зошто германскава репрезентација нон-стоп на игриве имаат измислени играчи?

Знае некој зошто германскава репрезентација нон-стоп на игриве имаат измислени играчи?
лиценца немаат :) Оливер Кан на времето се бунеше зашто го има на играва, па Јенс Мустерман го потпишуваа :p и Јапонија ја немаше до пред некоја верзија.

лиценца немаат :) Оливер Кан на времето се бунеше зашто го има на играва, па Јенс Мустерман го потпишуваа :p и Јапонија ја немаше до пред некоја верзија.

Tака е на ПЕСот а сум приметил и на Менаџеров.

Само јас ли имам проблеми со реализацијта ? Моиве имаат 15 шута на гол, а имаат дадено само 1, а противничкиот голман има оцена 6.9

Само јас ли имам проблеми со реализацијта ? Моиве имаат 15 шута на гол, а имаат дадено само 1, а противничкиот голман има оцена 6.9

Брат ја го имав тој проблем бетер бев од тебе види што тренери имаш стави асистенот да ги води тренинзите и ако моралот ит е паднат гледај крени го некако али гледај тренирте под 4 звездички да не ти бидат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom