Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.800
- Поени од реакции
- 52.817
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сега ме уништи во форма на (лажен) спојлер. Од кај да знам дали гомната што ги изеде овој за Сноу и Санса се спојлер или не?
Сега ме уништи во форма на (лажен) спојлер. Од кај да знам дали гомната што ги изеде овој за Сноу и Санса се спојлер или не?
Отворам зошто на повеќето редовни тука им верувам дека ќе припазат што постираат. Не отворам од секого. И лажен спојлер е спојлер, тоа е маката...Зошто отварате/постирате вакви работи?![]()
Отворам зошто на повеќето редовни тука им верувам дека ќе припазат што постираат. Не отворам од секого. И лажен спојлер е спојлер, тоа е маката...
Друже мене ми споилнаа за red wedding, биди среќен тиОтворам зошто на повеќето редовни тука им верувам дека ќе припазат што постираат. Не отворам од секого. И лажен спојлер е спојлер, тоа е маката...
Meh, и мене ми е одвратна. Самиот лик уште кога ја читав книгата ми беше одбивен зашто цело време го одбиваше Snow плус некако тупава е, а и ја одбрале глумицата со тупава фаца, па таа одбивност кон ликот само ми се засили.Изгледа само јас не ја сакав Кетлин Старк на форумов
Catelyn: All this horror that's come to my family...it's all because I couldn't love a motherless child.
Кој ти рекол дека кратат на ликови за да можат Американците да ја разберат серијата? Ако го вклучат секој настан од книгата серијата ќе стане бетер од индиските. Од практични причини е скратено, не заради нив. Кој ќе ја гледа ако почнат секое настанче да го екранизираат? Аман веќе со тие фрустрацииТешко им е на американциве да сфатат дека серијава не е проста и дека нема тука еден херој со сабјата што ги коли сите и станува крал. Доста ни е што кратат на ликови само за они да можат да ја разберат серијата.
ЈАС ЈАС ЈАС ЈАС ЈАС ЈАСКој ќе ја гледа ако почнат секое настанче да го екранизираат?
ЈАС ЈАС ЈАС ЈАС ЈАС ЈАС
Ги немам читано. Иако знам англиски - да читам книга е премногу за мене. Секој ден се молам да им текне на нашиве да ги превадат - уствари, има ли негде да се обратиш или да им дадеш идеа/препорака (request), за некоја книга? Одма би ги купил..Ги имаш читано книгите? Кога би ја направиле, пример, четвртата книга во посебна сезона не би погледнала ни четврт епизода. Да не пишам некој спојлер нема да пишувам што се случува во четвртата книга, ама вака општо земено и не би имало спојлер пошто не се случува скоро ништо.
Има некои релативно небитни настани кои се прескокнати, кои кога се чита книгата го дополнуваат ефектот, но не се доволно интересни и значајни за на телевизија и слободно може да се прескокнат без да се изгуби смислата. Во споредба со книгата ова е една од подобрите екранизации. Мислам дека ликовите се одлично доловени, што за мене е еден од најбитните фактори, исто како и општата атмосфера која е претставена во книгата.
Ги немам читано. Иако знам англиски - да читам книга е премногу за мене. Секој ден се молам да им текне на нашиве да ги превадат - уствари, има ли негде да се обратиш или да им дадеш идеа/препорака (request), за некоја книга? Одма би ги купил..
Дајте вистина да покрениме некоја иницијатива за книгите да се преведат на македонски. Се мислам дали да ги земам на српски јазик, ама знам дека не ќе е исто.